Praktisk informasjon

Spillesteder

Bjørnsonhuset

Bjørnsonhuset har siden åpningen i 2002 vært Moldejazz sin hovedscene for jazzkonserter. Her presenteres de største jazznavnene som hvert år gjester festivalen.

Med en kapasitet på ca. 900 og gode fasiliteter gir det en eksklusiv opplevelse å være på konsert i Bjørnsonhuset.

Alexandraparken (18+) SpareBank1 SMN-scenen

Alexandraparken har vært i bruk av Moldejazz siden 2003, og har vært en svært viktig arena på dagtid. I 2009 valgte vi å utvide tilbudet til å også inkludere billeterte konserter på kvelden.

Artistene som er satt til å spille i Alexandraparken levner ingen tvil om at dette er Moldejazz største partyscene. Her blir det full trøkk!

Romsdalsmuseet

Moldejazz sin største scene ligger idyllisk til mellom gamle trehus på Romsdalsmuseet, et av landets flotteste folkemuseer. Museumskonsertene har en publikumskapasitet inntil 5000, og er svært viktig for å kunne ha et bredt konsertilbud.

Konsertene på museet er gratis for barn under skolepliktig alder, og det fins rabatterte todagerspass tilgjengelig, bl.a. gjennom ordningen "Kulturrabatt for ungdom".

Reknesparken

Inspirert av låten ”Break of Day in Molde", har vi siden 2008 arrangert en gratis morgengrykonsert i Reknesparken, Moldes største parkområde. Ta med nistekurv og nyt frokosten til musikalsk akkompagnement i verdensklasse. Dette er en festivalbegivenhet man absolutt ikke vil gå glipp av.     

Teatret Vårt (PLASSEN)

I Teatret Vårt presenteres spennende og utfordrende musikk i flere omganger pr. dag. Konserter for et sittende og stående publikum, nattkonsert rundt midnatt.

Aldersgrense nattkonsert: 18 år (begrenset antall billetter for de under 18 år tilgjengelig)

Storyville (PLASSEN)

Storyville er Moldejazz' «eget» lokale. Salen er i 4 etg. i kulturbygget Plassen og har en kapasitet på 130 sittende. Her presenteres spennende og utfordrende musikk i en intim og flott arena på Gørvelplassen i Molde sentrum

Molde Domkirke

I Molde Domkirke, en storslagen kirke med etterkrigsarkitektur, har hatt Moldejazz tradisjon for å presentere jazz med folkelig appell, gjerne med utspring fra New Orleans. Tradisjonelt sett er kirkekonsertene noen av de første som blir utsolgt.

Kikkans Hall (Rådhusplassen)

Tanken om å revitalisere tilbudet med tradisjonell jazzmusikk har vært tilstede i Moldejazz i flere år. Når man i 2017 valgte å ta tak i dette så var det samtidig klart at det måtte etableres et nytt spillested.

Sirkel 4 Atelierfellesskap (Sandvegen 4)

bar A (Alexandra Hotell)

bar A ligger inn til venstre for resepsjonen på Quality Hotel Alexandra. Her har Moldejazz sine festivalakademi.

Rådsalen

Rådsalen er en intim og ærverdig sal i det gamle fengslet i Øvre vei, 2. etg. Kapasitet 50.

Overnatting

Hoteller

Hytter

Skarstua

10 km. øst for sentrum

Molde Vandrerhjem

2 km. vest for sentrum
Sovesal og hybler for utleie

Reise

Slik kommer du deg til Molde

Kjører du bil til Molde, vær oppmerksom på at det under jazzfestivalen kan være tildels mye trafikk, så det kan være lange køer inn til byen og ved fergeleiene Vestnes-Molde og Åfarnes-Sølsnes. 

Reisetid

  • fra Oslo ca 7 timer
  • fra Bergen ca 9 timer
  • fra Trondheim ca 4 timer

Fram - Kollektivtrafikken i Møre og Romsdal

FRAM planlegger og driver et samlet kollektivtilbud med buss, ferge og hurtigbåt i Møre og Romsdal. Selve transporten blir utført av ulike operatørselskap som har kontrakt med Møre og Romsdal fylkeskommune.

Gå direkte til FRAM for reiseplanlegger, apper og informasjon om tilbudet under Moldejazz. 

Tog

Nærmeste jernbanestasjon ligger på Åndalsnes, og derfra kan du ta korresponderende buss til Molde. Kjøreturen tar ca en time. Det går tog fra Oslo, og fra Bodø via Trondheim og Dombås.

www.nsb.no

Til vanns

Å reise med hurtigruta til Molde er et hyggelig og godt alternativ, og en fantastisk naturopplevelse. Se Ruteplanleggeren til Fram lenger opp på siden for fergetider.

www.hurtigruten.no

Fly

SAS, Norwegian og Widerøe har alle flyvninger til og fra Molde, og fra Molde kan man fly direkte til Oslo, Bergen og Trondheim. 

Molde Lufthavn Årø ligger 10 minutter unna Molde Sentrum. 

www.sas.no
www.norwegian.no
www.wideroe.no

Taxi

Molde Taxi finner du ved bussholdeplassen og ved Forumbygget.

Nattestid organiseres drosjekø av vakter for størst mulig effektivitet.

Tlf. 712 52 811