Silje Nergaard gjør morgengry-konserten 2018!

En av Norges mest folkekjære artister, Silje Nergaard, står for den tradisjonelle Morgengry-konserten «Break of Day in Molde» fredag 20. juli under årets Moldejazz. 

Det er ti år siden Istad AS første gang ga Morgengry-konserten til publikum i form av en gratiskonsert. Dette jubileet faller sammen med Istads 100-årsjubileum.

I år er morgengry-konserten fredag 20. juli, klokken 07:00 som vanlig. Istad AS stiller med kaffe til alle morgenfugler!

Silje Nergaard

En av Norges mest folkekjære artister gjør Morgengrykonserten! 

Silje Nergaard og Moldejazz har et gjensidig kjærlighetsforhold som strekker seg flere tiår tilbake i tid. Karrieren hennes skjøt for alvor fart da hun som sekstenåring deltok på jammen under Moldejazz i 1983 og for alvor ble lagt merke til av både presse og publikum. 

Hun har siden både vært et av hovednavnene på Romsdalsmuseet (2007), og gjort en eksklusiv gjesteopptreden med Kurt Elling under festivalen i 2015. I år kommer hun tilbake for å gjøre en av de mest unike konsertene på festivalen: morgengrykonserten "Break of Day" i Reknesparken.

Etter at Pat Metheny hadde hjulpet henne med å få sin første platekontrakt ble hun lagt merke til over hele verden med debutalbumet "Tell Me Where You're Going». Silje har så langt rukket å gi ut 16 plater og blitt en av Norges største jazzeksporter, med stor suksess over hele verden. Hun har senere samarbeidet med sangeren Al Jarreau, og en annen av Norges største jazzsuksesser: Tord Gustavsen Trio, startet karrieren som hennes backing-band.

At reiser og turnering i alle verdens hjørner har satt spor etter seg i sangeren og komponisten Nergaard er åpenbart når man låner ørene til hennes siste album "For You a Thousand Times». På denne lykkepillen av en plate finner man f eks en låt om en kokosnøttselger i Italia, en låt om en mor i Afrika som venter på regnet, og en låt om to gamle kjærester i Korea som gjenforenes etter et langt fra hverandre. «- Albumet handler om mennesker som berører meg. Noen av historiene er mine egne, andre er langt unna, men de treffer noe i meg.» - uttalte Silje Nergaard i forbindelse med lanseringen av platen. 

Det er et soul-varmt, lekent og levende band hun tar med seg til Molde. Her er varme, analoge keyboards på et fundament av elbass, her er funky trommer og afrikansk perkusjon. Vi kan ikke se for oss en bedre start på en lang, begivenhetsrik og het sommerdag under Moldejazz enn en konsert med Silje Nergaard og hennes nyeste prosjekt.

Silje Nergaard (Morgengry-konserten)
Reknesparken Gratis