Første museumsdag er klar, og to egne Zorn-pass!

Fredag 17. juli spiller Astrid S, Emilie Nicolas og Bendik på Romsdalsmuseet! I dag legger vi også ut 3-dagerspassene til museet, samt 2 egne pass til John Zorns konserter som Artist in Residence.

Det blir en flott konsertdag på Romsdalmsuseet fredag 17. juli med når artistene Astrid S, Emilie Nicolas og Bendik entrer scenen. Alle tre er gode eksempler på norske artister av internasjonalt format. Emilie Nicolas har vært på Moldejazz før, en utsolgt klubbnatt på Plassen i 2015. Astrid S og Bendik får begge sin Moldejazz-debut i 2020.

Samtidig med dette programslippet legger Moldejazz ut to ulike pass til Artist In Residence John Zorn sine konserter; et “Bagatelles Marathon-pass” med en fordelaktig pris for dem som ønsker å få med seg begge Bagatelles Marathon-konsertene onsdag 15. Juli. Det andre blir et “Zorn-pass” til alle hans åtte konserter på festivalen.

Astrid S

Artist i S-ærklasse!

3 konserter på én felles billett!

Det er kanskje vanskelig å se for seg ei ganske vanlig jente fra Berkåk spille titalls utsolgte show over absolutt hele verden og blir streama 1 milliard ganger, med selvlagde hits?
Astrid Smeplass, bedre kjent som Astrid S, har blitt et enormt fenomen, og ikke minst en ny nasjonalskatt! Låtene «Hurts so good», «Think before I talk» og «Such a boy» har gjort at hele verden har flyttet seg bittelittegrann.

Fra å være lidenskapelig opptatt av musikk og fotball, via en 5. plass i Idol, har det kun gått ut og opp i verden for den unge trønderen. I 2018 ble hennes «Party’s Over World Tour» i USA, UK og Europa, på hele 32 konserter utsolgt, og dette var før hun utga «Emotion» før sommeren 2019. I august kom hennes siste EP, «Trust issues», og hun er nå i gang med sin «Stripped Down Tour» i USA og Europa – også utsolgt, selvfølgelig!
Astrid S hadde musikken som en egen verden å forsvinne inn i da hun var lita, og for sine fans ønsker hun å skape «a world to get lost in as well».
Vi er utrolig stolte og glade for at vi får Astrid S til Moldejazz, og vi er helt, helt klare til å «get lost» i Astrids S fantastiske pop- og r&b-verden!

Romsdalsmuseet 690,- inkl.gebyr
17.00 Dørene åpner
18.00 Bendik
19.15 Emilie Nicolas
20.45 Astrid S

Emilie Nicolas

Tilbake til Moldejazz som en av Norges mest populære artister!

Hun blir omtalt som en av Norges beste vokalister, som en fengslende artist med en fabelaktig meloditeft, og som “råest” i klassen av unge norske pophåp. Emilie Nicolas har en egen evne til å lage musikk som både lodder dypt og som favner bredt. Uten store fakter setter hun følelsesregisteret til oss som lytter i bevegelse. Emile Nicolas lager slitesterk og stemningsfull musikk, kjemisk fri for likegyldighet. Med en jazzvokalists følsomhet blander hun elektronisk pop og R&B til et uttrykk hun er helt alene om. At kvalitet og popularitet kan være to sider av samme sak, er Emilie Nicolas et høyst levende eksempel på.

Tilsynelatende ut av intet dukket hun opp med debutsingelen “Pstereo” i 2013, som gikk rett inn på P3s spilleliste. Albumdebuten “Like I´m a warrior” fra 2014 gikk helt til topps på VG-lista og ble samme år kåret til årets beste norske album av Aftenposten. I kjølvannet av albumsuksessen, turnerte hun både i Norge og Europa, var en av hovedattraksjonene under Øyefestivalen, og solgte ut konserter landet rundt. Så ble det stille.
Hun ble syk og måtte ta en pause fra musikk og turnering. I 2017 vendte hun heldigvis tilbake, og i mellomtiden hadde musikken hennes nådd ut til et enda bredere og mer tallrikt publikum. Med det kritikerroste albumet “Tranquile Emilie” hentet hun hjem sin tredje og fjerde Spellemannpris. Hun har på få år maktet å sette et tydelig avtrykk i norsk musikkliv.
Nicolas gjorde en utsolgt konsert under Moldejazz i 2015. Vi gleder oss til en ny stor konsertopplevelse i sommer!

Romsdalsmuseet 690,- inkl.gebyr
17.00 Dørene åpner
18.00 Bendik
19.15 Emilie Nicolas
20.45 Astrid S

Bendik

Musikken drives av få musikere, men låter som et orkester!

Sterke kontraster har alltid vært en viktig del av Bendiks univers. Det er en jente med en gutts navn. Det er såre tekster i mektig innpakning.

Siden Bendik, eller Silje Halstensen som hun egentlig heter, for alvor begynte å markere seg i 2012 har hun utgitt flere kritikerroste album og spilt hundrevis av konserter. Den hyppige turnévirksomheten kombinert med Siljes formidlingsevne har bidratt til å gjøre Bendik-konsertene til noe helt eget. Publikum og presse har latt seg rive med av henne og bandet, og hele to ganger har Bendik blitt nominert til årets liveartist under P3 Gull. Parallelt med å være i studio slapp Bendik i 2018 låten «Perfekt», som har streamet til platina. Men det er nå hun for alvor skal begynne å vise hva hun har jobbet med den siste tiden. I høst slapp hun albumet «Det går bra»det første av to minialbum som utgis med et halvt års mellomrom. Hun ble A-listet på NRK P3 med singelen «Bror» samtidig som hun var A-listet på NRK P1 med «Din hånd».

