The Big Yes!

Bassist Christian Meaas Svendsen har gjort seg bemerket som en av sin generasjons mest innovative, personlige og super-aktive bassister, komponister og improvisatører.

Storyville (PLASSEN) 350,- inkl.gebyr

Han er en av drivkreftene bak festivalen All Ears, etiketten og musikerkollektivet Nakama, og han spiller i band som Duplex, Paal Nilssen Love´s Large Unit og Ayumi Tanaka Trio. I fjor ga han også ut en plate med eksperimentelle viser (!) med tekster på norsk.

Nå har han samlet en ny skandinavisk drømmekvartett med tre andre musikere fra hans egen generasjon som det også slår gnister fra. 

Den svenske saksofonisten Anna Högberg har vunnet Sveriges Radios jazzpris "jazzkatten", og er kjent fra band som Fire! Orchestra, Doglife og ikke minst sitt eget «Anna Högberg´s Attack» som gjorde seg bemerket under Moldejazz for to år siden. Den danske trombonisten Maria Bertel er en musikalsk grensesprenger, og spiller oftest i duo med saksofonisten Johs Lund eller i det frilynte kvinnelige støy/improvisasjonsbandet Selvhenter. Når hun spiller solokonserter frembringer hun med hjelp av en forsterkerpark det virkelig står respekt av, og bruk av effekter og utvidede teknikker, ekstatiske vegger av lyd som omdefinerer trombonen for det 21. århundre. Trommeslager Ole Mofjell fra Søgne er sistemann på laget. Han har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim, og etter flere år i Berlin og København har han har i de senere år dukket opp i stadig flere musikalske sammenhenger her på berget. Han var sist å høre på Moldejazz sammen med Natalie Sandtorv på fjorårets kritikerroste prisvinnerkonsert Freedom Nation. 

Ingen i denne kvartetten er lettskremte, og man kan forvente en konsert med modig musikk og skyhøyt oktan-nivå.