Herbie Hancock blant 9 programnyheter

En av de aller største legendene i jazzverdenen, Herbie Hancock, er bekreftet til sommerens jubileumsutgave av Moldejazz.

Herbie Hancock er ikke bare en legendarisk pianist og komponist, han er også en kulturprofil av verdensformat og er utnevnt som UNICEF Goodwill-ambassadør. I dette “storslippet” offentliggjøres også en rekke andre artister.

Hanna Paulsberg Concept feirer sine første ti år og inviterer med seg Magnus Broo, Elin Rosseland og Håvard Aufles. Konserten med Trondheim Jazzorkester og SB1 SMN JazZtipendiat 2019/2020 Johan Lindvall legges nå ut for salg.

Artist In Residence John Zorn har valgt ut sine norske favoritt-artister, “Zorn Selected”; Maja S. K. Ratkje & Stian Westerhus Unplugged, Moskus og Erlend Apneseth Trio + Frode Haltli. Sistnevnte blir årets Morgengry-konsert gitt av Istad AS.

To konserter på SB1 SMN-scenen i Alexandraparken offentliggjøres i dag; Det Grammynominerte Mardi Gras-bandet Cha Wa og Moldejazzfavorittene Red Hot. Lokale favoritter er også Bech & Skeidsvoll New Orleans band som spiller i Kikkans Hall.

Herbie Hancock

Knapt noen konsert fortjener bedre betegnelsen «Legacy Consert». Herbie Hancock var på Moldejazz første gang i 1971 og dette blir åttende gang han gjester festivalen. Han spilte på museet da vi feiret den 50. festivalen i 2010 og det var utsolgt da han var her sist, i Bjørnsonhuset i 2017. Alt tyder på en ny utsolgt konsert!

Legende og 80-årsjubilant tilbake på Moldejazz for 8. gang!

Med en karriere som strekker seg over seks ti-år er Herbie Hancock der han alltid har vært, helt i fronten på verdensbasis når det gjelder kultur, teknologi og musikk. I tillegg til å være anerkjent som en legendarisk pianist og komponist har Herbie Hancock vært en aktiv deltaker i alle populærmusikkens forgreininger siden 1960-tallet. Som medlem av Miles Davis Quintet var han med og definerte en banebrytende ny retning i jazzen, og han fortsatte å utvikle nye stilretninger også med sine egne band og innspillinger. Utover på 1970-tall kom han med storselgere som eks vis «Headhunters», en plate som kombinerte elektrisk jazz, funk og rock på en måte som fremdeles har stor innflytelse på moderne musikk.

Herbie Hancock har mottatt Oscar for film-musikken til «Round Midnight» og til sammen 14 Grammy-priser inklusive «Årets album» for «River: The Joni Letters», to for «The Imagine Project» og en for «Lifetime Achievement». Hancock har mottatt en rekke priser og utmerkelser, også i andre land, som Frankrike.
Den kanskje aller største utmerkelsen fikk han i 2011 da han ble utnevnt til UNESCO-Goodwill-ambassadør. Han er utnevnt til professor ved Harvard-universitetet og han er medlem av det amerikanske akademiet for kunst og vitenskap. Han er i 2020 i studio og spiller inn ny plate.

Herbie Hancock
Bjørnsonhuset 690,- inkl.gebyr

Cha Wa

Hva passer vel bedre å presentere på SB1 SMN-scenen i Alexandraparken på åpningsdagen av jubileumsfestivalen enn et Mardi Gras-band fra New Orleans? Med sterkt brass innslag, hypnotisk groove og fargerike kostymer vil Cha Wa gjøre nettopp det Cha Wa betyr; «komme og ta deg»!

Et funky fyrverkeri av et band!

Cha Wa er på full fart opp og frem og ble Grammynominert for sitt andre album «Spyboy». Mye har skjedd siden trommeslager Joe Gelini starten bandet i 2014. Han ble fasinert av Mardi Gras-tradisjonen mens han studerte på Berklee School of Music og han ble spesielt interessert i måten den indianske befolkningen i New Orleans feiret på. Gelini lærte mye av møtet med Big Chief Monk Boudreaux som er bestefar til frontmanen i bandet J’Wan Boudreaux. Gelini sier selv om bandet: «Vi ville ta utgangspunktet i røttene fra det vi elsker ved New Orleans’ brassband- og gatekultur og og indiansk Mardi Gras-feiring, og så gjøre det på vår måte». Siden debutalbum «Funk N Feathers» kom ut i 2015 har ballen rullet stadig fortere for Cha Wa og i 2019 opptrådte de på Globalfest og flere andre store festivaler som Moldejazz sin søsterfestival Montreal Jazz Festival.
Etter Grammy-nominasjonen for «Spyboy» er det på tide å presentere bandet i Europa og Moldejazz er glad for å være en av de første festivalene som gjør det. Med den sterke tilknytningen Moldejazz har til New Orleans, så passer det svært godt å ta Cha Wa inn i jubileumsfeiringen på åpningsdagen.

