Hopp til hovedinnhold
Alltid uke 29 // 17.–22. juli 2023
Billetter Program
Billetter Program

John McLaughlin, Röyksopp og Cory Wong blant 7 nyheter!

John McLaughlin & The 4th Dimension, Röyksopp, Chris Holsten, Cory Wong, Tord Gustavsen Trio, Christian Sands Trio og Emmeluth’s Amoeba er Moldejazz-klare

Gitarlegenden John McLaughlin vender tilbake til Moldejazz 36 år etter konserten med Mahavishnu Orchestra i Idrettens Hus. Röyksopp returnerer til Romsdalsmuseet elleve år etter avlysningen i 2011 og vil dele scene med Chris Holsten. Tord Gustavsen vil sammen med sin trio skape en minneverdig konsert på Plassen. Der vil også Christian Sands Trio vil få sin Norges-debut. «Groove»-fenomenet Cory Wong vil innta Alexandraparken og Emmeluth’s Amoeba vil gjøre en spennende konsert i Storyville-lokalet.
Vi legger også ut billettene til Cécile McLorin Salvant i Kikkans Hall 18/7 i dag.

Til konsertene på Romsdalsmuseet kan man nå kjøpe billetter til 2 eller 3 dager og få 25% rabatt.

John McLaughlin & the 4th Dimension

John McLaughlin har i over 50 år vært en ledende gitarist, både innen tradisjonell samtidsjazz og i mer rock- og fusionpregede sammenhenger.

Det er en stor begivenhet når gitarlegenden John McLaughlin endelig er tilbake på Moldejazz! Hans planlagte opptreden på jubileumsfestivalen i 2020 ble i likhet med alle andre internasjonale innslag det året kansellert. McLaughlin har akkurat fylt 80 år, men er i høyeste grad «still going strong» og sammen med sitt strålende band «4th Dimension» gjør han det klart at han fortsatt er en av verdens ledende gitarister!

I 1969 dro han fra England til USA der han via Tony Williams gruppe Lifetime snart ble involvert i Miles Davis elektriske jazzrevolusjon. På Miles Davis-klassikeren ”Bitches Brew” bærer et av sporene til alt overmål hans navn! McLaughlins rykte som en førsteklasses session-musiker førte etter hvert til samarbeid med utøvere som Carla Bley, Wayne Shorter og The Rolling Stones! Sammen med gitarkollega Carlos Santana fikk han rundt 1973 stor interesse for indisk musikk og religion, noe som tydelig påvirker gruppene Mahavishnu Orchestra og ikke minst Shakti, som ble McLauglins to hovedprosjekter utover på 1970-tallet. Det var med nevnte Mahavishnu Orchestra McLaughlin første gang besøkte Molde og Idrettens Hus i 1986, et spesielt minneverdig øyeblikk i Moldejazzhistorien.
McLaughlin var tilbake på festivalen og Bjørnsonhuset i 2011, denne gang med 4th Dimension. Det ble utsolgt hus, det samme vil fort skje i år også!

John McLaughlin – gitar, Etienne MBappé – bass, Gary Husband – keyboards, Nicolas Viccaro – trommer

Röyksopp

Siden gjennombruddet i 2001 har Tromsø-duoen Röyksopp vært en av Norges største internasjonale musikksuksesser, og mer en 20 år senere holder de fortsatt verdensklasse og er umåtelig populære

Én billett, tre konserter!
Til alle konsertene på Romsdalsmuseet kan man også kjøpe billetter til 2 eller 3 konsertdager og få 25% rabatt.

Har du savnet å kunne kombinere konsert på Museet med en bedre middag eller å kunne trekke deg tilbake for å ta en liten pust i bakken?
Da er det nye VIP-teltet noe for deg! Velg mellom alternativene "Panorama" & "Lounge" - Les mer her...

Før jul i 2021 begynte ryktene å svirre om at ny musikk var på vei, og nå er deres nye album "Profound Mysteries" ute! Albumet er første del av et større prosjekt, her er det bare å følge med.

