Universal Indians feat. Joe McPhee

Siden han trådte inn på den kreative jazzscenen på slutten av 1960-tallet så har Joe McPhee vært en engasjert komponist, improvisatør og multi-instrumentalist. I tillegg er han en gjennomtenkt konseptualist og teoretiker.

Storyville (PLASSEN) 350,- inkl.gebyr

Ved siden av sine egne band Trio X og Survival Unit har han samarbeidet med improvisatører som Pauline Oliveros, Peter Brötzmann og Evan Parker. Han har også hatt gjesteopptredener med band som The Thing og Trespass Trio. Med en karriere som går over nesten 50 år og over 100 innspillinger har han fortsatt å turnere internasjonalt, finne nye samarbeidsprosjekt og utforsket musikkens grenseland.

Universal Indians er en trio med den Amsterdam-baserte amerikanske saxofonisten John Dikeman og den kraftfulle norske rytmeseksjonen bestående av bassist Jon Rune Strøm og trommis Tollef Østvang. Denne trioen har laget sin en egen definisjon av frijazz: muskuløs, lidenskapelig, rå og intens musikk, skapt der og da, uten noen bestemt leder, bare med tett og direkte samspill. Selv om inspirasjonen fra artister som Cecil Taylor, John Coltrane, Albert Ayer og Peter Brötzmann kan merkes, har bandet en klar, uavhengig og egen stil.

Joe McPhee - lommetrompet/saksofoner, John Dikeman - saksofoner, Jon Rune Strøm - kontrabass, Tollef Østvang – trommer.