David Sanborn, Becca Stevens og Motorpsycho blant nyheter til programmet

David Sanborn, Tord Gustavsen Trio, Becca Stevens Band, Jan Erik Vold og Arild Andersen duo, Lucky Chops, Mambo Companeros og Motorpsycho med Kristoffer Lo og Ola Kvernberg kommer til Moldejazz 2018.

Stjernesaksofonisten David Sanborn returnerer til Molde for første gang siden han var her med Legends-prosjektet med Eric Clapton i 1997. Det blir konsertpremiere på det nye ECM-albumet til Tord Gustavsen Trio. Kritikerroste Becca Stevens, som mange sammenligner med Joni Mitchell, gjør sin aller første konsert i Norge. To Moldejazz-veteraner, Jan Erik Vold og Arild Andersen inngår et nytt duo-samarbeid. I Alexandraparken vil Lucky Chops og Mambo Companeros sørge for høy stemning. Det bli en knallsterk klubbnatt-avslutning på Plassen når Motorpsycho er tilbake i Molde med Kristoffer Lo og Ola Kvernberg som gjester

David Sanborn Acoustic

Saksofonisten David Sanborn har en karriere uten sidestykke bak seg, og i en alder av 72 er han fortsatt på topp. Han har seks Grammypriser på peishylla, og åtte gullplater og en platinumplate på veggen.

Seksdobbel Grammy-vinner tilbake med nytt akustisk band!

Sanborn fikk polio som treåring og ble visstnok introdusert for saksofonen i forbindelse med behandling og terapi. Her har noen pårørende eller noen med en hvit frakk åpenbart gjort noe rett, for allerede som fjortenåring spilte han med legender som Albert King og Little Milton. Med en fot i jazz og en annen i pop har han i flere tiår vært en svært profilert musiker og han er kjent for sine samarbeid med Stevie Wonder, Gil Evans, Brecker Brothers, Paul Simon, Todd Rundgren, Rolling Stones og David Bowie.

Og som om ikke det var nok har han hatt vært en svært suksessfull filmkomponist og stod blant annet bak musikken til Dødelig Våpen filmene. Han har også vært med i husbandet til Late Night with David Letterman. Man kan vel oppsummere at selv de som ikke har hørt navnet David Sanborn med nær 100% sikkerhet har hørt hans karakteristiske saksofonspill - hvis de da ikke har befunnet seg under en stein skjermet for all musikk og populærkultur de siste tiårene.

Sist Sanborn besøkte Moldejazz var det med bandet Legends i 1997 med Eric Clapton, Marcus Miller, Joe Sample og Steve Gadd. Selv om mange forbinder Sanborn med et elektrisk uttrykk utga han allerede i 1991 et akustisk album som endret mange kritikere og publikums oppfatning av ham og musikken hans. «Jeg ble lei av å kjempe med synthene og den elektriske bassen... Når du har en akustisk bass og piano, så endrer det alt. Rommet og dynamikken blir helt annerledes."

Når han nå endelig vender tilbake til Molde er det med nettopp et akustisk prosjekt der han har fått med seg et knippe musikere fra øverste jazz-hylle: pianist Andy Ezren, bassist Ben Williams, trombonist Michael Dease og trommeslager Billy Kilson.

David Sanborn Acoustic, featuring Billy Kilson, Ben Williams, Andy Ezrin
Bjørnsonhuset 450,- inkl.gebyr

Tord Gustavsen trio

Premiere på nytt album!

Tord Gustavsen Trio skrev norsk musikkhistorie da deres andre album «The Ground» i 2005 toppet VG listen som første instrumental-album noensinne. Trioens intenst nærværende og lavmælte uttrykk traff åpenbart en åre både i befolkningen og i kritikerstanden, men den internasjonale suksessen var også betydelig med sekssifret platesalg og utsolgte konserter over hele kloden.

Trioens siste album «Being There» kom i 2007, og siden det har pianist og komponist Tord Gustavsen spilt med større besetninger, og samarbeidet med sangere som Solveig Slettahjell, Simin Tander, Kristin Asbjørnsen og Christel Alsos.

Når den unike trioen nå vender tilbake har de et stort og forventningsfullt publikum som står klare og venter - for Tord Gustavsen Trios musikk har ikke bare nådd mange, den har virkelig nådd inn. Musikk som mange har et uvanlig sterkt forhold til, og som de knytter til perioder eller hendelser i sitt eget liv. Trioen som nå foruten Tord Gustavsen teller bassist Sigurd Hole og trommeslager Jarle Vespestad har spilt inn et nytt album for ECM, og de kommer til Moldejazz med både nytt og gammelt materiale. Det blir første konsert med et nye materialet.

