Artist in Residence Maria Schneider åpner Moldejazz 2018

Den amerikanske bandlederen, komponisten, arrangøren og dirigenten Maria Schneider vil forestå den offisielle åpningen av den 58. Molde International Jazz Festival mandag 16. juli. Schneider er fra før tildelt det viktige oppdraget som Artist In Residence. Hun skal gjøre to konserter i hver ende av festivalen, som begge innebærer intense øvingsdager i forkant. I tillegg skal Schneider være med på «artist-talk», «workshop» og fuglekikking!

Åpnings- og avslutningskonsert
Åpningskonserten i Bjørnsonhuset blir med Maria Schneider & Ensemble Denada. De vil fremføre musikk fra flere av Schneiders Grammy-belønnede utgivelser. Eksklusivt på Moldejazz fremføres låten «Sue (Or In a Season of Crime») som Schneider skrev sammen med David Bowie for hans siste utgivelse Blackstar. På denne låten gjester vokalist Jeff Taylor og saksofonist Donny McCaslin.

Avslutningskonserten lørdag 21. juli i Molde Domkirke blir storslått. Her vil Maria Schneider sammen med Trondheimsolisten, for anledningen utvidet med blant andre pianist Olga Konkova, og sangsolist Eir Inderhaug fremføre Schneiders verker «Winter Morning Walks» og «Carlos Drummond de Adrade Stories».

«Artist-talk», «workshop» og fuglekikking
En fast post på Moldejazzprogrammet er Festivalakademiet hvor artister fra programmet blir intervjuet om sin musikk og karriere. Maria Schneider vil bli intervjuet av musikkjournalist Audun Vinger og det blir en musikalsk overraskelse underveis. Dette skjer onsdag 18. juli kl 14.00 i Teatret Vårt og har gratis inngang.

Maria Schneider vil også gjøre en «workshop» med Midtnorsk Ungdomsstorband og Akershus og Oslo Ungdomsstorband. Hun vil være til stede på Kulturskolen i Molde når disse to orkestrene øver til sin konsert på festivalens avslutningsdag. Schneider vil kunne gi gode råd og tips til både orkesterleder og de talentfulle ungdommene.

Det er vel kjent at Maria Schneider er en stor fugleentusiast og det er derfor lagt opp til en båttur med fuglekikking tirsdag 17. juli sammen med lokale fugleeksperter.