Nytt spennende Moldejazz-slipp!

Angelique Kidjo, Ine og Edvard Hoem, Shamania, Bjørn Tomren, Fieh, Flukten, The Real Thing og Best Western Swing er alle klar for Molde i uke 29

Med dette fyldige Moldejazzslippet er alle tre konsertdagene på Romsdalsmuseet komplett.
Soulfunkbandet Fieh kompletterer onsdag 20. juli sammen med Sigrid og Metteson, Bjørn Tomren vil måle stemmeprakt med Ane Brun og Jarle Bernhoft torsdag 21.juli og Angelique Kidjo vil gi en ekstra dimensjon til fredagskonserten 22. juli som fra før av har Røyksopp og Chris Holsten bekreftet.
Legendariske Marilyn Mazur vender tilbake til festivalen med sitt nikvinnersband Shamania.
Ine og Edvard Hoem kommer med musikken fra albumet «Alt vi har kjært».
Orgeljazz-bandet The Real Thing er endelig tilbake på festivalen, mens Best Western Swing og Spellemann-nominerte Flukten er nye bekjentskaper for festivalens publikum.

Angelique Kidjo

Det er klart for eufori og rytmefest på Romsdalsmuseet!

I 2011 fikk hun salen i Bjørnsonhuset til å danse da hun var her med Dianne Reeves og Lizz Wright i prosjektet «Sing the Truth!» Siden den gang har vi drømt om å få presentere henne på Romsdalsmuseet. I år skjer det endelig!

«Elektrisk og eksplosiv», «med soul og snert», «Afrikas diva» – beskrivelsene av Kidjos musikk og publikumstekke er mange.
Angelique Kidjo er et verdensnavn med stor v. Hun har i løpet av de tre siste tiårene samarbeidet med store navn som Sting, Alicia Keys, James Brown og Philip Glass. Kidjo har vunnet fire Grammypriser, gitt ut 13 album i eget navn og er nærmest blitt et symbol på Afrikas blomstrende kreativitet og energi. Musikken hennes er en fargerik blanding av afrobeat, dancehall, hip-hop, RnB, funk, jazz, soul og latinomusikk.
På hennes nyeste album, «Mother Nature» har hun invitert med seg flere unge- og mest nyskapende innen vestafrikansk populærmusikk.

«Dette albumet er et kjærlighetsbrev til Moder jord og alle verdiene vi har kjær: sannhet, tillit, kjærlighet og samhold» sier Kidjo selv. "Hvis det er noe pandemien har lært oss er det at vi alle er en del av det samme økosystemet – denne planeten er alt vi har. For vår egen overlevelse, må vi anerkjenne menneskeheten, respektere verden vi alle deler og lære hvordan vi skal leve sammen. Det er bare ingen annen måte"

Benin-fødte Kidjo er Unicef ambassadør og brennende engasjert i politikk og taler til både hjerte, sjel og kropp med sin musikk.

Ine & Edvard Hoem - "Alt vi har kjært"

Selv om far og datter har samarbeidet i det små i mer enn 15 år så var det i etterkant av Moldejazz sin hyllestkonsert «Klangen av Hoem» i forbindelse med Edvards 70-årsfeiring i 2019 at samarbeidet for alvor ble kjent.

Far og datter Hoem har opplevd stor suksess på hvert sitt felt.

Edvard Hoem har gledet lesere over hele Norge i flere tiår, ikke minst med slektsromanene om sine forfedre som utvandret til Amerika. Ine Hoem har på sin side gjort stor suksess med sin smakfulle visepop med tydlige jazzinnslag.
De har blant annet gjort en nydelig gjendiktet versjon av «Å, signa natt» som ble fremført på NRK Lindmo i desember 2020. Høsten 2021 la Ine Hoem og Edvard Hoem ut på sin første turné sammen i forbindelse med utgivelsen av albumet «Alt vi har kjært» som fikk strålende mottagelse over hele Norge.

Marilyn Mazur - Shamania

Et nytt viktig kapittel for Mazur og Moldejazz ble skrevet da hun i 2008 var Artist In Residence, den første kvinnen til å innta denne rollen.

