Første artistslipp for 2021!

Ane Brun, Jaga Jazzist, Ola Kvernberg – Steamdome vol 2, Valkyrien Allstars, Trondheim Jazzorkester & Gurls, Ellen Andrea Wang Trio og Steinar Raknes & The STILLHOUSE band er klare for Moldejazz 2021

Molde International Jazz festival er verdens eldste jazzfestival i kontinuerlig drift. I 2020 ble den 60. utgaven arrangert og jubileet fortsetter når festivalen fyller 60 år i 2021.
De første artistene til denne jubileumsfestivalen er nå klare. To av residerende artist Ellen Andrea Wang sine konserter på festivalen legges ut, Ellen Andrea Wang Trio og Trondheim Jazzorkester & Gurls. Jaga Jazzist og Ola Kvernberg med sitt Steamdome vol 2 vil gjøre nattkonserter.
Det legges også ut en konsert på Romsdalsmuseet med Steinar Raknes & The STILLHOUSE band, Valkyrien Allstars og Ane Brun.

Vi gjør oppmerksom på at det er et begrenset antall billetter tilgjengelig.

Ola Kvernberg - Steamdome II

Etter utgivelsen av Steamdome i 2018, har Ola Kvernberg og hans trommesterke septett gjennomført mer enn 60 konserter.

Bestillingsverk-suksessen fortsetter!

Med fulle hus på alt fra klubb-Oslos storstue Rockefeller til konsert på Romsdalsmuseet for 6000! mennesker i 2018, har Steamdome for lengst blitt en referanse i seg selv. Men alt starter et sted, og denne bestillingsverk-suksessen startet i 2016 da Ola kvernberg var Artist In Residence på Moldejazz og Steamdome-prosjektet ble lasert i et samarbeid mellom Moldejazz og Jazzfest.

Til jubileumsfestivalen i 2021 returnerer Ola med det som nå er blitt hans hjertebarn – i samme drakt, men med ny musikk!
Den nye utgaven av Steamdome vil grave seg lengre ned i klubb-beatet, og paletten vil være utvidet både i akustisk og elektronisk retning. Med både pumpeorgel og preparert piano, så vel som trommemaskin og synther, vil Steamdome II: The Hypogean fortsette der det første albumet slapp – på dansegulvet.


Ola Kvernberg - fele, bratsj, gitar, synther, preparert piano, orgel, perkusjon, Erik Nylander - trommer, trommemaskiner, perkusjon, Martin Windstad - perkusjon, Olaf Olsen - trommer, perkusjon, Daniel Buner Formo - orgel, synther, div. tangenter, Nikolai Hængsle - bass, Øyvind Blomstrøm - gitarer, pedal steel, Tor Brevik - lyd.

Jaga Jazzist

Jaga Jazzist har allerede rukket å eksistere i mer enn et kvart århundre. De beskrives som intet mindre enn et kraftsenter i norsk musikk.

Pyramidalsk avslutningskonsert!

Stilmessig har de hele tiden befunnet seg i et raust musikalsk veikryss med forgreininger inn mot mange ulike sjangere. I august 2020 kom deres nye album «Pyramid», utgitt på Flying Lotus sitt kredible plateselskap Brainfeeder. Et begeistret internasjonalt anmelderkorps har beskrevet musikken som både meditativ og opprivende, og nevnt referanser som Khruangbin, Giorgio Moroder, Thundercat, Neu! og Fela Kuti. Sommerens konsert blir deres niende på Moldejazz siden 1999. Forrige gang de gjestet festivalen var i 2017, da de gjorde en sagnomsust konsert sammen med legenden Pat Metheny.
Bandet vinner stadig nytt publikum, og oppleves like aktuelle nå som for 25 år siden. Deres rykte som et av landets desidert beste liveband er høyst fortjent.

Vi gleder oss stort til et nytt møte med Jaga Jazzist i Molde!

Trondheim Jazzorkester & GURLS

Trioen GURLS har siden 2013 vært saksofonist Hanna Paulsberg og bassist Ellen Andrea Wangs svært populære musikalske friminutt. På dette prosjektet har de fått med Marianna Sangita på vokal. Bassist og vokalist Ellen Andrea Wang er som kjent Artist in Residence på Moldejazz 2021.

Spellemannsvinnerne i GURLS møter Trondheim Jazzorkester

GURLS har utviklet seg til et flaggskip i norsk jazz. Det sprudlende debutalbumet «Run boy, run» vant Spellemannprisen for beste jazzalbum 2018, og trioen har siden toppet norske jazzfestivaler og spilt for utsolgte klubber. Nå er GURLS her igjen, denne gangen i et spesialopplegg med nok en spennende utgave av Trondheim Jazzorkester, der Hanna Paulsberg skriver og arrangerer for trioen og åtte andre musikere.

Paulsberg har i en årrekke stått høyt på Trondheim Jazzorkesters ønskeliste når det gjelder norske komponister. Som saksofonist har hun vært sentral i en rekke tidligere TJO-prosjekter, først med Elin Rosseland i 2011, siden med Marius Neset, SKRAP og Espen Berg. Ved denne anledningen presenterer Paulsberg et knippe nye komposisjoner, samtidig som hun kler noen gamle hits i ny drakt, til en forestilling hele musikk-Norge ser fram til.

