Herbie Hancock blant 9 programnyheter

En av de aller største legendene i jazzverdenen, Herbie Hancock, er bekreftet til sommerens jubileumsutgave av Moldejazz.

Herbie Hancock er ikke bare en legendarisk pianist og komponist, han er også en kulturprofil av verdensformat og er utnevnt som UNICEF Goodwill-ambassadør. I dette “storslippet” offentliggjøres også en rekke andre artister.

Hanna Paulsberg Concept feirer sine første ti år og inviterer med seg Magnus Broo, Elin Rosseland og Håvard Aufles. Konserten med Trondheim Jazzorkester og SB1 SMN JazZtipendiat 2019/2020 Johan Lindvall legges nå ut for salg.

Artist In Residence John Zorn har valgt ut sine norske favoritt-artister, “Zorn Selected”; Maja S. K. Ratkje & Stian Westerhus Unplugged, Moskus og Erlend Apneseth Trio + Frode Haltli. Sistnevnte blir årets Morgengry-konsert gitt av Istad AS.

To konserter på SB1 SMN-scenen i Alexandraparken offentliggjøres i dag; Det Grammynominerte Mardi Gras-bandet Cha Wa og Moldejazzfavorittene Red Hot. Lokale favoritter er også Bech & Skeidsvoll New Orleans band som spiller i Kikkans Hall.

Trondheim Jazzorkester & Johan Lindvall

JaZzstipendiatet er er samarbeidsprosjekt mellom Moldejazz, Midt-Norsk Jazzsenter, SpareBank1 SMN og Talent Norge.

Fjorårets jazz-stipendiat Johan Lindvall har allerede gjort seg bemerket som en komponist og pianist med et sterkt personlig uttrykk.

Gjennom ensembler som TORG, Johan Lindvall Trio og i en svært sentral posisjon på Mette Henriettes ECM debut i 2015.

Lindvall sier at han med denne konserten "vil forsøke å forene film og musikk. Det er viktig for meg at det ene ikke underbygger det andre, att det er to selvstendige uttrykk.

Det finnes en letthet i musikken og i filmen, en lignende tematikk bestående av repetisjoner og rytmiske strukturer som går igjen i både komposisjonene og i manuset" For å binde det hele sammen visuelt har han fått med seg Jenny Berger Myhre på video og lysmagiker Kyrre Heldal Karlsen.
Vi gleder oss til en ny og orginal versjon av Trondheim Jazzorkester på åpningsdagen av Moldejazz 60-årsjubileum!

Johan Lindvall - piano, komposisjon, Natali Abrahamsen Garner - vokal, Ina Sagstuen - vokal, Eira Bjørnstad Foss - fiolin, Marianne Baudouin Lie - cello, Mette Henriette Martedatter Rølvåg - tenorsaxofon, Klaus Ellerhusen Holm - klarinetter, Lars Ove Stene Fossheim - gitar, Christian Winther - gitar, Matilda Rolfsson - perkusjon, Kyrre Laastad - vibrafon og elektronikk, Andreas Winther - trommer, Tor Breivik - lyddesign, Kyrre Heldal Karlsen - lysdesign, Jenny Berger Myhre - video

Trondheim Jazzorkester & Johan Lindvall
Teatret Vårt (Plassen) 470,- inkl.gebyr
Live Stream - Trondheim Jazzorkester & Johan Lindvall
Live Stream 149,- inkl.gebyr

Maja S. K. Ratkje & Stian Westerhus Unplugged

Unplugged i serien Zorn Selected

Komponist og musiker Maja S.K. Ratkje møter gitarist Stian Westerhus i en intim setting, der de blant annet spiller musikk Ratkje skrev til Jo Strømgrens oppsetning av Hamsuns «Sult» for Nasjonalballetten på Den Norske Opera.

