Cécile McLorin Salvant

Overalt sjarmerer Haitifødte Cécile (29) publikum i senk, med enorm stemmeprakt og personlig utstråling. Hun er allerede etablert seg som jazzens unge vokalstjerne, og er så ettertraktet at Moldejazz har jobbet i flere år for å kunne presentere henne med eget band.

Teatret Vårt (PLASSEN) 470,- inkl.gebyr

Jazzens nye store vokaldiva

Så langt har hun vært innom Molde da hun i 2017 fikk mange venner som medlem av sjukvinnersbandet Woman to Woman i et stappfullt Teatret Vårt. Nå er Cecile tilbake på Moldejazz med sin egen ettertraktede kvartett. Haiti-fødte Cécile er flerspråklig, og krydrer repertoaret av kjente og litt mindre kjente låter fra jazz- og standardrepertoaret med franske melodier. Verden fikk først øynene opp for supertalentet da hun 21 år gammel vant den prestisjetunge Thelonious Monk International Jazz Competition, og kort tid senere kom med debutalbumet «Woman Child», som umiddelbart ble Grammy-nominert. Noen år seinere ble det Grammy-pris for beste jazzvokalalbum.

Wynton Marsalis sier om Cécile McLorin Salvant: Hun har en sjelden likevekt, eleganse, soul, humor, sensualitet, trøkk, virtuositet, rekkevidde, innsikt, intelligens og dybde. New York Times supplerer med: Hvis noen kan forlenge linjen fra The Big Three, Billie Holiday, Sarah Vaughan og Ella Fitzgerald, så er det denne virtuosen.

Sangere som Cécile dukker opp bare en gang eller to i hver generasjon. Dette er en konsert folk vil snakke om i etterkant.

Cécile McLorin Salvant - vokal, Sullivan Fortner - piano, Paul Sikivie - bass, Kyle Poole - trommer

Følg artisten på sosiale medier: cecilemclorinsalvant.com