Marianna Sangita - vokal, Hanna Paulsberg - tenor saksofon, vokal, komponist, Ellen Andrea Wang - bass, vokal, Eirik Hegdal - saksofoner, Sissel Vera Pettersen - saksofoner, vokal, Trine Knutsen – fløyter, Erik Johannessen - trombone, Heida Karine Johannesdottir - tuba, Håvard Aufles - keyboards, Amund Storløkken Åse - vibrafon, Håkon Mjåset Johansen – trommer, Ola Øverby – trommer, David Solheim - lyd

Sett deg på venteliste for billett til denne konserten.

Valkyrien Allstars

Denne konserten er flyttet fra Romsdalsmuseet til det nye teltet på Rådhusplassen.

I veikrysset mellom folkemusikken og rocken!

Valkyrien Allstars har med sitt nyeste album «slutte og byne» virkelig truffet blink, og kritikkene har med god grunn vært av det overstrømmende slaget.

Rett før korona traff oss rakk frontfigur Tuva å bli en enda mer folkekjær gjennom sin bunnsolide innsats i «Hver Gang Vi Møtes» på TV2.

Bandet brakdebuterte med et selvtitulert album i 2007 og solgte raskt til gull. Siden den gang har det gått slag i slag med albumutgivelser og konsertopptredener, blant annet to kvelder i Alexandraparken i 2013. Valkyrien Allstars er et av landets aller beste liveband, uansett sjanger, og har siden debuten i 2007 gått foran i utviklingen av krysninger av folkemusikk og rock. De har tatt nye steg i stadig nye retninger for hver utgivelse de har sluppet, men lar aldri noen tvile på at det er Valkyrien du hører på. Bandet består av Tuva Syvertsen, moldenseren Magnus Larsen Jr (også kjent fra Di Derre), Erik Sollid og Martin Langlie, som sammen lager og arrangerer låtene. Når de entrer scenen til sommeren kan vi garantere en kraftpakke av energi, hudløs inderlighet og samspill som slår gnister. Vi er svært glade for å endelig få Tuva og Valkyrien Allstars tilbake til Moldejazz!

Meny

Ellen Andrea Wang Trio

Det blir jazz, pop, electronika og «nogo attåt» når Artist in Residence 2021 presenterer sin faste trio.

Catchy jazz med hitpotensial

Ellen Andrea Wang trio når ut til et bredt publikum som noe av det hippeste du finner i norsk jazz. Hun er ikke redd for å blande ulike elementer, der improvisasjon og spennende groover går opp i en helhet av jazz, pop og electronika med «nogo attåt». Det resulterer i både forrykende musikk med hitpotensial og nedpå-strekk med pusterom, spilt av tre musikere som gjennom særpreget aksentuering av rytmiske elementer skaper livejazz på sitt mest glødende.

Dette gjenspeiler også Ellen Andrea Wangs varierte aktiviteter de seinere åra, der hun har turnert store deler av verden med trommelegender som Manu Katché og Marilyn Mazur, spilt med Sting og jobbet med flere egne konstellasjoner. Wang er definitivt i ferd med å etablere seg som et viktig navn også internasjonalt, noe som blant annet illustreres av at britiske Guardian listet henne som en av de mest innflytelsesrike unge kvinnelige jazzmusikere på kloden.

I trioen suppleres hun av Andreas Ulvo, som leverer like spennende bidrag både med analogsynther og akustiske tangenter, mens trommeslager Erlend Dahlen viser hvorfor Nils Petter Molvær og store deler av norsk musikkliv for øvrig bruker hans tjenester.

Ellen Andrea Wang – bass, vokal, Andreas Ulvo – tangenter, Erland Dahlen – trommer, perkusjon

Steinar Raknes STILLHOUSE Band

Denne konserten er flyttet fra Romsdalsmuseet til det nye teltet på Rådhusplassen.

Publikumsfavoritt entrer scenen i teltet på Rådhusplassen!

Noen konserter og noen artister har et særegent grep om sitt publikum, og får taket til å løfte seg, uansett original takhøyde. Steinar Raknes fra Midsund er en slik artist.

Fra å spille kontrabass med historiske jazznavn som Chick Corea, Michael Brecker og Bobby McFerrin, har han i senere år tatt et skritt utenfor jazzen og dukket hodestups ned i roots, blues, rock og americana. Både som vokalist og bassist har han en rå og tydelig nerve.

Raknes har også en slående evne til å skrive låter som fester seg umiddelbart og som føles kjente og kjære allerede fra første lytt, men gjør også gåsehudfremkallende coverversjoner av låtene til helter som Bob Dylan, Depeche Mode og Bruce Springsteen. Et soleklart høydepunkt under Moldejazz i annerledesåret 2020 var urfremføringen av bestillingsverket «On the Road», med Raknes og hans Stillhouse band.

Raknes har i det hele tatt ikke ligget på latsiden i årets om ligger bak oss. Nylig kom albumversjonen av musikken, som han i isolasjon, har spilt inn hjemme i sin egen leilighet. Vi gleder oss til et gjensyn med publikumsfavoritten Steinar Raknes og hans Stillhouse-band og syns det er stor stas å kunne presentere ham i det nye teltet på Rådhusplassen, der man også kan kjøpe billetter inklusiv matservering!

Med Unni Wilhelmsen på laget er bandet ytterligere styrket. Hun har mange fans i Molde, både fra sin tid som soloartist og ikke minst etter at hun ble med i Di Derre.

Sett deg på venteliste for billett til denne konserten

Meny