Cha Wa har fått mange gode kritikker, her er hva Rolling Stone skriver om bandet:

“Cha-Wa delivered… the hypnotic, kinetic sound of New Orleans Mardi Gras Indian krewes. Cha-Wa, with bass lines played on sousaphone, plus a trumpet and two trombones, also bring the city’s brass band tradition to bear. Add sick jazz-funk guitar and two front men in full beaded holiday regalia, and the result was a portable Mardi Gras dance party.” – Rolling Stone

Alexandraparken SpareBank1 SMN-scenen (18+) 380,- inkl.gebyr
20.00 Dørene åpner
21.00 TBA
23.00 Cha Wa

Trondheim Jazzorkester & Johan Lindvall

Gjennom ensembler som TORG, Johan Lindvall Trio og i en svært sentral posisjon på Mette Henriettes ECM debut i 2015.

Fjorårets jazz-stipendiat Johan Lindvall har allerede gjort seg bemerket som en komponist og pianist med et sterkt personlig uttrykk.

Lindvall sier at han med denne konserten «vil forsøke å forene film og musikk. Det er viktig for meg at det ene ikke underbygger det andre, att det er to selvstendige uttrykk.

Det finnes en letthet i musikken og i filmen, en lignende tematikk bestående av repetisjoner og rytmiske strukturer som går igjen i både komposisjonene og i manuset.» For å binde det hele sammen visuelt har han fått med seg Jenny Berger Myhre på video og lysmagiker Kyrre Heldal Karlsen.
Vi gleder oss til en ny og orginal versjon av Trondheim Jazzorkester på åpningsdagen av Moldejazz 60-årsjubileum!

Johan Lindvall - piano, komposisjon, Natali Abrahamsen Garner - vokal, Ina Sagstuen - vokal, Eira Bjørnstad Foss - fiolin, Marianne Baudouin Lie - cello, Mette Henriette Martedatter Rølvåg - tenorsaxofon, Klaus Ellerhusen Holm - klarinetter, Lars Ove Stene Fossheim - gitar, Christian Winther - gitar, Matilda Rolfsson - perkusjon, Kyrre Laastad - vibrafon og elektronikk, Andreas Winther - trommer, Tor Breivik - lyddesign, Kyrre Heldal Karlsen - lysdesign, Jenny Berger Myhre - video

Trondheim Jazzorkester & Johan Lindvall
Teatret Vårt (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

Maja S. K. Ratkje & Stian Westerhus Unplugged

Unplugged i serien Zorn Selected

Komponist og musiker Maja S.K. Ratkje møter gitarist Stian Westerhus i en intim setting, der de blant annet spiller musikk Ratkje skrev til Jo Strømgrens oppsetning av Hamsuns «Sult» for Nasjonalballetten på Den Norske Opera.

Konserten er en del av Moldejazz sitt opplegg med og rundt Artist in Residence John Zorn, der han i kurator-rolle har valgt norske musikere som presenteres i tre konserter under tittelen «Zorn Selected». Blant dem er altså Ratkje og Westerhus. Ratkje har hatt kontakt med Zorn ved flere anledninger tidligere, bl a har hun gikk ut musikk på Zorns plateselskap Tzadik og vært Artist in Residence på The Stone, en klubb Zorn har drevet i New York gjennom mange år.

Westerhus og Ratkje forbindes vanligvis med effektpedaler, samplere, forsterkere og datamaskiner. På denne konserten framfører de musikken sin i et akustisk rom med trøorgel, fele, akustisk gitar og med to stemmer, i et uttrykk som kan gi assosiasjoner til såvel 1800-tallets Kristiania som til salooner med utvandrede nordboere i Midtvesten. Ved de få anledningene duoen har presentert seg slik tidligere, har responsen vært formidabel og kritikere har brukt betegnelser som «Eit av årets desidert sterkaste musikalske augeblikk». I tillegg til musikken fra Sult presenterer Ratkje og Westerhus også nyskrevet materiale.
Velkommen til en fascinerende konsert, der du kan senke skuldre til lyd av strenger, belg, gammelt tre og knirkende pedaler.

