Ytre Suløens Jass-ensemble - m./u. mat

"In the Court of King Oliver"  featuring Tricia Boutte og Kåre Nymark.

Konsert m/ mat
Magic Mirror (Rådhusplassen)
Kun konsert
Magic Mirror (Rådhusplassen)

Siden Ytre Suløens Jass-ensemble ble stiftet i 1973 har gruppens særegne sound sprunget ut av en kjærlighet og fortrolighet med den musikalske tradisjonen som oppstod i New Orleans på begynnelsen av forrige århundre.

Når Ytre Suløen fyller 45 år gjør vi det med en hyllest til en av de mest sentrale skikkelsene fra New Orleans. Kornettisten Joe «King» Oliver.
King Oliver er kanskje mest kjent for å ha lært opp og brakt Louis Armstrong frem i lyset.  I 1918 flyttet  King Oliver til Chicago og møtte der en blomstrende musikkbransje og etablerte seg der som en av de mest sentrale skikkelsene. Innspillingene fra Chicago i 1923-24 er kanskje de mest legendariske der en ung Louis Armstrong gjør sine aller første innspillinger med sin læremester.

I Ytre Suløens jubileumsprosjekt "In the court of King Oliver" vil vi gjøre en hyllest til New Orleans tradisjonen, med en besetning med fire blåsere i front hvorav to trompeter slik bandet King Oliver hadde i sine innspillinger med Louis Armstrong. De to trompetene og fokuset på kollektiv ensemble og breaks er typisk for King Olivers musikk. Vi vil fremføre Ytre Suløen anno 2018 sine versjoner av komposisjoner av King Oliver, Louis Armstrong og låter fra New Orleans-tradisjonen i King Oliver besetning. Tricia Bouttè er Ytre Suløen sin faste vokalist, og har samarbeida med bandet siden 2002. Kåre Nymark jr. var bandets faste trompetist fra 1992 til 2010. Nå blir det et gledelig gjensyn der han får en mere solistisk rolle.

 

Lars Frank: treblås, Sturla Hauge Nilsen: trompet, Andreas Rotevatn: trombone, Einar Aarø: banjo, Morten Gunnar Larsen: piano, David Gald: tuba, Kristoffer Tokle: trommer, Tricia Bouttè: vokal, Kåre Nymark jr.: trompet