Nytt artistslipp til årets festival!

Klart det blir festival! Her kommer 12 nye artister og enda har vi flere på lur, så følg med de neste ukene for flere spennende nyheter.
Merk også at Romsdalsmuseet blir erstattet av Rådhusteltet. Steinar Raknes Stillhouse Band og Valkyrien Allstars flyttes dit, sammen med flere godbiter. Rådhusteltet lanseres med program og billetter neste uke.
Lumen Drones | Lilja | Lauritz Skeidsvoll | Isach Skeidsvoll | Marius Neset Solo | Arne Torvik Trio | Ytre Suløens Jass-ensemble | Frode Haltli Avant Folk | Sondre Lerche Solo | Hannah Storm | Red Hot | Ogras

Lauritz Skeidsvoll

Sparebank 1 SMNs jazztalentpris gikk i fjor til brødrene Isach og Lauritz Skeidsvoll fra den lille bygda Kleive i Molde kommune.

Jazztalentprisvinner Lauritz Skeidsvoll med musikk inspirert av livet i havet

I barndommen spilte de i samme band, men etter videregående dro Lauritz til Oslo og Isach til Bergen for å studere musikk.

I 2019 etablerte Lauritz bandet "Quite a View" Det er det første prosjektet der han skriver og spiller sine egne komposisjoner. Til å framføre dette har Skeidsvoll plukket ut det han beskriver som fem fantastiske musikere – alle med sin særegne kunstneriske stemme. Musikken henter mye inspirasjon fra filmmusikkens verden, og komponister som Thomas Newman, det islandske bandet ADHD og Ola Kvernberg.

I komposisjonsprosessen har Lauritz vært bevisst sin lidenskap for livet under havoverflaten; dyreliv, farger og landskaper, og prøver å gjenskape stemningene han får ved å se og studere dette. Han har alltid vært fascinert av livet i havet, og er opptatt av tilstanden for dyr, planter og andre organismer som lever der.

I musikken Lauritz har spesialskrevet for denne konserten på Moldejazz’ åpningsdag møtes meditative droner og mektige, uttrykksfulle melodier i åpne og klangfulle landskap.

Lauritz Skeidsvoll, saxofon, Torstein Slåen, gitar, Peder Skeidsvoll, trompet, Frida Nøstdahl Hjelle, piano, Henrik Sandstad Dalen, bass, Steinar Mossige, trommer.

Isach Skeidsvoll

Sparebank 1 SMNs jazztalentpris gikk i fjor til brødrene Isach og Lauritz Skeidsvoll fra den lille bygda Kleive i Molde kommune.

Isach Skeidsvoll takker for talentprisen med "General Post Office"

I barndommen spilte de i samme band, men etter videregående dro Lauritz til Oslo og Isach til Bergen for å studere musikk. I Bergen ble Isach raskt en ung mann som ble lagt merke til. Grieg-akademistudenten ble fort aktiv i mange ulike grupper i byens pulserende unge jazzmiljø.

Blant gruppene som vakte mest oppmerksomhet er kvartetten General Post Office, et band som beskrives å forene inspirasjon fra blues til frijazz i et helt eget konsept. Inspirasjon fra frijazzhelter som Cecil Taylor, Albert Ayler, Art Ensemble of Chicago har GPO felles med andre band. Mer uvanlig er at former, melodier og energi fra gamle bluesstjerner som Howlin’ Wolf, Muddy Waters og Robert Johnson settes inn i en slik kontekst, der de kan dekonstrueres på stedet når musikerne følge egne impulser.

Bandet ble startet i 2017 da Isach begynte på Griegakademiet, og har spilt på festivaler i Skottland, Estland i tillegg til klubber og festivaler i Norge. I løpet av denne tiden har musikerne utviklet en solid gruppeidentitet med forståelse og trygghet, hvor friheten til å kunne snu og vende på idèer og overraske både bandkolleger og publikum er et viktig element. General Post Office er en demokratisk kvartett der det er viktig at alle får utrykke seg fullt og helt – oftest gjennom Skeidsvolls komposisjoner, som bandet arrangerer sammen.

Aksel Øvereås Røed, saxofoner fløyter, perkusjon, Isach Skeidsvoll, piano, melodika, Torkil Hjelle, bass, Sigurd Steinkopf, trommer.

