Ola Kvernbergs Steamdome til Romsdalsmuseet

Da Ola Kvernberg var Artist In Residence på Moldejazz i 2016 spilte han på alle festivalens scener utenom Romsdalsmuseet. Det er derfor spesielt hyggelig å invitere ham tilbake til festivalen i 2018.

Ola Kvernbergs Steamdome

Og det er ekstra stas å invitere ham tilbake til denne scenen, og det med prosjektet som Moldejazz sammen med Jazzfest var fødselshjelpere til for to år siden; Spellemann-nominerte Steamdome. Det vil garantert sette publikum i stemning før Di Derre går på scenen etterpå.

Ola Kvernbergs Steamdome, som ble til som et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016, har i løpet av det siste året utviklet seg til å bli et fullverdig band. Det Spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1.desember, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpressen. Steamdome gjør seg nå klar for å innta de store konsertscenene i 2018.

Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.

Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome. Lokomotivet drives framover av trommisene Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), Børge Fjordheim (Morten Abel, Sivert Høyem, Monica Heldal) og Hans Hulbækmo (Broen, Atomic, Moskus) sammen med bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold). Foruten Ola Kvernberg selv på fele, bratsj m.m. sørger gitaristen og altmuligmannen Øyvind Blomstrøm (El Cuero, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), den nytenkende organisten Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert, Formo Tre & Metall), lydmann Tor Breivik og lysdesigner Ingrid Skanke Høsøien for at alt går på skinner.

Romsdalsmuseet 690,- inkl.gebyr
17.00 Dørene åpner
18.00 Ola Kvernbergs "Steamdome"
20.00 Di Derre m. gjester