Som en kuriositet kan det også nevnes at denne konserten gir Tord Gustavsen muligheten til å få spille på det nye flygelet som han plukket ut til Moldejazz på Steinway-fabrikken i Hamburg i fjor.

Dette blir garantert vakkert!

Tord Gustavsen trio
Teatret Vårt (PLASSEN)

Becca Stevens Band

Norgespremiere for artist som sammenlignes med Joni Mitchell!

Den amerikanske vokalisten Becca Stevens ble i 2017 kåret til Best Rising-Star Female Vocalist i jazzmagasinet Downbeat - med god grunn.

Hennes enestående brede erfaring som jazzvokalist og samarbeidspartner på den amerikanske jazzscenen, står virkelig i en klasse for seg selv. Deltakelse på platene til fremragende komponister og musikere som Billy Childs, Jeremy Pelt, Esperanza Spalding, Ambrose Akinmusire, Brad Mehldau, Taylor Eigsti, Jose James og David Crosby - totalt tjueto utgivelser i løpet av ti år, vitner om en bredde og evne til å gå inn i et hvert musikalsk utrykk fra standards til pop. De siste årene har hun også dukket opp som gjestevokalist på Snarky Puppys Family Diner, og dannet en duo med vidunderbarnet Jacob Collier. Noe som har gjort henne ytterligere kjent også hos publikum i Europa.

Det er allikevel som artist og låtskriver i eget navn Stevens imponerer mest. Gjennom fire album i eget navn har Stevens rendyrket et personlig artistisk utrykk hvor jazz og amerikansk folk blandes med pop - og med sterke tekster. Stevens roses også av kritikerne for sitt gitar- og mandolin-spill, og som sanger og låtskriver sammenlignes hun stadig oftere med Joni Mitchell.

Vi er superstolte av å kunne presentere Becca Stevens første opptreden i Norge noen sinne under årets Moldejazz, når hun sammen med sitt band inntar scenen på Teateret Vårt lørdag den 21. juli.

Becca Stevens, vokal og gitar

Jordan Perlson, perc.

Liam Robinson, tangenter

Chris Tordini, bass

Becca Stevens Band
Teatret Vårt (PLASSEN) 350,- inkl.gebyr

Jan Erik Vold og Arild Andersen duo

Femti år etter at de debuterte på Moldejazz gjør Jan Erik Vold og Arild Andersen for første gang ren duokonsert

Bazz og lyrikk

Jan Erik Vold er blitt kalt jazzpoeten i Norge. Han er imidlertid mye mer enn det. Vold har klart kunststykket å bli en folkekjær lyriker, med et uttrykk som i utgangspunktet ble betraktet som avantgardistisk og til dels provoserende. Faktisk så provoserende at hans «Kulturuke» ble tatt opp i Stortinget til skrekk og advarsel. I tillegg til å være en innsiktsfull og vár poet, er Vold noe så sjeldent som en samfunnsrefser med humoristisk sans. Jazzrelasjonen kommer dels til uttrykk i noe av tematikken, men også i måten han skriver - og ikke minst framfører - egne tekster på. Laidback, og med en fortreffelig sans for frasering, leser han som en blanding av Lester Young, stilskaperen på tenorsax, og favorittfuglen svarttrosten.

Alle med et snev av musikkinteresse kjenner Arild Andersen som en internasjonalt merittert bassgigant. Han har vært Artist in Residence på Moldejazz, er foretrukket bassist av en rekke store internasjonale navn, og har skrevet og framført betydningsfull egen musikk med store og små ensembler. Det er femti år siden både Vold og Andersen første gang sto på ei scene under  Moldejazz. Arild hadde riktignok lurt seg inn på noen jammer tidligere, men dette var første gang han fikk betalt. Året etter var de sammen på det legendariske albumet «Briskeby Blues, og the rest is history.

Nå kaster de seg fryktløst i vannet igjen; for første gang gjør de en ren duokonsert, og antyder et opplegg der Vold velger fra sitt omfattende forfatterskap mens Andersen finner passende kompletterende stemninger og kommentarer. 

Jan Erik Vold og Arild Andersen duo
Teatret Vårt (PLASSEN)

Lucky Chops

Et Brazz Bros for YouTube-alderen!