Maja S. K. Ratkje - vokal, diverse instrumenter, Stian Westerhus - gitar/vokal

Maja S. K. Ratkje & Stian Westerhus Unplugged
Storyville (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

Erlend Apneseth Trio + Frode Haltli

Zorn Selected - Konsert for alle morgenfugler, der Istad stiller med varm kaffe til publikum!

Årets morgengrykonsert blir både spennende og stemningsfull.

Erlend Apneseth trio har siden debutplaten “Det andre rommet” (2016) okkupert førersetet i den velsmurte traktoren som pløyer stadig ny mark i det folkemusikalske jordsmonnet. I en generasjon der tradisjonsmusikken stadig spleises med flere uttrykk og oppleves å ha fått en ny aktualitet, er trioen med hardingelespiller Apneseth i front en ener og en ledestjerne.
Tradisjonsmusikkens røtter og dype historielinjer møter nåtid og fremtid i trioens dynamiske musikk. De lager organiske og billedskapende kollasjer av arkivopptak, tradisjonsmateriale, vare stemningsbilder, sprakende elektronikk og vill, uhemmet energi som evner å sette den mest hardføre felebue på prøve. Trioen har gitt ut tre plater på den norske etiketten HUBRO, og har så langt blitt nominert til to Spellemannpriser.
På fjorårets kritikerroste utgivelse “Salika, Molika” inviterte de med seg akkordionvirtuos Frode Haltli, som synes å kunne operere friksjonsfritt mellom alle sjangere. Resultatet er deres beste utgivelse så langt, en nyanserik, fargerikt kaleidoskop av en plate som tar deg som lytter til steder du aldri har vært før.
Nylig ble det gjort kjent at utgivelsen er nominert til Nordic Music Prize, og vi blir ikke veldig overrasket om den også står på listen når årets Spellemann-nominerte offentliggjøres.
Forbered dere på en stor opplevelse i Reknesparken!

Moskus

Zorn Selected - Trioen er like dynamisk og skiftende som klimaet på vestlandet, og samtidig finnes det i kjernen av bandet en lun humor og et skeivt smil som gjør at vi som publikum alltid føler oss inkludert.

Moskus sin lydlek og musikalske grunnforskning avleveres med smil og gledesstønn

Moskus har siden utgivelsen av det dobbelt-Spellemannnominerte debutalbumet “Salmesykkel” i 2012 markert seg som en av Norge, og Europas mest særegne unge jazzgrupper. De har egenhendig fylt begrepet “pianotrio” med stadig nytt innhold. Senere har det blitt to nye Spellemann-nominasjoner, tre nye plater og et utall konserter.
I november i fjor var Moskus et av de nøye utvalgte bandene som spilte under kresne Berlin Jazzfest - en fjær i hatten for en trio som vinner stadig nye lyttere. Pianist Anja Lauvdal, bassist Fredrik Luhr Dietrichson og trommeslager Hans Hulbækmo, må kunne beskrives som tre av sin generasjons fremste musikere, og har utenfor trioen gjort seg bemerket med et utall profilerte prosjekter: Broen, Skadedyr, Trondheim Jazzorkester, Morgonrod, Steamdome og Atomic.

Sommeren 2020 fyller bandet, som ble født på Jazzlinja i Trondheim 10 år. Dette gjør det ekstra gledelig å få presentere dem for vårt publikum i festivalens eget jubileumsår.

Moskus er et band som aldri lar sitt musikalske uttrykk stivne i vante former, men som alltid er fremoverlent og jobber seg videre mot stadig nye perspektiver og oaser av lyd. De kombinerer ungdommelig energi, åpenhet og modenhet på en uvanlig og personlig måte.
Forvent det uventede. Moskus sin lydlek og musikalske grunnforskning avleveres med smil og gledesstønn, og ikke med rynkede bryn under et mørkt skydekke.

Anja Lauvdal – piano, Fredrik Luhr Dietrichson – bass, Hans Hulbækmo – trommer

Moskus
Storyville (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

Hanna Paulsberg Concept 10-årsjubileum

10-årsjubileum med gjestene Magnus Broo, Elin Rosseland og Håvard Aufles

Allerede da Hanna Paulsberg i 2010 etablerte bandet Hanna Paulsberg Concept, visste alle som følger med at hun var et stort talent.

