Van Morrison / Stanley Clarke Band

For 22 år siden sto Molde på hodet da Van Morrison gjestet Moldejazz både med egen konsert, og som overraskelsesgjest på Bob Dylan sin konsert dagen før. 18. juli vender han endelig tilbake med storslått konsert på Romsdalsmuseet.

Romsdalsmuseet 795,- inkl.gebyr
17.00 Dørene åpner
18.00 Stanley Clarke Band
20.00 Van Morrison

Konserten på Moldejazz blir den eneste han gjør i Norge i 2018.

Den nordirske multiinstrumentalisten og låtskriveren (72) har holdt det gående siden midten av sekstitallet, og tilhører en generasjon rockere som aldri ser ut til å gå tom for batteri. Morrison er viden kjent som en av de mest uvanlige og influerende vokalistene i historien i rockehistorien. Kritikeren Greil Marcus har gått så langt som å si at «ingen hvit mann synger som Van Morrison». Han har vunnet to Grammy priser og blitt nominert fem ganger, og han er innskrevet i både Rock And Roll Hall of Fame og Songwriters Hall of Fame.

Van Morrison er svært produktiv for tiden og slapp to plater bare i fjor. Hans 38-ende plateutgivelse «Versatile» kom på slutten av året og bestod av tolkninger av standardlåter fra jazzrepertoaret og noen egne låter. The Guardian omtalte utgivelsen som «en livlig reise gjennom swingens sangbok» i en svært positiv anmeldelse. «Å spille inn sanger som dette - spesielt standardlåtene — ga meg sjansen til å strekke meg vokalmessig, og å vende tilbake til musikken som først inspirerte meg til å begynne å synge - jazz!» uttalte artisten i forbindelse med lanseringen.

Van Morrison er en formidabel liveartist som alltid setter musikken i høysetet og som har en omfangsrik og perlespekket sangkatalog å plukke fra. Vi gleder oss stort til det som ligger an til å bli en feststemt konsert med en av de aller største nålevende artistene!

Følg artisten på sosiale medier vanmorrison.com

Stanley Clarke Band

Etter ha spilt på Moldejazz 1972 med Chick Coreas Return to Forever, er Stanley Clarke endelig tilbake med eget band!

"Behold Stanley Clarke, King of Funk ’n’ Roll." David Weiss, LA Herald Examiner

Om det finnes en toppdivisjon for basslegender, er det liten tvil om at Stanley Clarke hører hjemme høyt oppe i den. Etter at Jaco Pastorius gikk bort, regner mange Clarke som den mest toneangivende elbassisten i de siste tiåras musikkhistorie.

En spesiell besetning med to keyboards på topp av et forrykende rytmeteam der Clarke veksler mellom elbass og akustisk bass, indikerer varierte klangflater og fyldige lydbilder i et moderne musikalsk landskap. Det er all grunn til å stille tidlig på Romsdalsmuseet når Stanley Clarke Band åpner for Van Morrison. Hvis det ender med jam her, skal Morrisonbandet få litt å bryne seg på.
Se bare hva Chris Hislop skriver i en konsertanmeldelse: "Clarke... quite literally was unbelievable...Clarke more or less «made-love» to his bass. At times he made it pant, and occasionally he made it «bark,» and moan as if the bass was saying, «give me more!» At the end of the solo,... it was the audience left breathless and craving just a little more. Overall, the show was awe-inspiring. Experiences like these are few and far between" - Chris Hislop, seacoastonline.com

Stanley Clarke Band gir ut sitt nye album "The Message" 29. juni i år, og vi siterer Stanley selv:
“I’m very excited about our work on this album. I wanted to include some of my band members’ contributions and the result is an album that is funky, melodic, musical, contemporary and fresh with a rich multi-genre influence”

Stanley Clarke - kontrabass og elektrisk bass, Beka Gochiashvili - piano, keyboards, Cameron Graves - keyboards,  Shariq Tucker - trommer

Følg artisten på sosiale medier stanleyclarke.com