Marilyn Mazur har et sterkt forhold til Moldejazz. Det skriver seg helt tilbake til 1985 da Miles Davis, som hadde møtt Marilyn ifm innspillingen av «Aura» året før, tok henne opp fra salen i Idrettens hus for å slutte seg til bandet. De følgende tre årene var hun med Miles Davis på flere verdensturnéer. Hun har gjestet også Moldejazz flere ganger i årene som fulgte, bl.a. med Palle Mikkelborg i 1990 og med Brazz Brothers’ «Det store slaget» i 2006.

Med stor musikalsk variasjon og særpreg, samt sin fascinerende og utadvendte personlighet, ble trommeslageren og komponisten en hit både hos jazzpublikum og folk flest. Ingen glemmer hennes Break of Day-konsert i Reknesparken grytidlig på festivalens siste dag, ifølge Romsdals Budstikke en «trolsk opplevelse der hun stjal hjertene til 1200 fremmøtte».

I 2016 vendte Mazur tilbake til Moldejazz med det knallsterke prosjektet «Shamania», den gang et helt nytt ensemble med noen av de flotteste musikerne i Skandinavia. «Litt av et band!», konkluderte en begeistret Johan Hauknes i Fire Flate og Ballade hadde en ditto begeistret og lang omtale som kan leses her.

Når Moldejazz nå henter Shamania tilbake til festivalen så tenker programkomiteen at det å plassere det i Molde Domkirke gir prosjektet både en ny visuell innramming og spennende akustiske muligheter. At prosjektets spirituelle karakter passer i Domkirka er i hvert fall sikkert. Shamania tar deg med på en reise i et viltvoksende rituelt landskap, til et møte med urkraften i stemmer, musikk, rytme og bevegelse. Det blir garantert en stemningsfull opplevelse når Marilyn Mazur inntar Molde Domkirke med dette stjernelaget som foruten henne selv som bidrar med komposisjon, slagverk og perkusjon består av;

Lotte Anker - tenorsaksofon, Josefine Cronholm - vokal og perkusjon, Sissel Vera Pettersen - saksofon og vokal, Hildegunn Øiseth – trompet, bukkehorn, Lis Wessberg - trombone, Makiko Hirabayashi - tangentar, Ellen Andrea Wang - bass og vokal, Lisbeth Diers - perkusjon.

Bjørn Tomren

Bjørn Tomren er kortreist underholdning i toppklasse!

Artisten, låtskriveren og vokalutøveren fra Tomrefjord er vel kjent for alle i Molde-regionen, ikke minst fra jodle- og trekkspillduoen Polkabjørn & Kleine Heine som har skapt stor stemning på utallige arrangement

I 2017 deltok han på verdensmesterskapet i strupesang i Tuva (Republikk i Russland), og fikk en bronsehest. Tomrens debutplate ble utgitt 2019 til strålende anmeldelser. Bjørn imponerte sist høst hele Norge som den mest særegne artisten i den populære NRK-serien «Stjernekamp».
Med sitt unike utrykk og sin enestående formidlingsevne har Tomren på kort tid rukket å bli folkeeie, og har blitt omtalt som «den kuleste artisten i Stjernekamp gjennom tidene»! Ingen ting er vel mer naturlig enn at han er den som sammen med Ane Brun og Jarle Bernhoft kompletterer konsertdagen på Romsdalsmuseet torsdag 21. juli!

Anders Bitustøyl, Bjørn Tomren, Einar Sogstad, Hans-Olav Molde, Åse Britt Jakobsen

Fieh

Moldejazz var tidlig ute med å presentere Fieh. Allerede i 2018 vakte bandet berettiget oppsikt da de delte scene på Romsdalsmuseet med Cezinando og Amanda Delara.

Det norske soulfunkbandet Fieh, oppkalt etter frontfigur Sofie Tollefsbøl, er på full fart med å gjøre stor karriere!

