Hopp til hovedinnhold

Hva leter du etter?

Praktisk informasjon

Spillesteder

Bjørnsonhuset

Bjørnsonhuset har siden åpningen i 2002 vært Moldejazz største konsertsal. Her presenteres de største jazznavnene som hvert år gjester festivalen.

Med en kapasitet på ca. 900 og gode fasiliteter gir det en eksklusiv opplevelse å være på konsert i Bjørnsonhuset.

Tilgjengelighet:
Tilrettelagt med HC-sitteplasser, heis, eget HC-toalett. Ingen terskler. Meld ifra om du ønsker å bruke egen rullestol. Ta kontakt med vertskap ved inngang for mer informasjon eller ledsaging.

Alexandraparken SpareBank1 SMN-scenen (18+)

Alexandraparken har vært i bruk av Moldejazz siden 2003, og har vært en svært viktig arena på dagtid. I 2009 valgte vi å utvide tilbudet til å også inkludere billetterte konserter på kvelden (fra 19:00)

Artistene som er satt til å spille i Alexandraparken levner ingen tvil om at dette er Moldejazz største partyscene. Her blir det full trøkk!

Tilgjengelighet:
Egen HC inngang på vest-siden på kai-nivå (lett bakke ned fra storgata). Eget HC toalett tilgjengelig, ta kontakt med vaktene. Flatt på asfalt i konsert og bar-telt, men noen terskler i form av kabelgater. Mindre fremkommelighet inne på det øvre park-området.

Alexandraparken SpareBank1 SMN-scenen (Dagtid)

Alexandraparken har vært i bruk av Moldejazz siden 2003, og har vært en svært viktig arena på dagtid. I 2009 valgte vi å utvide tilbudet til å også inkludere billetterte konserter på kvelden.

På dagtid er det gratiskonserter fra 12:00 til 16:00, med talenter fra landet rundt. Ta turen inn og kos deg med en rekke flotte konserter, i tillegg til at vi selger drikke, snacks, vafler og mat.

Tilgjengelighet:
Egen HC inngang på vest-siden på kai-nivå (lett bakke ned fra storgata). Eget HC toalett tilgjengelig, ta kontakt med vaktene. Flatt på asfalt i konsert og bar-telt, men noen terskler i form av kabelgater. Mindre fremkommelighet inne på øvre park området.

Romsdalsmuseet

Moldejazz sin største scene ligger idyllisk til mellom gamle trehus på Romsdalsmuseet, et av landets flotteste folkemuseer. Museumskonsertene har en publikumskapasitet inntil 5000, og er svært viktig for å kunne ha et bredt konsert-tilbud.

Konsertene på museet er gratis for barn under skolepliktig alder i følge med en voksen.

Tilgjengelighet:
HC parkering på området Gildehallen, og i nærheten. HC inngang ved Gildehallen. Lett adkomst og god fremkommelighet på arenaen på grusveier. Egen rullestolrampe med god utsikt og tak. HC-toalett ved inngangen. Eget vertskap bistår til, og ved tribunen, ta kontakt ved behov. Rullestoler med ledsager prioriteres på selve tribunen dersom det er fullt. Ellers er det mulig å sitte i rullestol ved siden av og rundt tribunen om en ønsker det. Det er ikke tillatt med egne stoler utover rullestoler på arenaen, og det er begrensninger foran scenen.

Reknesparken

Inspirert av låten ”Break of Day in Molde", har vi siden 2008 arrangert en gratis morgengrykonsert i Reknesparken, Moldes største parkområde. Ta med nistekurv og nyt frokosten til musikalsk akkompagnement i verdensklasse. Dette er en festivalbegivenhet man absolutt ikke vil gå glipp av.

Tilgjengelighet:
Mindre fremkommelig terreng for rullestolbrukere, relativt bratt grusvei som fører opp til amfi. Gjennomførbar med el-rullestol for utebruk eller dyttehjelp i manuellstol. Egne plasser for HC på siden av amfi. HC toalett IKKE tilgjengelig. Ta kontakt med vertskap på stedet for spørsmål.

Teatret Vårt (Plassen)

I Teatret Vårt presenteres spennende og utfordrende musikk i flere omganger pr. dag. Konserter for et sittende og stående publikum, nattkonsert rundt midnatt.

Aldersgrense nattkonsert: 18 år

Tilgjengelighet:
Tilrettelagt med HC-sitteplasser, heis, eget HC-toalett. Ingen terskler. Ta kontakt med vertskap i inngang for mer informasjon eller ledsaging.

Storyville (Plassen)

Storyville er Moldejazz' «eget» lokale. Salen er i 4 etg. i kulturbygget Plassen og har en kapasitet på 130 sittende. Her presenteres spennende og utfordrende musikk i en intim og flott arena på Gørvelplassen i Molde sentrum.

Tilgjengelighet:
Tilrettelagt, både fra utsiden og via heis inne på Plassen. Eget HC toalett i foaje. Ta kontakt med vertskap i inngang for mer informasjon eller ledsaging.

Molde Domkirke

I Molde Domkirke, en storslagen kirke med etterkrigsarkitektur, har hatt Moldejazz tradisjon for å presentere jazz med folkelig appell, gjerne med utspring fra New Orleans. Tradisjonelt sett er kirkekonsertene noen av de første som blir utsolgt.

Tilgjengelighet:
Adkomst via rampe inn kirken rett ved hovedinngangen. Eget HC-toalett i inngangspartiet. Rullestolplasser på endene av seteradene og ved sidene. Ta kontakt med vertskap ved behov for ledsaging eller bistand.

Storgata

Festivalens Street Parade går hver dag under festivalen fra Scandic Alexandra Hotel til Daae-hjørnet kl. 11:30.

