Solveig Slettahjell Kvartett

Premiere på ny musikk og nytt band

Molde Domkirke

Solveig Slettahjell har ikke vært på Moldejazz siden 2015 med Trail of Souls. Det er derfor i manges øyne på høy tid hun kommer tilbake og ekstra stas er det at hun samtidig kan presentere et nytt band og nytt materiale.

Solveig har gått svanger med idéen og ønsket om et nytt jazzband lenge og har nå samlet sitt drømmelag av musikere bestående av Andreas Ulvo på piano (Eple trio, Mathias Eick band m m), Trygve Waldemar Fiske på bass (Hanna Paulsberg Concept, Waldemar 4 m m), Pål Hausken på trommer (In the Country, Trail of Souls m m) og selvfølgelig Solveig selv på vokal og tidvis også piano.

Bandet arbeider med sanger fra jazztradisjonen samt egenkomponerte låter fra Solveigs hånd. Uttrykket preges av den enkeltes musikalske presens og signatur, men også av ulike referanser til jazztradisjonen. De har brukt timer i en kjeller på Grünerløkka og i ei Snekkerbu på Hedemarken og spilt seg sammen gjennom høsten og vinteren. Plata er Solveigs 14. album siden debuten med Slow Motion Orchestra i 2001.
Plata er planlagt utgitt i starten av september og bandet gleder seg stort til konsertpremieren på Moldejazz.

Moldejazz følger alle smittevernregler ifm arrangement, og ber alle gjester om også å ta ansvar.
Følg artisten på sosiale medier: solveigslettahjell.no