Artist in Residence Maria Schneider åpner Moldejazz 2018

Den amerikanske bandlederen, komponisten, arrangøren og dirigenten Maria Schneider vil forestå den offisielle åpningen av den 58. Molde International Jazz Festival mandag 16. juli. Schneider er fra før tildelt det viktige oppdraget som Artist In Residence. Hun skal gjøre to konserter i hver ende av festivalen, som begge innebærer intense øvingsdager i forkant. I tillegg skal Schneider være med på «artist-talk», «workshop» og fuglekikking!

Jazzfotoworkshop 2018

For åttende år på rad får du muligheten til å være med i første rekke og fotografere de fantastiske artistene som spiller på festivalen.

Zenos Mode, Dave Fields, Bosses Bongoband, Ila Auto og Revolt gjør programmet i Alexandraparken komplett!

Alexandraparken er stedet hvor folkefesten og kjernefestivalen møtes. Her er det med andre ord et musikk-tilbud som favner bredt. Banda som skal spille kl 23.00 er allerede lansert og her er de banda som entrer Sparebank 1 SMN-scenen kl 21.00 og innbyr til å starte kvelden i parken tidlig.

Programmet i Magic Mirror-teltet er klart

Moldejazz introduserte i 2017 Magic Mirror-teltet på Rådhusplassen som en ny arena for New Orleans-musikk. Dette ble en kjempesuksess med fire av seks utsolgte kvelder. Det er derfor helt naturlig å fortsette med den samme musikalske og kulinariske oppskriften: Swingende New Orleans-musikk kombinert med servering av kreolsk mat fra stjernekokk Calle Fegth. 

David Sanborn, Becca Stevens og Motorpsycho blant nyheter til programmet

David Sanborn, Tord Gustavsen Trio, Becca Stevens Band, Jan Erik Vold og Arild Andersen duo, Lucky Chops, Mambo Companeros og Motorpsycho med Kristoffer Lo og Ola Kvernberg kommer til Moldejazz 2018.

Her er årets Rabbajazz-konserter! (Barneprogram)

Rabbajazz + Magic Mirror på Rådhusplassen = Sant

8 fantastiske nyheter på programmet!

Årets Artist In Residence Maria Schneider gjør en unik avslutningskonsert i Molde Domkirke sammen med et utvidet Trondheimsolistene og solist Eir Inderhaug.

Ola Kvernbergs Steamdome til Romsdalsmuseet

Da Ola Kvernberg var Artist In Residence på Moldejazz i 2016 spilte han på alle festivalens scener utenom Romsdalsmuseet. Det er derfor spesielt hyggelig å invitere ham tilbake til festivalen i 2018.

Torhild Ostad og Carsten Dahl til Molde Domkirke

Endelig er det mulig å høre duoen Torhild Ostad / Carsten Dahl, henholdsvis sang og piano, live. For ett år siden kom albumet «Jeg roper til deg» (NORCD), Torhilds første siden soloalbumet «Blomar i moll» (Kirkelig Kulturverksted - 1996). Dahl har en rekke album bak seg, solo, trio, kvartett, og har i en årrekke vært Danmarks internasjonalt mest profilerte pianist.

Silje Nergaard gjør morgengry-konserten 2018!

En av Norges mest folkekjære artister, Silje Nergaard, står for den tradisjonelle Morgengry-konserten «Break of Day in Molde» fredag 20. juli under årets Moldejazz. 

Cezinando, Amanda Delara og Fieh kommer!

Firedobbelt Spellemann-nominerte Cezinando er klar for det som blir en tredje konsertdag på Romsdalsmuseet torsdag 19. juli.

R+R=Now, Stanley Clarke Band og 6 andre programnyheter!

R + R = NOW, Stanley Clarke Band, Allison Miller's Boom Tic Boom, Iiro Rantala/Ulf Wakenius, Matana Roberts, The Big Yes!, Four Brothers og Knut Reiersrud Band er klare for Moldejazz 2018.

Van Morrison til Molde!

Legenden Van Morrison vender tilbake til Moldejazz.

Di Derre m. gjester til Romsdalsmuseet

Moldejazz har stadig oftere de senere årene fått oppfordringer om å sette Di Derre på programmet. I et år hvor bandet feirer 25-årsjubileum og i tillegg jobber med ny musikk er det både naturlig og hyggelig å etterkomme dette ønsket.

Ingebjørg Bratland og Adam Douglas til Moldejazz!

Folkekjære Ingebjørg Bratland vil gjøre konsert i Molde Domkirke torsdag 19. juli under neste års Moldejazz. Det er god grunn til å tro at denne konserten vil inngå i rekken av utsolgte Domkirke-konserter.

Artist in Residence - Maria Schneider

Grammy-grossist Maria Schneider er vår Artist in Residence i 2018.

Første artistslipp for 2018!

Norgespremiere for den nye supergruppa Hudson, Donny McCaslin med nytt band, «hjemkomst» for Paal Nilssen-Love XL Unit, og premiere på nytt bestillingsverk til Trondheim Voices inngår i det første artistslippet til Moldejazz 2018.