Konserten var opprinnelig en del av Moldejazz’ opplegg med John Zorn, som skulle vært Artist in Residence, og bl.a. kuratere tre konserter med norske musikere under tittelen «Zorn Selected». Disse tre konsertene gjennomføres selv om Zorns residens ikke realiseres grunnet pågående pandemi. En av dem er altså dette uhyre fascinerende prosjektet med Ratkje og Westerhus. Ratkje har hatt kontakt med Zorn ved flere anledninger tidligere, gitt ut musikk på Zorns plateselskap Tzadik og vært Artist in Residence på The Stone, en klubb Zorn drev i New York.

Westerhus og Ratkje forbindes vanligvis med effektpedaler, samplere, forsterkere og datamaskiner. På denne konserten framfører de musikken sin i et akustisk rom med trøorgel, fele, akustisk gitar og med to stemmer, i et uttrykk som kan gi assosiasjoner til såvel 1800-tallets Kristiania som til salooner med utvandrede nordboere i Midtvesten.

Ved de få anledningene duoen har presentert seg slik tidligere, har responsen vært formidabel, og kritikere brukt betegnelser som «Eit av årets desidert sterkaste musikalske augeblikk». I tillegg til musikken fra Sult presenterer Ratkje og Westerhus også nyskrevet materiale. Velkommen til en fascinerende kveld, der du kan senke skuldre til lyd av strenger, belg, gammelt tre og knirkende pedaler.

Maja S. K. Ratkje - vokal, diverse instrumenter, Stian Westerhus - gitar/vokal

Maja S. K. Ratkje & Stian Westerhus Unplugged
Teatret Vårt (Plassen) 470,- inkl.gebyr
Live Stream - Maja S.K. Ratkje & Stian Westerhus
Live Stream 149,- inkl.gebyr

Erlend Apneseth Trio + Frode Haltli

Zorn Selected - Konsert for alle morgenfugler! Konserten blir streamet live gratis, på denne siden, samt på vår og Istad Krafts Facebookside

Årets morgengrykonsert blir både spennende og stemningsfull.

Erlend Apneseth trio har siden debutplaten “Det andre rommet” (2016) okkupert førersetet i den velsmurte traktoren som pløyer stadig ny mark i det folkemusikalske jordsmonnet. I en generasjon der tradisjonsmusikken stadig spleises med flere uttrykk og oppleves å ha fått en ny aktualitet, er trioen med hardingelespiller Apneseth i front en ener og en ledestjerne.
Tradisjonsmusikkens røtter og dype historielinjer møter nåtid og fremtid i trioens dynamiske musikk. De lager organiske og billedskapende kollasjer av arkivopptak, tradisjonsmateriale, vare stemningsbilder, sprakende elektronikk og vill, uhemmet energi som evner å sette den mest hardføre felebue på prøve. Trioen har gitt ut tre plater på den norske etiketten HUBRO, og har så langt blitt nominert til to Spellemannpriser.
På fjorårets kritikerroste utgivelse “Salika, Molika” inviterte de med seg akkordionvirtuos Frode Haltli, som synes å kunne operere friksjonsfritt mellom alle sjangere. Resultatet er deres beste utgivelse så langt, en nyanserik, fargerikt kaleidoskop av en plate som tar deg som lytter til steder du aldri har vært før.
Nylig ble det gjort kjent at utgivelsen er nominert til Nordic Music Prize, og vi blir ikke veldig overrasket om den også står på listen når årets Spellemann-nominerte offentliggjøres.

Forbered dere på en stor opplevelse på taket av Kulturbygget Plassen!

Alle som skal på morgengrykonserten må kjøpe en billett til 50,- for at vi skal ha kontroll på både antall- og hvem som er til stede. Alle med billett vil få servert en enkel frokost av Istad.

Morgengry: Erlend Apneseth Trio + Frode Haltli
Taket (Plassen) 50,- inkl.gebyr

Moskus

Zorn Selected - Trioen er like dynamisk og skiftende som klimaet på vestlandet, og samtidig finnes det i kjernen av bandet en lun humor og et skeivt smil som gjør at vi som publikum alltid føler oss inkludert.

