Jazzlogen + Jazzlinja + Dans

Programmet for Moldejazz 2020 er komplett med lanseringen av danseforestillingen TIDE, en egen jubileumskonsert med Jazzlogen og en konsert med elevene fra Landslinja for Jazz på Molde Videregående skole.

Jazzlogen

Jazzlogen er hvert år den største publikumsattraksjonen på Moldejazz. Gjennom en vanlig jazzuke er det et sted mellom 20 000 og 30 000 mennesker som ser og hører dem i front av den daglige streetparaden. Noen streetparade blir det av naturlige (Covid 19-) årsaker ikke i 2020, men da er det like fullt veldig hyggelig at Jazzlogen får sin egen konsert, på taket på Plassen onsdagen under festivalen.

Paradeorkesteret med egen konsert i 2020 markerer Jazzlogens 25-årsjubileum!

Jazzlogen er et samarbeidstiltak mellom Moldejazz som oppdragsgiver, Molde Janitsjar som organisator, og musikerne i Ytre Suløens Jass-ensemble som musikalske ledere. Målgruppen er ungdom 14 -20 år og formålet er å gi opplæring i enkelt improvisasjonsspill med hovedfokus på tradisjonell jazz, det vi kan kanne New Orleans-musikk. Opplæringen foregår i tre helgesamlinger fra januar til juli. Jazzlogen har eksistert i 24 år, og gjennom åra har flere hundre ungdommer vært medlemmer i Jazzlogen. Mange har kost seg med musikken videre i egne bandsettinger, og ikke så rent få av dagens profesjonelle musikere har tråkket sine ungdomssko i Jazzlogen.

Jazzlogen består i 2020 av ca. 45 ungdommer – hovedsaklig fra musikkorps- og kulturskolemiljø i Møre og Romsdal, men også fra Trøndelag og Østlandet. De spiller på slagverk og blåseinstrumenter; fløyter, klarinetter, saksofoner, kornetter, trompeter, tromboner, eufonium og tuba. Det ble gjennomført en samling i januar og alle var enig om at årets utgave av Jazzlogen lå på et høyt nivå allerede da. Samlingen i april måtte utgå, men nå blir det samling helga før festival og flere oppdrag i starten av festivaluka som krones med egen konsert på taket på Plassen onsdag 14/7 kl 16.00.

Vil du oppleve ekte spilleglede og ungdommer som fort kan være blant framtidas jazzmusikere så er det bare å skyndte seg å kjøpe billett!

Jazzlogen
Taket (Plassen) 150,- inkl.gebyr

Landslinja i jazz - Molde VGS

Landslinje for jazz ved Molde vgs ble opprettet høsten 2018. Tilbudet er et samarbeid mellom Molde vgs, Molde kulturskole, NTNU / Jazzlinja i Trondheim og Moldejazz.

Elevene på Landslinja presenterer en spennende formiddagskonsert i samarbeid med to av medlemmene i Hanna Paulsberg Concept; Hanna Paulsberg og Oscar Grönberg.

Prosjektet baseres på to intense dager med øving og i konserten vil vi få høre hva gjengen har snekret sammen. Det blir musikk fra ulikt repertoar som Paulsberg og Grönberg har med seg fra sine tidligere samarbeid, og som gjengen på jazzlinja nå får bryne seg på.

Medvirkende:
Anna Walsø Vaagen - fløyte, Roman Mohylevyts - trompet, Øyvind Torheim - trombone, Jakob Finholt Solevåg - euphonium, Silje Frisvoll Fjellstad - piano/keyboards, Isak Sigurdssønn Hungnes - piano/keyboards, Simen Tynes Anderson - piano/keyboards, Sebastian Aasland Rognlien - gitar, Ottar August Opsal - gitar, Tarald Kongshaug - bass, Emil Eilertsen Karlsnes - bass, Alexander Myhre Dahl - trommer, Finn Christian Øverland - trommer, Hanna Paulsberg - saxofon/leder, Oscar Grönberg - piano/leder, Ingrid Øygard Steinkopf - leder

Les mer om Jazzlinja ved Molde VGS

Landslinja i jazz - Molde VGS
Molde kulturskole 150,- inkl.gebyr

TIDE

Med TIDE presenterer Moldejazz også i 2020 en tverrkunstnerisk forestilling der Teatret Vårt rigges om for en optimal opplevelse av dans og musikk.

En leken duett mellom danser Bára Sigfúsdotter og musiker Eivind Lønning

Utøverne Bára Sigfúsdotter og Eivind Lønning har bakgrunn fra hver sine kunstfelt og i denne forestillingen kombinerer de sine erfaringer i improvisasjon. I forestillingen har musikk og dans likeverdige roller, og de to utøverne utforsker friksjonen mellom det visuelle og det auditive. Lyd og bevegelse er bundet sammen og påvirker hverandre fram og tilbake. De skyver og drar i hverandre, slik som tidevannet stiger eller synker avhengig av avstanden til månen og sola. To utøvere, to kropper og to masser beveger seg sakte mot hverandre.

Den travle livsstilen som mange fører i vårt samfunn i dag kan gjøre et menneske nummen. Vi kan fort ende opp med å respondere på omgivelsene våre på automatikk. "TIDE" er et forsøk på å vekke opp menneskers sensitivitet ved å gi publikum en helhetlig sanselig opplevelse. Dans og musikk smelter sammen til ett uttrykk, som ikke bare kan oppleves med øyne og ører, men med hele sanseapparatet.

TIDE
Teatret Vårt (Plassen) 380,- inkl.gebyr