Trondheim Voices: Folklore by Helge Sten/Ståle Storløkken

FOLKLORE
(traditional customs, tales, sayings, dances, or art forms preserved among a people).

Teatret Vårt (PLASSEN) 450,- inkl.gebyr

Komponert av Helge Sten og Ståle Storløkken for Trondheim Voices

Monumental vokal

Hva skjer når 2/3 av Supersilent bruker Trondheim Voices som instrument?
Det er duket for en ekstraordinær opplevelse når to av Norges fremste lydkunstenere, Helge Sten og Ståle Storløkken, skal urframføre nyskrevet musikk for det grensesprengende vokalensemblet Trondheim Voices.

«Folklore» henter inspirasjoner fra den forhistoriske messens høytidelighet.
I dette verket bruker Trondheim Voices stemmene sine som et massivt mikrotonalt, instrument, der ord skiftes ut med toner, der flerstemte droner og klanger utforskes i en messe-aktig framførelse med tydelige forhistoriske referanser.
Folkloren er en samlebetegnelse på tradisjonsoverført kunst og kunnskap. Den overføres gjennom handlinger fra menneske til menneske og fra generasjon til generasjon, og har ofte tilhørt den uformelle, ikke-kommersielle sfæren av kulturen.

Helge Sten og Ståle Storløkkens verk Folklore, søker mot skjæringspunktet mellom akustisk og elektronisk lyd, mellom det harmoniske og mikrotoale, det kjente og ukjente. Der hvor tiden opphører, og man kan oppleve en ny måte å lytte på.

Sissel Vera Pettersen, Anita Kaasbøll, Tone Åse, Kari Eskild Havenstrøm, Natali Abrahamsen Garner, Siri Gjære, Heidi Skjerve, Torunn Sævik, Ingrid Lode.

Lysdesign: Ingrid Skanke Høsøien
Lyd: Asle Karstad

Følg artisten på sosiale medier trondheimvoices.no