Tord Gustavsen trio

Premiere på nytt album!

Tord Gustavsen Trio skrev norsk musikkhistorie da deres andre album «The Ground» i 2005 toppet VG listen som første instrumental-album noensinne. Trioens intenst nærværende og lavmælte uttrykk traff åpenbart en åre både i befolkningen og i kritikerstanden, men den internasjonale suksessen var også betydelig med sekssifret platesalg og utsolgte konserter over hele kloden.

Teatret Vårt (PLASSEN)

Trioens siste album «Being There» kom i 2007, og siden det har pianist og komponist Tord Gustavsen spilt med større besetninger, og samarbeidet med sangere som Solveig Slettahjell, Simin Tander, Kristin Asbjørnsen og Christel Alsos.

Når den unike trioen nå vender tilbake har de et stort og forventningsfullt publikum som står klare og venter - for Tord Gustavsen Trios musikk har ikke bare nådd mange, den har virkelig nådd inn. Musikk som mange har et uvanlig sterkt forhold til, og som de knytter til perioder eller hendelser i sitt eget liv. Trioen som nå foruten Tord Gustavsen teller bassist Sigurd Hole og trommeslager Jarle Vespestad har spilt inn et nytt album for ECM, og de kommer til Moldejazz med både nytt og gammelt materiale. Det blir første konsert med et nye materialet.

Som en kuriositet kan det også nevnes at denne konserten gir Tord Gustavsen muligheten til å få spille på det nye flygelet som han plukket ut til Moldejazz på Steinway-fabrikken i Hamburg i fjor.

Dette blir garantert vakkert!

Følg artisten på sosiale medier tordg.no