Programmet i Magic Mirror-teltet er klart

Moldejazz introduserte i 2017 Magic Mirror-teltet på Rådhusplassen som en ny arena for New Orleans-musikk. Dette ble en kjempesuksess med fire av seks utsolgte kvelder. Det er derfor helt naturlig å fortsette med den samme musikalske og kulinariske oppskriften: Swingende New Orleans-musikk kombinert med servering av kreolsk mat fra stjernekokk Calle Fegth. 

Det kan kjøpes billetter både med og uten mat.

Ytre Suløens Jass-ensemble er tidligere lansert. Mandag 16. juli  |  Tirsdag 17. juli

Jazzombies feat. Enrico Tomasso

Jazzombies presenterer 20/30 talls jazzen på en leken og frisk måte. Bandet er et resultatet av engelske David Skinners forkjærlighet til tradisjonell jazz, 30-talls swing og «Stride-piano». Siden bandleder Skinner flyttet til Norge har han blitt en sentral musiker i et mangfold av stilarter.

Swingjazz vil aldri dø!

I tillegg til å spille på jazzklubber og festivaler, har Jazzombies blitt førstevalg på Norges største swingdans-eventer, og godt kjent av dansere både i Norge og i utlandet. Denne erfaringen gjør at ensemblet har grenseløs energi og trøkk - men Jazzombies viser også stor subtilitet og tett samspill, med en besetning som består av erfarne profesjonelle swingmusikere, kjent fra flere andre grupper som Hot Club de Norvege, Jazzin Babies, Christiania 12, Magnolia Jazzband og Ophelia Ragtime Orchestra, for å nevne noen.

Musikken er hovedsakelig tatt fra jazzens "Gullalder", med klassiske jazzlåter fra 20- og 30-tallet. Jazzombies spiller også noen Skinner-originaler, og har alltid noen lekne arrangementer og musikalske overraskelser på lur.

Til Molde har de med seg den engelske stjernetrompetisten Enrico Tomasso som i tillegg til å være en av dagens fremste swing-trompeterne også er en fremragende vokalist. Han var forøvrig på Moldejazz i 2013 som en del av Bryan Ferrys «Jazzage»-prosjekt.

Enrico Tomasso: Trompet, vokal
David Skinner: Piano
Georg Reiss: Klarinett, saxofon
Lars Frank: Klarinett, saxofon
Børre Frydenlund: Gitar
Svein Otto Aarbostad: Bass
Bjørn Olufsen : Trommer

Konsert m/ mat
Magic Mirror (Rådhusplassen) 700,- inkl.gebyr
Kun konsert
Magic Mirror (Rådhusplassen) 400,- inkl.gebyr
Konsert m/ mat
Magic Mirror (Rådhusplassen) 700,- inkl.gebyr
Kun konsert
Magic Mirror (Rådhusplassen) 400,- inkl.gebyr

Bech & Skeidsvoll New Orleans Band

Bandet har en blanding av skolerte, erfarne musikere og unge nyskapende krefter på høgt nivå. De spiller egne arrangement av tradisjonelle og mer moderne komposisjoner i klassisk New Orleans-musikktradisjon.

Dette pulserende og stemningsskapende bandet med musikalsk fundament i New Orleans-musikken ble etablert i 2013.

Bandets sceniske fremførelse og gode kommunikasjon med publikum gir god respons.

Besetningen er som følger: Gunnar Bech - vokal og trombone, Leiv Skeidsvoll - vokal og trompet, Lauritz Skeidsvoll – saxofoner, Torstein Fuglseth - banjo/gitar, Sindre Klykken – kontrabass, Hans Petter Gyldenskog – trommer, Peder Skeidsvoll – trompet, Isach Skeidsvoll - piano. Bandet teller altså ikke mindre enn fire blad Skeidvoll som er en liten begivenhet i seg selv.

Konsert m/ mat
Magic Mirror (Rådhusplassen) 700,- inkl.gebyr
Kun konsert
Magic Mirror (Rådhusplassen) 400,- inkl.gebyr

Maratondansen

Når Teatret Vårt sin store musikal «Maratondansen» skal spilles til høsten inviteres publikum på en reise tilbake til jazzens barndom. Her blir stemningen fra tretti-tallets dansehaller gjenskapt av et band av håndplukkede musikere. Hva kunne vel passe bedre i Magic Mirror-teltet?

Moldejazz og Teatret Vårt presenterer i samarbeid en musikalsk førpremiere på "Maratondansen"

Opplev Jenny Langlo og Sara Fellman på vokal sammen med noen av fylkets beste jazzmusikere; Arne Torvik på piano, Håkon Hagen Knudsen på klarinett og saxofon, Vegard Holum på trompet, Lars Martin Vik på kontrabass og Børre Dalhaug på trommer. Ole Jørn Myklebust er musikalsk ansvarlig.

«Maratondansen» er historien om en dansekonkurranse under depresjonen på trettitallet. Her kan det paret som holder seg oppreist lengst vinne penger eller kanskje bli spottet av en talentspeider fra Hollywood. Drømmen om rikdom og berømmelse driver deltakerne lenger og lenger mot randen av det som er menneskelig verdig. Det er en fortelling om menneskeverdet og frihetens pris i en kynisk verden i økonomisk nedgang. I Maratondansen ser vi starten på det vi i dag kaller reality-entertainment. Riktige menneskers drømmer og håp som knuses eller går i oppfyllelse mens vi ser på.

Konsert m/ mat
Magic Mirror (Rådhusplassen) 700,- inkl.gebyr
Kun konsert
Magic Mirror (Rådhusplassen) 400,- inkl.gebyr