Praktisk informasjon

Spillesteder

Bjørnsonhuset

Bjørnsonhuset har siden åpningen i 2002 vært Moldejazz største konsertsal. Her presenteres de største jazznavnene som hvert år gjester festivalen.

Med en kapasitet på ca. 900 og gode fasiliteter gir det en eksklusiv opplevelse å være på konsert i Bjørnsonhuset.

Tilgjengelighet:
Tilrettelagt med HC-sitteplasser, heis, eget HC-toalett. Ingen terskler. Meld ifra om du ønsker å bruke egen rullestol. Ta kontakt med vertskap i inngang for mer informasjon eller ledsaging.

Alexandraparken SpareBank1 SMN-scenen (18+)

Alexandraparken har vært i bruk av Moldejazz siden 2003, og har vært en svært viktig arena på dagtid. I 2009 valgte vi å utvide tilbudet til å også inkludere billetterte konserter på kvelden.

Artistene som er satt til å spille i Alexandraparken levner ingen tvil om at dette er Moldejazz største partyscene. Her blir det full trøkk!

Tilgjengelighet:
Egen HC inngang på vest-siden på kai-nivå (lett bakke ned fra storgata). Eget HC toalett tilgjengelig, ta kontakt med vaktene. Flatt på asfalt i konsert og bar-telt, men noen terskler i form av kabelgater. Mindre fremkommelighet inne på øvre park området.

Romsdalsmuseet

Moldejazz sin største scene ligger idyllisk til mellom gamle trehus på Romsdalsmuseet, et av landets flotteste folkemuseer. Museumskonsertene har en publikumskapasitet inntil 5000, og er svært viktig for å kunne ha et bredt konsert-tilbud.

Konsertene på museet er gratis for barn under skolepliktig alder, og det fins rabatterte todagerspass tilgjengelig gjennom ordningen "Kulturrabatt for ungdom".

Tilgjengelighet:
HC parkering på området Gildehallen, og i nærheten. HC inngang ved Gildehallen. Lett adkomst og god fremkommelighet på arenaen på grusveier. Egen rullestolrampe med god utsikt og tak. HC-toalett ved inngangen. Eget vertskap bistår til, og ved tribunen, ta kontakt ved behov. Rullestoler med ledsager prioriteres på selve tribunen dersom det er fullt. Ellers er det mulig å sitte i rullestol ved siden av og rundt tribunen om en ønsker det. Det er ikke tillatt med egne stoler utover rullestoler på arenaen, og det er begrensninger foran scenen.

Reknesparken

Inspirert av låten ”Break of Day in Molde", har vi siden 2008 arrangert en gratis morgengrykonsert i Reknesparken, Moldes største parkområde. Ta med nistekurv og nyt frokosten til musikalsk akkompagnement i verdensklasse. Dette er en festivalbegivenhet man absolutt ikke vil gå glipp av.

Tilgjengelighet:
Mindre fremkommelig terreng for rullestolbrukere, relativt bratt grusvei som fører opp til amfi. Gjennomførbar med el-rullestol for utebruk eller dyttehjelp i manuellstol. Egne plasser for HC på siden av amfi. HC toalett IKKE tilgjengelig. Ta kontakt med vertskap på stedet for spørsmål.

Teatret Vårt (Plassen)

I Teatret Vårt presenteres spennende og utfordrende musikk i flere omganger pr. dag. Konserter for et sittende og stående publikum, nattkonsert rundt midnatt.

Aldersgrense nattkonsert: 18 år (begrenset antall billetter for de under 18 år tilgjengelig)

Tilgjengelighet:
Tilrettelagt med HC-sitteplasser, heis, eget HC-toalett. Ingen terskler. Ta kontakt med vertskap i inngang for mer informasjon eller ledsaging.

Storyville (Plassen)

Storyville er Moldejazz' «eget» lokale. Salen er i 4 etg. i kulturbygget Plassen og har en kapasitet på 130 sittende. Her presenteres spennende og utfordrende musikk i en intim og flott arena på Gørvelplassen i Molde sentrum.

Tilgjengelighet:
Tilrettelagt, både fra utsiden og via heis inne på Plassen. Eget HC toalett i foaje. Ta kontakt med vertskap i inngang for mer informasjon eller ledsaging.