Moskus sin lydlek og musikalske grunnforskning avleveres med smil og gledesstønn

Moskus har siden utgivelsen av det dobbelt-Spellemannnominerte debutalbumet “Salmesykkel” i 2012 markert seg som en av Norge, og Europas mest særegne unge jazzgrupper. De har egenhendig fylt begrepet “pianotrio” med stadig nytt innhold. Senere har det blitt to nye Spellemann-nominasjoner, tre nye plater og et utall konserter.
I november i fjor var Moskus et av de nøye utvalgte bandene som spilte under kresne Berlin Jazzfest - en fjær i hatten for en trio som vinner stadig nye lyttere. Pianist Anja Lauvdal, bassist Fredrik Luhr Dietrichson og trommeslager Hans Hulbækmo, må kunne beskrives som tre av sin generasjons fremste musikere, og har utenfor trioen gjort seg bemerket med et utall profilerte prosjekter: Broen, Skadedyr, Trondheim Jazzorkester, Morgonrod, Steamdome og Atomic.

Sommeren 2020 fyller bandet, som ble født på Jazzlinja i Trondheim 10 år. Dette gjør det ekstra gledelig å få presentere dem for vårt publikum i festivalens eget jubileumsår.

Moskus er et band som aldri lar sitt musikalske uttrykk stivne i vante former, men som alltid er fremoverlent og jobber seg videre mot stadig nye perspektiver og oaser av lyd. De kombinerer ungdommelig energi, åpenhet og modenhet på en uvanlig og personlig måte.
Forvent det uventede. Moskus sin lydlek og musikalske grunnforskning avleveres med smil og gledesstønn, og ikke med rynkede bryn under et mørkt skydekke.

Anja Lauvdal – piano, Fredrik Luhr Dietrichson – bass, Hans Hulbækmo – trommer

Moskus
Teatret Vårt (Plassen) 470,- inkl.gebyr
Live Stream - Moskus
Live Stream 149,- inkl.gebyr

Hanna Paulsberg Concept 10-årsjubileum

10-årsjubileum med gjestene Thomas Johansson, Elin Rosseland og Håvard Aufles

Allerede da Hanna Paulsberg i 2010 etablerte bandet Hanna Paulsberg Concept, visste alle som følger med at hun var et stort talent.

Saxofonisten hadde solid bakgrunn fra klassisk mainstreamjazz, og var i ferd med å utvikle spillet sitt gjennom å ta opp mange av samtidens uttrykk. Ti år seinere, etter fire album, flere priser, turneer i inn- og utland samt aktiviteter i andre sammenhenger som bl a publikumsfavoritten Gurls og Trondheim jazzorkester, holder hun fortsatt originalbesetningen i Hanna Paulsberg Concept sammen. Det er all grunn til å feire. Ikke alle ensembler varer i ti år. Slikt indikerer musikalsk utvikling og god kjemi.
Til markeringen av jubileet på Moldejazz tar Paulsberg med seg en rekke interessante gjester. Elin Rosseland har gjennom en årrekke vært etablert på øverste hylle i norsk vokal jazz, mens gruppas Benjamin er den unge pianisten Håvard Aufles, en stigende stjerne. Trompeter Thomas Johansson er kjent fra bl.a Cortex, Trondheim Jazzorkester og Paal Nilssen-Love Large Unit.

Her får vi en sjelden anledning til å møte sju av Skandinavias fremste musikere i et farvann der jazztradisjon og jazzframtid møtes. Velkommen til en kveld med vital og eventyrlysten musikk i en åpen akustisk ramme.

Hanna Paulsberg – saxofoner, Oscar Grönberg – tangenter, Trygve Waldemar Fiske – bass, Hans Hulbækmo – trommer, Thomas Johansson – trompet, Elin Rosseland – vokal, Håvard Aufles - synth

Hanna Paulsberg Concept 10-årsjubileum
Bjørnsonhuset 690,- inkl.gebyr
Live Stream - Hanna Paulsberg Concept
Live Stream 149,- inkl.gebyr