Svein Berge og Torbjørn Brundtland kommer til Romsdalsmuseet med en låtkatalog som kan hamle opp med de aller største. «Do it Again», «Eple», «Here she comes again», «Running to the Sea”, «Never Ever», “The Girl and the Robot” og «What Else is There” er alle elektronika-hits av ypperste merke. Tospannet har også blitt kjent for å velge samarbeidspartnere fra øverste hylle. Lykke Li, Karin Dreijer, Anneli Drecker, Robyn og Susanne Sundfør har alle vært med på å sette sitt preg på den den kruttsterke Röyksopp-katalogen.
Da bandet 2014 gav ut sitt siste album «The Inevitable End» kom de samtidig med budskap om at de nå forlot det vanlige albumformatet.
Nylig kom singelen «Impossible» der de samarbeider med Goldfrapps vokalist Alison Goldfrapp. Singelen fikk VGs anmelder til å trille en femmer og konkludere: «Dette medrivende og mektige mini-eposet gjør det enda enklere å glede seg til årets soppsesong».
Röyksopp gjør kun et nøye utvalgt knippe konserter i Norge denne sommeren, og vi er stolte av å få presentere dem på Romsdalsmuseet. Litt spesielt er det at dette skjer på dagen 11 år etter den avlyste konserten i 2011.

Les Aftenposten og P3's anmeldelse av "Profound Mysteries"

Chris Holsten

Vi gleder oss over å kunne ønske Chris og hans trofaste band velkommen på Romsdalsmuseet 22/7!

Det er på scenen multitalentet Chris Holsten trives aller best. De siste årene har han vist det norske folk hvilken fenomenal liveartist og formidler han er med utsolgte turneer og utallige TV-opptredener.

Etter å ha sunget utelukkende på engelsk tidligere har Chris Holsten det siste året toppet lister og erobret det norske publikummet med sine norskspråklige låter.
Låter som «Hvis verden», «Bare når det regner» og «Smilet i ditt eget speil» har herjet listene gjennom året og våren 2022 slipper han del 2 av albumet «Bak en fasade» og er klar for en fullspekket festivalsommer med sitt forrykende sceneshow.

Cory Wong feat. Dave Koz

I Alexandraparken får du 2 konserter på 1 billett. og Cory Wong (23:00) er «all in the name of groove»

Cory Wong er mest kjent som gitarist i Vulfpeck, et av verdens hippeste og mest omtalte band de senere år. Wong er imidlertid like «groovy» som soloartist som med Vulfpeck og han er nå i full gang med å etablere en egen karriere.

Cory Wong vokste opp et steinkast fra Prince’ Paisley Park Studios i Minneapolis, Minnesota. For å forsøke en variant av en journalistblødme kan man si at groove-inspirasjonen fra Prince er mer enn bare symbolsk. Wong er etter hvert etablert både som gitarist, bassist, låtskriver, podcastvert og produsent og han beveger seg sømløst mellom sjangrene jazz, rock og funk.
Han har fått velfortjent oppmerksomhet for sine siste utgivelser, bl.a «Wong’s Cafe» (2022), og ikke minst er hans YouTube-show høyt verdsatt, både for ekstrem musikalitet og for humor og varme.

Cory Wong - Guitar, Dave Koz - mini Sax, Sonny Thompson- Bass, Kevin Gastonguay - Keys, Eddie Barbash - Soprano Sax, Kenni Holman - Alto Sax, Sam Greenfield Bari Sax, Jay Webb - Trumpet, Michael Nelson - Trombone, Petar Janic - Drums

Tord Gustavsen Trio

Deres andre album «The Ground» fra 2005 var det første instrumental-albumet noensinne som klarte kunststykket å toppe VG-listen. Albumet var også innom topp ti på Billboard-listen samme år.

Tord Gustavsen trios suksess er uten sidestykke i norsk musikkhistorie.

Gustavsen lavmælte uttrykk traff åpenbart en åre både hos publikum og kritikerstand den gangen, men det skulle vise seg at suksessen på ingen måte var et blaff. Trioen selger stadig ut konserthus over hele verden, og har et nært og gjensidig trofast forhold til sitt publikum. Den intense tilstedeværelsen i musikken har trioen beholdt, og de har fortsatt sin søken innover og nådd et stadig mer raffinert uttrykk. Det renner en stille brusende elv av blues, gospel, salmer og ettertanke gjennom trioens musikk.
Trioen vender ikke bare tilbake til Moldejazz i sommer, Tord vender også tilbake til det fantastiske flygelet han håndplukket for festivalen på Steinway-fabrikken i Hamburg for noen år tilbake, og som står på Plassen i festivaluka.

