John Legend til Romsdalsmuseet

Det er utvilsomt en av årets konsertbegivenheter i Norge når superstjernen John Legend vender tilbake til Moldejazz syv år etter sitt forrige besøk på festivalen.

John Legend

Legend er kjent som både sanger, pianist, komponist, skuespiller, produsent og filantrop. Siden sist han var på Moldejazz har han tatt steget opp blant de aller største stjernene i verden. Hans “All of Me” er en av tidenes digitale bestselgere med over 1,1 millarder! streaminger på Spotify.

Superstjernen med den sjelfulle stemmen!

John Legend vokste opp med gospelmusikk og spilte piano med det lokale kirkekoret allerede som liten gutt. Han var tidlig influert av artister som Aretha Franklin og Stevie Wonder. I forkant av debutalbumet “Get Lifted” (2004) utgitt på Kanye West-selskapet Good Music hadde han samarbeidet med allerede etablerte artister som Lauryn Hill, Jay-Z og Alicia Keys. “Get Lifted” ga Legend en pangstart på karrieren, ikke minst i Norge hvor albumet gikk helt til topps og det ga ham også en Grammy for “Best R&B Album”. De påfølgende albumene “Once Again” (2006), “Evolver” (2008), “Love in the Future” (2013), “Darkness and Light” (2016) og “A Legendary Christmas” (2018) har alle vært suksessfulle og gitt ham til sammen 11 Grammys. Legends allsidighet demonstreres tydelig ved at han har vunnet alle de fire store amerikanske bransjeprisene - EGOT (Emmy-, Grammy-, Oscar- og Tony-awards). Dette var han første afroamerikaner og den nest yngste noensinne til å gjøre. Legend har figurert som produsent for filmer som “Southside With You” og “La La Land” og som den filantrop han er så har han blant annet initiert kampanjen #FREEAMERICA som jobber for en kursendring i forhold til kriminalomsorgen i USA.

Med sin sjelfulle stemme, store innlevelse og etterhvert imponerende lange rekke med hitlåter, har John Legend skaffet seg en stor fanskare i Norge. Det er ikke ofte han opptrer her, sist gang var i forbindelse med Nobelkonserten i 2017, og det er derfor en stor begivenhet når han kommer til jubileumsfestivalen. Når det i tillegg er turneens eneste konsert i Norge så ventes det at fans tar turen fra hele landet til Molde og Romsdalsmuseet 15. juli.

Årets John Legend konsert gis merket “Legacy Concert” da hans forrige konsert var en milepæl i festivalens nyere historie. Legend avsluttet denne julikvelden i 2013 en fantastisk kveld på Romsdalsmuseet med hele fire artister; to norske, Lido Lido og Karpe Diem, og to amerikanske, John Legend og Kendrick Lamar.

Romsdalsmuseet 795,- inkl.gebyr
17.00 Dørene åpner
18.00 TBA
19.15 TBA
20.45 John Legend