På det tidspunktet hadde bandet bare gitt ut singelen «Glu» (2017) som fikk strålende omtale i flere utenlandske tidsskrifter, bl a Clash Magazine. I 2019 kom debutalbumet «Cold Water Burning Skin», beskrevet som «future soul» av nevnte Clash Magazine. Nå er det klart for et nytt album titulert «In the Sun in the Rain» produsert av Lars Horntveth (Jaga Jazzist, Susanne Sundfør, The Staves, Kimbra) som definitivt har satt sitt preg på albumet. Miksen er gjort av den legendariske "Analog Ninja" Russell Elevado, kjent for sitt arbeid med blant annet D'Angelo, Angélique Kidjo og The Roots. Elevado forsterket bandets intensjoner i studio, og har gitt økt karakter til platens lyd.

Med nytt album i bagasjen er det et passende tidspunkt for Moldejazz å ta bandet tilbake til festivalen og de vil sammen med Metteson og Sigrid utgjøre en svært spennende lineup på Romsdalsmuseet onsdag 20.juli!

Flukten

Nedstengningen i mars 2020 etter utbruddet av Covid 19-pandemien ledet også til noe positivt, blant annet det nå Spellemann-nominerte bandet Flukten

Spilleglade Spellemannvinnere!

De fire musikerne møttes ukentlig under nedstengningen og lagde sitt eget musikalske fristed der den eneste agendaen var å skape musikk - sammen! Resultatet ble et kruttsterkt hekse-brygg som bobler over av spilleglede og lekenhet. Blant Fluktens inspirasjonskilder kan velkjente navn som Paul Motian, Joe Lovano og Bill Frisell nevnes, men bandet har i løpet av kort tid opparbeidet sitt eget sterke uttrykk der improvisasjon og spontane innfall står i høysete. Flukten gir deg skitten jazz å danse til og myk, finstemt jazz å tenke til.
Debutplata «Velkommen håp» ble sluppet på Odin Records høsten 2021, og som endte med Spellemannpris i kategorien jazz.

Flukten består musikere som har gjort seg bemerket på den norske jazzscenen i band som Hanna Paulsberg Concept, Atomic, Moskus, GURLS, Wako, Espen Berg Trio, Skadedyr og Trondheim Jazzorkester.

Marius Klovning - gitar, Hans Hulbækmo - trommer, Hanna Paulsberg - saksofon, Bárður Reinert Poulsen - kontrabass

The Real Thing

Bandet som "aldri går av scenen i tørr smoking" har gjennom de siste 30 årene opparbeidet seg en solid fanskare også utenfor jazzmenigheten

Jubilerende orgeljazz!

Siden starten i 1992 har The Real Thing spilt mer enn 1600 konserter og solgt over 55 000 plater med hardtsvingende, orgelbasert souljazz. Bandet som "aldri går av scenen i tørr smoking" feirer mao 30-årsjubileum i år!

Med inspirasjonskilder som storhetene Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson og Wes Montgomery, kan vi love en swingende og groovy affære i Kikkans Hall med The Real Thing.
Organist Palle Wagnberg, gitarist Staffan William-Olsson, saksofonist Dave Edge og trommeslager Hermund Nygård gleder seg til å fyre opp hammondorgelet, sjekke at sløyfa er rett og gyve løs på gammelt og nytt repertoar. Orgeljazz er alltid noe som etterspørres av Moldejazz sitt publikum og med John Medeski på plass i følget hos John Zorn og Palle Wangberg på plass i The Real Thing, så er vi trygge på at orgeljazz-fansen blir mer enn fornøyd!

Best Western Swing

I et videre perspektiv kan man kalle det ”instrumental elektrisk americana”

Best Western Swing er fem musikere forent i sin kjærlighet til western swing, hestejazz, bææ-bop og andre rurale uttrykk for jazzifisert dansemusikk fra de amerikanske sørstater a la Bob Wills, Spade Cooley, Jimmy Bryant/Speedy West og Hank Garland.

Best Western Swing er anført av Asle Røe, opprinnelig fra Otrøya i Molde kommune men med tolv år som profesjonell gitarist i Houston, Texas.
Med på laget er 60% av Farmers Market: Stian Carstensen på steelgitar og trekkspill, Finn Guttormsen på bass og Jarle Vespestad på trommer, samt gitarist Staffan William-Olsson fra The Real Thing.
Antall strenger totalt: 36.

Alle felter merket * må fylles ut

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjons-kapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjonskapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.

Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.