Molde Domkirke

I Molde Domkirke, en storslagen kirke med etterkrigsarkitektur, har hatt Moldejazz tradisjon for å presentere jazz med folkelig appell, gjerne med utspring fra New Orleans. Tradisjonelt sett er kirkekonsertene noen av de første som blir utsolgt.

Tilgjengelighet:
Adkomst via rampe inn kirken rett ved hovedinngangen. Eget HC-toalett i inngangspartiet. Rullestolplasser på endene av seteradene og ved sidene. Ta kontakt med vertskap ved behov for ledsaging eller bistand.

Kikkans Hall (Rådhusplassen)

Tanken om å revitalisere tilbudet med tradisjonell jazzmusikk har vært tilstede i Moldejazz i flere år. Når man i 2017 valgte å ta tak i dette så var det samtidig klart at det måtte etableres et nytt spillested. Kikkans Hall er et stort, fantastisk telt som innbyr til god stemning!

Tilgjengelighet:
Ramper fra fortau inn i teltet og inne i telt. HC-toalett tilgjengelig. Ta kontakt med vertskapet på stedet for spørsmål, ledsaging og ev hjelp opp rampe.

bar A (Scandic Alexandra)

bar A ligger inn til venstre for resepsjonen på Quality Hotel Alexandra. Her har Moldejazz sine festivalakademi.

Rådsalen

Rådsalen er en intim og ærverdig sal i det gamle fengslet i Øvre vei, 2. etg. Kapasitet 50.

Tilgjengelighet:
Delvis tilrettelagt. Det er heis fra bakgården, må opp en rampe i 2. etg. Ledsaging tilgjengelig, ta kontakt med vertskap på stedet.

Storgata

Festivalens Street Parade går hver dag under festivalen fra Scandic Alexandra Hotel til Daae-hjørnet kl. 11:30.

Kafé Kurt

Kaféen på Plassen, inngang på gatenivå.

Taket (Plassen)

Taket på Plassen er en perle, med begrenset kapasitet. Men utsikten over byen, fjorden og de 222 fjelltoppene rundt byen er ubeskrivelig vakker! Adkomst fra utsiden via Sandvegen (nordsiden av bygget), eller via heis innvendig i kulturbygget.

Molde kulturskole

Live Stream

Følg utvalgte konserter direkte fra Moldejazz via Live Stream

Rådhusteltet

Nytt telt i 2021, på Rådhusplassen i Molde.

Storlihytta

Krona (Romsdalsmuseet)

Intim scene inne i selve museumsbygget - "Krona"

Overnatting

Hoteller

Hytter

Skarstua

10 km. øst for sentrum

Molde Vandrerhjem

2 km. vest for sentrum
Sovesal og hybler for utleie

Reise

Slik kommer du deg til Molde

Kjører du bil til Molde, vær oppmerksom på at det under jazzfestivalen kan være tildels mye trafikk, så det kan være lange køer inn til byen og ved fergeleiene Vestnes-Molde og Åfarnes-Sølsnes.

Reisetid

  • fra Oslo ca 7 timer
  • fra Bergen ca 9 timer
  • fra Trondheim ca 4 timer

Fram - Kollektivtrafikken i Møre og Romsdal

FRAM planlegger og driver et samlet kollektivtilbud med buss, ferge og hurtigbåt i Møre og Romsdal. Selve transporten blir utført av ulike operatørselskap som har kontrakt med Møre og Romsdal fylkeskommune.

Gå direkte til FRAM for reiseplanlegger, apper og informasjon om tilbudet under Moldejazz.

Tog

Nærmeste jernbanestasjon ligger på Åndalsnes, og derfra kan du ta korresponderende buss til Molde. Kjøreturen tar ca en time. Det går tog fra Oslo, og fra Bodø via Trondheim og Dombås.

www.nsb.no

Til vanns

Å reise med hurtigruta til Molde er et hyggelig og godt alternativ, og en fantastisk naturopplevelse. Se Ruteplanleggeren til Fram lenger opp på siden for fergetider.

www.hurtigruten.no

Fly

SAS, Norwegian og Widerøe har alle flyvninger til og fra Molde, og fra Molde kan man fly direkte til Oslo, Bergen og Trondheim.

Molde Lufthavn Årø ligger 10 minutter unna Molde Sentrum.

www.sas.no
www.norwegian.no
www.wideroe.no

Taxi

Molde Taxi finner du ved bussholdeplassen og ved Forumbygget.

Nattestid organiseres drosjekø av vakter for størst mulig effektivitet.

Tlf. 712 52 811