Cezinando, Amanda Delara og Fieh kommer!

Firedobbelt Spellemann-nominerte Cezinando er klar for det som blir en tredje konsertdag på Romsdalsmuseet torsdag 19. juli.

Kritikerfavoritten Cezinando deler scenen denne kvelden med to andre av de mest lovende artistene i norsk musikk; den iransk-norske sangeren og låtskriveren Amanda Delara, og stortalentet Fieh, som selveste Elton John har hyllet. Med disse artistene og en gunstig konsertpris, ligger alt til rette for en skikkelig ungdomsdag på museet.

 Moldejazz har tidligere lansert legenden Van Morrison onsdag 18. juli, og Molde-favorittene Di Derre fredag 20. juli. 

Cezinando

NB! Til denne konsertdagen på Romsdalsmuseet er det tilgjengelig billetter med Kulturrabatt for ungdom (15-20 år), til redusert pris!

Det er ingen tvil om at 21 år gamle Kristoffer Cezinando Karlsen er den nye gullgutten i norskspråklig urban pop, og for øyeblikket en av landets aller beste liveartister. I sommer skal han boltre seg på Romsdalsmuseets utscene, og det gleder både han og vi oss til.

Cezinando er med fire nominasjoner den artisten som er nominert til flest priser under årets Spellemann. Populariteten hans er enorm, og han trekker fulle hus over alt. Pressen har vært unison i sin ros av hans unike musikalske- og tekstlige univers siden han ga ut sin første EP 16 år gammel. 

I 2016 vant han URØRT-finalen, og debutalbumet «Barn av Europa» fikk fantastiske kritikker. I fjor fikk han for alvor sitt store gjennombrudd og populariteten hans ser ut til å stadig vokse. I mars 2017 slapp han singelen «Håper du har plass», som et år etterpå stadig er en av landets mest streamede låter, og som for lengst har oppnådd Platina-plate og som fikk prisen for «Årets låt» under P3-Gull. I høst gikk hans andre album «Noen Ganger og Andre» rett til topps på den norske albumlisten, og ble liggende der i ukevis. I sin anmeldelse skrev Dagbladet: - «En slik type inspirerende grenseløshet - både musikalsk og personlig - levner liten tvil om at den norske popstallen har fått en ny standard å måle seg etter.» 

Som rapper har han et stort særpreg og en tydelig personlighet både tekstlig og musikalsk. Han utstråler et mot og en helt egen følsomhet som gjør ham veldig lett å like. I sin anmeldelse av hans nyeste album skrev Natt og Dag: "Noen ganger og andre" fremstår sjangerløst, laget av en overskridende artist full av mot.» - Det er en beskrivelse det er det lett å si seg enig i. Cezinandos personlighet overskrider både båser og sjangere. 

Romsdalsmuseet 450,- inkl.gebyr
17.00 Dørene åpner
18.00 Fieh
19.30 Amanda Delara
20.45 Cezinando

Amanda Delara

Den 19- årige iransk-norske sangeren og låtskriveren Amanda Delara fra Nes på Romerike er en av landets raskest stigende stjerner. Hun begynte tidlig å skrive egen musikk, og karrieren skjøt for alvor fart da hun ble oppdaget av teamet bak Nico & Vinz. 

Debutsingelen «Paper Paper» fra 2016 fikk mye radiospilling her hjemme og toppet også Spotify Viral lister både i USA og globalt, og nådde topp 30 på Hype Machine.  Hennes coverversjon av Karpe Diems låt «Gunerius» ga bandet selv hakeslipp og har blitt streamet nærmere fem millioner ganger. I fjor spilte hun en rekke kritikerroste konserter på norske og utenlandske festivaler, og slapp også sin andre singel «Dirhamz» - en mer R'n'B- og HipHop-preget låt som det er nærmest komplett umulig å la være å danse til.

Amanda har blitt sammenlignet med M.I.A, Lorde og Sia både på grunn av sin kraftfulle stemme, men også fordi hun åpenbart er en artist med klare meninger og mye på hjertet. Nå nylig slapp hun den knallsterke singelen «We Don´t Run From Anyone». 

Mye tyder på at 2018 kan bli Amanda Delaras år.

Romsdalsmuseet 450,- inkl.gebyr
17.00 Dørene åpner
18.00 Fieh
19.30 Amanda Delara
20.45 Cezinando

Fieh

Poplegenden Elton John sa på sitt eget radioshow i slutten av januar 2018 at han elsket norske Fiehs låt «Glu».

Bak artistnavnet Fieh skjuler det seg en 23 år gammel sanger, låtskriver og produsent fra Eina på Toten: Sofie Tollefsbø. Da musikknettstedet Musikknyheter.no nylig skille kåre de mest lovende artistene i 2018 kom Fieh på førsteplass. Helt siden hun først begynte å sende soveroms-snekrede GarageBand-demoer på Soundcloud som 16-åring, har hun blitt fulgt med stor interesse både her hjemme og «utaskjærs». 

Debutsingelen «Glu» som kom i fjor har ikke akkurat dempet forventningene, og uttrykket hennes blir beskrevet som både sjelfullt og nyvinnende. Selv nevner hun Kendrick Lamar, Outkast, Erykah Badu, Flying Lotus og Alice Coltrane som viktige inspirasjonskilder. Senere i år kommer hennes første album via bergens-labelet Vibbefanger, som også huser artister som Kjartan Lauritzen og Hester V75.  

Sammen med sitt overbevisende band koker hun sammen sin helt særegne hybrid av  soul, hiphop, r&b og funk, og har på kort tid opparbeidet seg et solid live-rykte.

Sofie Tollefsbøl - vokal, Ola Øverby - trommer, Jørgen Kasbo - gitar, Edvard Synnes - tangenter, Andreas Rukan - bass, Lyder Øvreås Røed - trompet, Solveig Wang - vokal og Thea Arnesdotter Lien - vokal.

Romsdalsmuseet 450,- inkl.gebyr
17.00 Dørene åpner
18.00 Fieh
19.30 Amanda Delara
20.45 Cezinando

Billetter i salg nå

Er du mellom 15-20 år kan du kjøpe billett med Kulturrabatt for ungdom til redusert pris. Denne billetten krever visning av legitimasjon ved inngang.

Ordningen er sponset av Møre og Romsdal Fylkeskommune.