Saxofonisten hadde solid bakgrunn fra klassisk mainstreamjazz, og var i ferd med å utvikle spillet sitt gjennom å ta opp mange av samtidens uttrykk. Ti år seinere, etter fire album, flere priser, turneer i inn- og utland samt aktiviteter i andre sammenhenger som bl a publikumsfavoritten Gurls og Trondheim jazzorkester, holder hun fortsatt originalbesetningen i Hanna Paulsberg Concept sammen. Det er all grunn til å feire. Ikke alle ensembler varer i ti år. Slikt indikerer musikalsk utvikling og god kjemi.
Til markeringen av jubileet på Moldejazz tar Paulsberg med seg en rekke interessante gjester. Trompeter Magnus Broo er kjent over hele kloden, bl a fra det norsk/svenske stjernebandet Atomic. Elin Rosseland har gjennom en årrekke vært etablert på øverste hylle i norsk vokal jazz, mens gruppas Benjamin er den unge pianisten Håvard Aufles, en stigende stjerne.

Her får vi en sjelden anledning til å møte sju av Skandinavias fremste musikere i et farvann der jazztradisjon og jazzframtid møtes. Velkommen til en kveld med vital og eventyrlysten musikk i en åpen akustisk ramme.

Hanna Paulsberg – saxofoner, Oscar Grönberg – tangenter, Trygve Waldemar Fiske – bass, Hans Hulbækmo – trommer, Magnus Broo – trompet, Elin Rosseland – vokal, Håvard Aufles - synth

Hanna Paulsberg Concept 10-årsjubileum
Teatret Vårt (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

Red Hot

Moldejazzopplevelsen blir ikke komplett uten de fosskokende konsertene: samlingspunktene der stemningen skrus til maks og konsentrasjonen av opplevd glede blir så stor at den slår ut på gradestokken

Fyrer opp stemningen for 11-te gang!

11-mannsbandet Red Hot har i en årrekke satt standarden i Alexandraparken med sine forrykende konserter. I år vender de heldigvis tilbake.
Bandet og festivalen har en lang og stolt felles historie. I 2008 gjorde bandet tre konserter på festivalen som i ettertid ble til den forrykende Vidar-Busk produserte albumet Hotter Than Georgia Asphalt. Siden har det blitt en rekke konserter på festivalen. Denne folkerike kruttønna av et band skuffer aldri. Bandet, som møttes på Molde Videregående Skole avleverer R&B, rockabilly og funk med en voldsom overbevisning og en smittende energi.
I 2013 vant vokalist Knut Marius Djupvik The Voice på TV2, noe som har førte til omfattende turnévirksomhet, og et ditto enda mer fresende samspilt band. I 2015 slapp de sin første studioplate, Social Medicine.
Med Red Hot på plass blir det solskinn og fest uansett vær.

Knut Marius Djupvik - vokal, Magnus Drågen - trompet, Pål Gunnar Fiksdal - trompet, Runar Fiksdal - trombone, Lars Petter Bjerkeset - saxofon, Chriss Rune Angvik - gitar, Øystein Flemmen - gitar, Jørn Inge Frostad - el bass, Anders Lillebo - Hammond-orgel, Kristoffer Tokle - trommer, Kristian Frøland-perkusjon

Alexandraparken SpareBank1 SMN-scenen (18+) 380,- inkl.gebyr
20.00 Dørene åpner
23.00 Red Hot

Bech & Skeidsvoll New Orleans Band

Lokale helter gjentar suksessen i Kikkans Hall

Åtte musikere vokst fram fra det livlige jazzmiljøet i Molde utgjør en blanding av rutinerte veteraner og unge lovende.

Bandet spiller egne arrangementer av tradisjonelle og mer moderne komposisjoner i klassisk New Orleans musikktradisjon. Bandet har fylt Kikkans Hall med publikum og skapt kjempestemning under festivalen de to siste åra, og det er nærmest et folkekrav at dette sprudlende bandet kommer tilbake også i jubileumsåret. B&SNOB tilbakeviser til de grader det gamle ordtaket om at ingen blir profet i egen by.

I løpet av relativt kort tid sammen har Bech & Skeidsvoll New Orleans Band skapt seg et navn langt utover det lokale, og gjennom de siste åra spilt på en rekke festivaler og klubber rundt om i landet, til og med på Landskappleik! Det skjønner man godt når man hører den livlige musikken denne utadvendte gjengen skaper.

Gunnar Bech – vokal og trombone, Leiv Skeidsvoll – vokal og trompet, Lauritz Skeidsvoll – saxofoner, Torstein Fuglseth – banjo/gitar, Sindre Klykken – kontrabass, Hans Petter Gyldenskog – slagverk, Peder Skeidsvoll – trompet, Isach Skeidsvoll – piano

Billett inklusiv kreolsk mat & konsert
Kikkans Hall (Rådhusplassen) 750,- inkl.gebyr
Kun konsert
Kikkans Hall (Rådhusplassen) 380,- inkl.gebyr