Moldejazz Legacy Concert

Noen ganger mer andre kan en konsert på Moldejazz peke tilbake på et minneverdig øyeblikk i festivalhistorien. I jubileumsåret vies disse konsertene litt ekstra oppmerksomhet og merkes som «Legacy Concert».

Molde International Jazz Festival aka Moldejazz har en rikholdig historie. Siden starten i 1961 har ca 12 000 musikere spilt på festivalen og så godt som alle de største stjernene i jazzen i den tiden festivalen har eksistert har vært innom.

Det betyr at hvert år er det rekke konserter hvor det kan trekkes tråder tilbake til en tidligere konsert hvor den samme artisten eller en av musikerne i bandet har vært med. Noen ganger kan en konsert gi en pek tilbake i historien på et spesielt minneverdig øyeblikk eller en helt skjellsettende konsert.
Eksempelvis gjelder det Charles Lloyd, saksofonlegenden som opptrådte på Moldejazz allerede i 1966. Kvartetten hans som spilte i Molde Kino den gang besto foruten ham selv av en purung Keith Jarret på piano, Cecilie McBee på bass og Jack DeJohnette på trommer. Dette er musikere som har satt store spor etter seg i moderne jazz, Keith Jarret regnes i dag av mange for å være verdens fremste jazzpianist.

Det er derfor helt naturlig at konserten med Charles Lloyd i 2020 er blant de som merkes «Legacy Concert».