Neste album slippes i mars 2020, så det blir med nytt spennende materiale vi får høre henne på Romsdalsmuseet til sommeren!

Romsdalsmuseet 690,- inkl.gebyr
17.00 Dørene åpner
18.00 Bendik
19.15 Emilie Nicolas
20.45 Astrid S

3-dagerspass til Romsdalsmuseet

Denne fellesbilletten gjelder til samtlige konserter på Romsdalsmuseet i 2020. Husk å bytte inn i bånd før du ankommer museet.

Denne billetten gjelder for de 3 konsertdagene på Romsdalsmuseet i 2020

I jubileumsåret 2020 blir det 3 konsertdager på Romsdalsmuseet, det er bare å glede seg!
Vi tilbyr rabatterte pass med Kulturrabatt for Ungdom (15-20 år), og barn (6-14 år).

Barn under skolepliktig alder (=barn som ikke har begynt på skolen ennå), går gratis inn på Romsdalsmuseet i følge med en voksen.

Husk at billett MÅ byttes inn i bånd i festivalens infoskranke på Plassen (1. etg, Gørvelplassen 1) Åpent fra 10:00-18:00.

John Zorn - PASS (utsolgt)

Dette passet gir inngang til alle konserter Zorn deltar i.

Følgende konserter er inkludert i passet:

Midsummer Moons
The Hierophant
New Masada Quartet
Masada String Trio
Bagatelles Marathon part I
Bagatelles Marathon part II
The Hermetic Organ
Simulacrum

Husk at billett MÅ byttes inn i bånd i festivalens infoskranke på Plassen (1. etg, Gørvelplassen 1), før første konsert. Åpent fra 10:00-18:00.

John Zorn - Bagatelles Marathon PASS (utsolgt)

Dette blir en begivenhet i Moldejazzhistorien. Aldri før har Norge opplevd så mange av klodens ledende improviserende musikere på en konsert.

Pass til John Zorns Bagatelles Marathon I & II

Husk at billett MÅ byttes inn i bånd i festivalens infoskranke på Plassen (1. etg, Gørvelplassen 1) Åpent fra 10:00-18:00

John Zorn samler 33 av verdens ledende musikere i Molde!

Musikken er basert på komposisjoner Zorn skrev våren 2015, samlet under tittelen Bagatelles. Gjennom to konserter onsdag i festivaluka fremfører fjorten ensembler mer enn femti av komposisjonene. Ensemblene omfatter kjernemedlemmer i Zorns innerste krets, så vel som eventyrlig begavede yngre musikere fra jazz, rock og klassisk musikk.

Bagatelles Maraton utgjør et fascinerende mikrokosmos av Zorns musikalske univers. Flere timer musikk fordelt på to framføringer, spilt av noen av de mest spennende musikerne i New Yorks levende musikkmiljø, utgjør en monumental Moldejazzbegivenhet. Bare lista over deltagende musikere gjør at jazzfolk får vann i munnen: fra tangentinnovatører som Craig Taborn, John Medeski og Kris Davis til gitaressene Julian Lage, Marc Ribot og Mary Halvorson, pluss mange, mange flere. For dem som ikke har hatt tid til å følge så nøye med, blir dette en anledning til å oppdage personligheter som preger musikkbildet i flere sjangere, både i dag og i år framover.

Samtlige av disse konstellasjonene ville utgjøre en spennende konsert hver for seg. Her får man dem – i noe kortere sekvenser – på samme scene.

BAGATELLES MARATHON PART 1/Teatret Vårt onsdag 15 juli kl 14
MASADA: John Zorn – sax, Dave Douglas – trompet, Greg Cohen – bass og Joey Baron - trommer
SYLVIE COURVOISIER - piano/MARK FELDMAN - fiolin
MARY HALVORSON QUARTET: Mary Halvorson – gitar, Miles Okazaki – gitar, Drew Gress – bass, Tomas Fujiwara – trommer.
CRAIG TABORN: solo piano
TRIGGER: Will Green - gitar, Simon Hanes – bass, Aaron Edgecomb - trommer
ERIC FRIEDLANDER - cello/MIKE NICOLAS - cello
JOHN MEDESKI TRIO: John Medeski – orgel, Dave Fiuczynski – gitar, Calvin Wèston - trommerBAGATELLES MARATHON PART 2/Teatret Vårt onsdag 15 juli kl 20
NOVA QUARTET: John Medeski – piano, Kenny Wollesen – vibrafon, Trevor Dunn – bass, Joey Baron - trommer
GYAN RILEY - gitar / JULIAN LAGE - gitar
BRIAN MARSELLA TRIO: Brian Marsella – piano, Trevor Dunn – bass, Kenny Wollesen -trommer
IKUE MORI - electronics
KRIS DAVIS: Kris Davis – piano, Mary Halvorson – gitar, Drew Gress – bass, Kenny Wollesen - drums
PETER EVANS - solo trumpet
ASMODEUS: Marc Ribot – gitar, Trevor Dunn – bass, Kenny Grohowski - trommer