Her er årets Rabbajazz-konserter! (Barneprogram)

Rabbajazz + Magic Mirror på Rådhusplassen = Sant

Etter suksessen med dobling av antall konserter - alle utsolgt(!), setter vi opp seks nye forestillinger i konsertserien Rabbajazz. Nytt av året er to konserter for de aller minste i alderen 0-3 år.

Kling Klang – Musikk for de minste
Velkommen til en sanselig musikkopplevelse for de minste barna (0-3 år). Bli med Frøy Aagre og hennes saksofon på skattejakt etter spennende klanger! Hun tar barna med på en musikalsk oppdagelsesferd og utforsker klangen på de ulike instrumentene som hun finner, for så å sette det hele sammen til et lite «kling klang»-musikkverk. Etter forestillingen inviteres barna opp på scenen for å utforske og spille på instrumentene. Dette er den interaktive delen av forestillingen der barna får være aktive skapende deltakere.

Mandag 16.juli kl 13:00 og kl 14:00
Anbefalt aldersgrense 0 – 3 år. (Alle må ha billett)

Lillebror
«Lillebror har gitt noen av Prøysens mest udødelige viser enda mer liv.» – Tor Hammerø

De møttes på folkehøgskole og senere på jazzlinja i Trondheim. Sammen spiller de Prøysen. Det gjør de akkurat som de selv vil, med kjærlighet for både melodiene og tekstene, og med all spillegleden de har fått fra den ene perla av ei vise etter den andre.
«Det skinner tydelig gjennom at de fem har jazzbakgrunn, men dette har likevel ikke blitt noen jazztolkning av Prøysen-universet. Kall det gjerne ei viseplate, kall det folkemusikk, kall det pop, kall det... enkelt og greit god musikk...» – Tor Hammerø

Bandet består av sanger Siril Malmedal Hauge, Alf Hulbækmo på piano og munnspill, Martin Miguel Almagro Tonne på gitar, Martin Lie Svendsen på kontrabass og Henrik Lødøen på trommer.

Onsdag 18.juli kl 12:30
Anbefalt aldersgrense 0-100 år

Lekerommet
"Kyllingen som ikke kunne synge" er en historie om den fisefine kyllingen som er lei av det skitne livet på bondegården. Han drømmer om å en dag få bo på selveste slottet, og dette vil han få til ved å smelte kongens hjerte med vakker sang. Problemet er bare at kyllingen ikke kan synge. I løpet av forestillingen treffer vi mange rare dyr som forhåpentligvis kan hjelpe kyllingen, blant annet en forelska rev, et selvopptatt ekorn og salsadansende kyr. Barn og voksne får alle være med å danse og synge for å hjelpe kyllingen på sin klassereise.

Torsdag 19.juli kl 12:30
Anbefalt aldersgrense: Alle som liker å leke.

Bosses Bongoband
Bli med inn i jungelen med Bosses Bongoband!

Bosse og resten av Bongobandet er nesten alltid ute på tur, og i dag skal de nok en gang rekke å spille på en stor jungelfest. Vi blir med på en musikalsk reise gjennom ørkenen på kamel, surfende over strie elver, møter med slue slanger og forhåpentligvis kommer alle frem i tide til den store jungelfesten!
Musikken til Bongobandet er instrumental, den beskriver kamelridning, surfing og slangetemming, for å nevne noe. På reisen får barna høre musikk inspirert av afrikansk musikk, latin-amerikansk musikk, funk og jazz.

Fredag 20.juli kl 12:30
Anbefalt aldersgrense: Alle som ønsker seg en reise gjennom jungelen.

Ila Auto
Hvor fort kan man egentlig spille på en banjo? Og hvor lavt kan man egentlig synge, hvis man virkelig prøver? Spellemann-vinnerne Ila Auto spiller bluegrass-konsert for hele familien der kjente sanger får nye boots og hatt på, og der barna blir med på sanger om geléromper og grevlinger. En konsert der alle får både sittet og stått - og kanskje danset også. Banjo, dobro, kontrabass og vaskebrett – Ila Auto tar alle med på en togtur inn i sin skakke verden. Ta plass, hold deg fast og blås i fløyta!

Lørdag 21.juli kl 12:30
Anbefalt aldersgrense: Alle