Tord Gustavsen har hatt mange suksessfulle sideprosjekter og har samarbeidet med sangere som Christel Alsos, Solveig Slettahjell, Kristin Asbjørnsen og Simin Tander. Det har allikevel hele tiden vært trioen som har vært grunnsteinen og fundamentet for alt i hans karriere. Når trioen i år endelig vender tilbake til Moldejazz er det med et nytt og etterlengtet ECM-album i bagasjen, og en ny bassist som burde være kjent for de fleste i Romsdalen og på Mørekysten: unikumet Steinar Raknes.

Christian Sands Trio

Christian Sands er en pianist Moldejazz har hatt på blokka i flere år og det er med stor glede festivalen kan lansere hans Norges-debut!

Christian Sands har lenge vært omtalt som et stort talent og som en fornyer av et av jazzens mest velkjente formater, pianotrioen.

Christian Sylvester Sands, som hans fulle navn er, vokste opp i New Haven, Connecticut, og viste svært tidlig at han var et pianotalent. Han fikk undervisning allerede fra fire-årsalder og ble etter hvert tatt under vingene til den anerkjente jazzpianisten Billy Taylor. Etter endt utdannelse på Manhattan School of Music ble han tatt inn i bandet til Christian McBride og han har også spilt med Gregory Porter. Selv om det enda er tidlig i karrieren så har han allerede signert en rekke utgivelser under eget navn, de tre siste, «Reach Further», «Facing Dragons» og «Be Water», på selskapet Mack Avenue.
I beskrivelsene av Christian Sands fremheves hans fremragende pianoteknikk. Kombinert med hans evne til å hente inn elementer fra hele «jazzvokabularet»; swing, bebop, fusion, afro-cuban med mer, blir hans konserter langt mer spennende og mangefasettert enn man gjerne forventer av en klassisk pianotrio.
Publikum vil garantert få sine forventninger innfridd i Teatret Vårt tirsdag 19. juli.

Emmeluth's Amoeba

Som årets JazZtipendiat leverte saxofonist Signe Emmeluth en så strålende konsert med Trondheim Jazzorkester på Moldejazz 2021 at det ble bestemt at hun måtte tilbake i 2022

Intensivt swingende melodisk og rytmisk fyrverkeri

De seinere åra har den unge dansken—utdannet ved jazzlinja på NTNU og bosatt i Norge – i økende grad utmerket seg en av de mest uttrykksfulle stemmene i den nordiske jazzfloraen. Hun har en rekke egne prosjekter på gang, der Amoeba vel må regnes som et hovedprosjekt. I tillegg beviser det at «alle» vil ha saxofonisten med på ulike bestillinger og i band, hennes status som en av samtidens ledende instrumentalister.
Emmereluth’s Amoeba er et fengslende band i et særegent musikalsk landskap mellom det arrangerte og det improviserte. Det leverer musikk som taler til både intellekt og følelser, med et trøkk som innimellom føles direkte fysisk. Samtidig preges musikken av en sprudlende fantasi som gjør at publikum henger med på hver vending og kontrast i uttrykket.
I en anmeldelse for Dagens Næringsliv skriver Audun Vinger om utforskende autoritet og åpenhet for ideer, og at selv om mye av musikken kvartetten skaper er temmelig avansert i form, er den intuitivt fengende for det. Maja S Ratkje sier om Emmeluth at «Signe og altsaxen hennes er en mektig symbiose – en kraftsalve, et musikalsk monster, et melodisk og rytmisk fyrverkeri». Det blir gøy på Storyville fredag ettermiddag i festivaluka.

Signe Emmeluth - altsax, Christian Balvig - piano, Ole Mofjell - trommer, Karl Bjorå – gitar

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjons-kapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjonskapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.

Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.