Historien om det unike brassbandet Lucky Chops starter med seks musikere som møttes på New Yorks La Guardia Arts High School, og som begynte karrieren med å opptre på små klubber i hjembyen, på T-banen og på gata.  De har siden dag én redefinert hva et brassband kan være, og latt brassklangene smelte sammen med rocke-energi og et dansbart rytmisk kok. 

Etter å sakte men sikkert ha bygget seg opp en solid fanbase i hjembyen var det en opptreden på T-banen som skulle forandre alt. En tilfeldig sør-amerikansk turist filmet dem med mobiltelefonen sin og postet videoen på nett. Det sa pang, og videoen gikk viralt. Etter få dager hadde videoen blitt sett milioner av ganger og bandet ble sendt på turné til Europa der de spilte både klubber og store festivaler. Da de vendte tilbake til New York ble de hanket inn som husband i MTV programmet «Girl Kode Live», noe som selvsagt bidro til enda større popularitet og interesse fra hele verden. 

Fem-mannsbandet har blitt et fenomen, og de er beryktet for sine enormt energiske konserter. Dette er et band som drives av glede og ønsket om å engasjere sitt publikum. Bandet går sin seiersgang over hele verden, og spiller for utsolgte hus overalt. 

Dette blir en humørbombe av en konsert!

Alexandraparken (18+) 350,- inkl.gebyr
19.00 Dørene åpnes
21.00 Zenos Mode
23.00 Lucky Chops

Mambo Compañeros

Rytmefest i Alexandraparken

Åtte-mannsbandet Mambo Companeros sørget for kjempestemning og et utsolgt Alexandraparken i fjor. Vi ønsker dem velkommen til å lage en ny dansefest i 2018!

Bandet har spesialisert seg på musikk fra Cuba og Latin-Amerika. De har opparbeidet seg et solid rykte etter mer enn 500 konserter i inn- og utland, som har gledet like mye som de har slitt på dansesko og parkett. For selv om man blir lykkelig bare av å låne ørene til dette orkesteret er det på dansegulvet temperaturen blir aller høyest.

Det er lette å la seg rive med når Mambo Companeros sveiver i gang med bolero, rumba, salsa, cha-cha, timbe, mambo og latin-amerikanske jazzklassikere. Det er duket for dans, supersmittende musikkglede og høy partyfaktor i Alexandraparken!

Alexander Fernandez - vokal, Luison Medina - congas, vokal, Bjørnar Søreng - timbales, Magnus Forsberg - trommer, Kjetil Sandnes - bass, Morten Huuse - piano, Kåre Kolve -saksofon, fløyte, Morten Schrøder - trompet

Alexandraparken (18+) 350,- inkl.gebyr
19.00 Dørene åpner
21.00 Bosses Bongoband
23.00 Mambo Compañeros

Motorpsycho med Kristoffer Lo og Ola Kvernberg

Et av Norges viktigste og mest sjangermessig fordomsfrie rockeband!

Motorpsycho har siden 1989 vært en trofast leverandør av kvalitetsmusikk, og har fans i alle kriker og kroker av norsk demografi og musikkliv. Deres evne til å fornye seg selv, og å holde på oppmerksomheten til sine fans og lyttere år ut og år inn, er utvilsomt uten sidestykke.

Sjangermessig har de virkelig tatt for seg gjennom karrieren, og nektet seg lite og ingenting. Bandet har vært innom alt fra psykedelia til progrock, orkestral rock og heavy metal, flørting med frijazz, improvisasjonsmusikk og støy, pop, country og mye mer. De har aldri lagt skjul på at sin egen musikkinteresse favner bredt og de slutter aldri å overraske. Bandet er kjent og høyt elsket  for sine monumentale maratonkonserter, og konserten under Moldejazz blir garantert intet unntak. 

Første del vil bestå av låter fra deres kritikerroste og Spellemann-nominerte album av fjoråret: The Tower. - Et album som av mange ble beskrevet som et karrierehøydepunkt, og som ble trukket frem som et av årets beste album av legenden Stuart Maconie på BBC 6. I andre del topper de laget med to tydelige profiler fra hjembyen Trondheims musikkliv som musikalske gjester - to unge herrer som har et nært forhold både til Moldejazz og til Motorpsycho: Kristoffer Lo og Ola Kvernberg. 

Det er ingen grunn til å tro at Motorpsycho, Lo og Kvernberg kommer til å gjøre skam på sine respektive live-rykter. Dette blir garantert en opplevelse av de sjeldne!

Motorpsycho med Kristoffer Lo og Ola Kvernberg
Teatret Vårt (PLASSEN) 350,- inkl.gebyr