Kafé Kurt

Kaféen på Plassen, inngang på gatenivå.
HC-tilpasset

Taket (Plassen)

Taket på Plassen er en perle, med begrenset kapasitet. Men utsikten over byen, fjorden og de 222 fjelltoppene rundt byen er ubeskrivelig vakker! Adkomst fra utsiden via Sandvegen (nordsiden av bygget), eller via heis innvendig i kulturbygget.

Rådhusplassen

Kroa (Kulturhuset)

Kroa på Kulturhuset er samlingssted for Moldejazz frivillige og artister, samt stedet for Jam.

Tilgjengelighet:
Jam-lokalet er tilgjengelig med rullestol, men uteområdet i Chateauhagen har begrenset tilgjengelighet ved bruk av manuelle- og motoriserte rullestoler.

Møre og Romsdal kunstsenter

Møre og Romsdal Kunstsenter (MRK) i 3. etg. på Kulturbygget Plassen er et av 15 kunstsentre som ligger spredd fylkesvis i Norge. Senteret ble opprettet i 1978, og er organisert som en forening med to medlemmer, Biletkunstnarane i Møre og Romsdal (BKMR) og
Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge (NKM).

Tilgjengelighet:
Kunstsenteret (og Plassen) er HC-tilpasset, bruk innvendig heis på Plassen. HC-parkering vest for Plassen, og toalettfasiliteter i 1. etg.

Hjertøya

Hjertøya er en av Moldeholmene, som består av flere langstrakte øyer og holmer i Romsdalsfjorden.
Hjertøya er et naturvern- og friluftsområde med badeplasser, fine turstier og museum. Sammenlignet med de gamle fiskeværene ute ved Romsdalskysten er Hjertøya en lun idyll i Moldefjorden. Øya er skogkledd, med lune bukter. Her er det god plass til lek, badeliv, turgåing, og i vårt tilfelle - konsert/forestillinger!

Tilgjengelighet:
Området er ikke HC-tilpasset.

Les mer om Hjertøya inkl. transport på kommunens nettsider her
Les mer om Romsdalsmuseets Kurt Schwitter-utstilling og hytta hans på Hjertøya her

Fuzzy

Fuzzy Platebar er en av Norges beste platebarer! Aktiviteten er høy, med bl.a. konserter, plateslipp, vinylsalg, musikkbingo og musikkquiz. Rett og slett et kult sted med flott atmosfære.
I kjelleren på Fuzzy er det et eget konsertlokale, der vi i Moldejazz har konserter.

Tilgjengelighet:
Spillestedet er ikke HK-tilpasset, og man må ned en bratt trapp for å komme til lokalet.

Fuzzy Platebar

Storgata 13
6413 Molde

Varden

Fra utsiktspunktet Varden (407 m.o.h) kan du beskue Molde by, fjorden med holmene og det berømte Moldepanoramaet med 222 fjelltopper.
Det tar 10 minutter med bil eller 1 time til fots på natursti fra Molde sentrum ("Den grønne korridor")
Moldejazz' konsert på Varden foregår ved den gamle Vardestua, opp til høyre rett før du kommer til dagens Vardestue.

Tilgjengelighet
Spillestedet er på en grusplass og er ikke tilrettelagt, og har et begrenset antall HC-parkeringsplasser tilgjengelig. Konserten har stående publikum.
I 2024 vil det være mulig å ta buss opp til konserten, fra Bussholdeplassen i sentrum.

Overnatting

Hoteller

Hotell Molde

RØD BARE BLÅ, 19 STORGATA, MOLDE, MØRE OG ROMSDAL, 6413, NORWAY

Hytter

Skarstua

10 km. øst for sentrum

Molde Vandrerhjem

2 km. vest for sentrum
Sovesal og hybler for utleie

Reise

Slik kommer du deg til Molde

Kjører du bil til Molde, vær oppmerksom på at det under jazzfestivalen kan være til dels mye trafikk, så det kan være lange køer inn til byen og ved fergeleiene Vestnes-Molde og Åfarnes-Sølsnes.
Reisetid

  • fra Oslo ca. 7 timer
  • fra Bergen ca. 9 timer
  • fra Trondheim ca. 4 timer

Fly

Norwegian flyr Molde/Oslo, og Widerøe flyr Molde/Bergen. Flytid er ca. 50 minutter begge strekningene.
Molde Lufthavn Årø (MOL) ligger 10 minutter unna Molde sentrum med bil.
norwegian.no | wideroe.no

Fram - Kollektivtransport i Møre og Romsdal

FRAM planlegger og driver et samlet kollektivtilbud med buss, ferge og hurtigbåt i Møre og Romsdal. Selve transporten blir utført av ulike operatørselskap som har kontrakt med Møre og Romsdal fylkeskommune.

Gå direkte til FRAM for reiseplanlegger, App og informasjon om tilbudet under Moldejazz.

Tog

Nærmeste jernbanestasjon ligger på Åndalsnes, og derfra kan du ta korresponderende buss til Molde. Kjøreturen tar ca. en time. Det går tog fra Oslo, og fra Bodø via Trondheim og Dombås.
vy.no

Til vanns

Å reise med hurtigruta til Molde er et hyggelig og godt alternativ, og en fantastisk naturopplevelse. Se Ruteplanleggeren til Fram lenger opp på siden for fergetider.
hurtigruten.no

Taxi

Molde Taxi finner du på bussholdeplassen og ved Forumbygget/vest for Scandic Alexandra.

Nattestid organiseres drosjekø av vakter for størst mulig effektivitet.
Tlf. 712 52 811 | moldetaxi.no

Kart over festivalområdet

Jazzlogen

Jazzlogen

Om oss

Presse Om oss Kontakt Historie Nyhetsbrev Miljø Sponsorer

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjons-kapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjonskapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.

Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.