Marius Neset Solo

De siste åra har Marius Neset framstått som Norges ledende eksportør av mesterlige saxofontoner, med enorm internasjonal suksess, i samspill med både landsmenn og en lang rekke utenlandske musikere og ensembler.

Solosax med Marius Neset - trollmannen fra Os!

Med stengte grenser og annen fandenskap befant Neset seg plutselig ganske alene med instrumentet sitt. Dette er noe av bakgrunnen for at han gjorde et album med solosaxofon, som fikk publikum å gå av skaftet og konsertarrangører til å kaste seg over telefonen.

Terje Mosnes skriver om soloalbumet «New Dawn» at det virker som «Neset kan få instrumentet til å gjøre alt, muligens bortsett fra å støvsuge tepper, uten at denne tekniske bravadoen får stille seg i veien for innholdet i tonefortellingen. Av og til virker det fullstendig usannsynlig at Neset virkelig kan spille både basskomp og lyse fraser simultant uten å benytte påleggsteknikk». Mosnes avslutter anmeldelsen med at dette rett og slett er en åpenbaring av musikalsk henvendelse.

Adrian Pallant I APReview er like heftig begeistret når han skriver at Neset “solo celebrates those extraordinary (dare it be said, unique) capabilities which naturally, over time, have been developed and honed into the bewildering wonder heard across these nine self-composed tracks. It’s an engaging display of melodic, rhythmic and chordal prowess»

Marius Neset har gjør noen få festivaljobber med dette konseptet, og mottagelsen har vært nærmest ekstatisk. Vi ønsker han velkommen til Moldejazz, der det sikkert blir rift om et koronaredusert antall plasser i salen.

Sondre Lerche Solo

Og den råfengende, dansbare nye singlen "King Of Letting Go", som Sondre debuterte live under årets Spellemannprissending, setter tonen for hva Sondre ønsker å formidle sommeren 2021!

Etter å ha sluppet karrierehøydepunktet «Patience» i uåret 2020, er Norges mest allsidige og tilpasningsdyktige artist, Sondre Lerche, nå klar for å møte publikum igjen.

I fjor turnerte han Norge alene på kryss og tvers, med over 50 solokonserter, mot alle odds. I tillegg delte han gjennom hele året minneverdige konsertopplevelser, blant annet fra egen stue idet landet stengte ned, alene i Emanuel Vigeland Mausoleum, sammen med KORK i Store Studio, samt terningkast 6-forestillingen Patience Extravaganza, som gikk live fra Drammens Teater rett før jul. Lerche har brukt vinteren på å jobbe med et nytt album, samt ferdigstille barneboken "En Flue Fløy" som utgis på Cappelen i mai. Samtidig har han også lansert vinen Patos, en biodynamisk, frisk og lys rødvin, som allerede nå i vår får følge av en musserende og en oransjevin i samme serie.

Sondre Lerche ble i 2020 omtalt som «årets viktigste artist» av Dagens Nœringsliv, og Patience-låten «Why would I let you go» ble av 70 norske musikkjournalister kåret til Årets beste norske låt, samtidig som den er nominert som Årets populœrmusikalske verk av Musikkforleggerprisen. Albumet «Patience» var gjenganger på lister over Årets album, og mottok tre nominasjoner til Spellemannprisen, samt Impala European Independent Album of the Year 2020.

Vi ser frem til en unik kveld i Alexandraparken, om minner om at det er et redusert antall billetter tilgjengelig - hint, hint.
Her kan det lønne seg å være tidlig ute!

Hannah Storm

Da Hannah Storm (22) gikk ut fra LIMPI (Lillehammer Institute of Music Production) i 2020, sendte hun ut demoer og ble raskt etter kontaktet av det bergensbaserte managementet Made, der hun nå er signert.

Merk deg navnet, Hannah (kommer til å ta Alexandraparken med) Storm!

Hannah er fra Oslo, men bosatt i Bergen der hun har jobbet med en rekke produsenter og låtskrivere de siste månedene. Fra Vetle Junker (Verdensrommet, iris), Matias Tellez (Young Dreams, Girl In Red) & Sondre Lerche til Odd Martin Skålnes (AURORA, Sigrid). Disse samarbeidene har resultert i en magisk bukett med låter og den første slippes høsten 2021.

Hannah er inspirert av artister som Amy Winehouse, Susanne Sundfør og Adele, Frank Sinatra og The Beatles.