Ellen Andrea Wang blir Artist in Residence 2021!

Den sjangerblinde og grenseløse bassisten, vokalisten og komponisten Ellen Andrea Wang har allerede et oppkomme av fabelaktige ideer til sin «residerende» uke på Moldejazz neste sommer.

De siste åra har Ellen Andrea Wang dukket opp stadig oftere, og gradvis i til dels svært ulike| sammenhenger. Blant annet med bandet Pixel, i gruppa GURLS, med egen trio, og i samarbeid med meritterte norske og utenlandske musikere. Den første tiden som markant bassist, etter hvert også som vokalist. Med et sjangerkryssende uttrykk uten grenser kombinerer hun ofte popinfluert materiale med kreativ reinhekla jazzestetikk.

Etter hvert har også verden utenfor hjemlandet fått ørene opp for musikken hennes. Britiske Guardian utnevnte Wang til «one of the five best female jazz musicians», og Japan Jazz Magazine kåret henne til Young Star of the Month. Samarbeid med folk som Manu Katché, Sting, Didier Lockwood og mange andre har også gitt god internasjonal eksponering.

Til Moldejazz 2020 var hun aktuell med sitt nye prosjekt Closeness. Da dette av ulike årsaker ikke lot seg gjennomføre, ble det satt på vent til Wangs engasjement som Artist in Residence (AIR) på Moldejazz 2021. AIR-instituttet startet på Moldejazz i 2000 med Chick Corea. Det har gjennom åra omfattet en rekke av jazzens ledende personligheter fra inn- og utland, og resultert i plateinnspillinger og turneer også ut over residensuka. Å være AIR på Moldejazz er en av de mest prestisjefylte oppgavene en musiker kan få.

Wang har i oppveksten spilt klassisk fiolin og vært aktiv i ulike kormiljøer Hennes musikalske karriere startet under jazzstudiene på Norges musikkhøgskole med Bjørn Kjellemyr som bassmentor. Jazztrommeslager Pål Thowsen oppdaget Wang og tok henne med i Dag Arnesen trio «Norwegian Song» som 23-åring. Siden har hun turnert verden rundt, og det å formidle musikk til nye generasjoner er noe hun brenner for. Det blir et bredt musikalsk landskap hun inviterer til på Moldejazz 2021!

Ellen Andrea Wang

Født: 1986 på Gjøvik, oppvokst i Fall, Søndre Land.

Bor: Ottestad, Innlandet

Utdannet: Norges Musikkhøgskole

Aktiv på: Kontrabass, vokal, komponist

Faste band: Ellen Andrea Wang trio, GURLS, Closeness, Pixel

Sidewoman med: Marilyn Mazur Shamania, Manu Katché, Sting, «Breaking Beethoven» - som spiller på Moldejazz 2020.

Priser: Kongsbergjazz DNB-musikkpris, Statkraft Young Star, TONO-prisen, m.fl.