Siril Malmedal Hauge

Årets jazztalent 2018 kvitterer!

Storyville (PLASSEN) 300,- inkl.gebyr

Siril Malmedal Hauge fikk på fjorårets Moldejazz den gjeve utmerkelsen «årets jazztalent i Midt-Norge» som mottaker av «SpareBank 1 SMN Jazztalent», og nå står priskonserten på trappene.

Sulaværingen har ikke hvilt på laurbærene: Hun er aktiv i flere prosjekt, blant annet med den etablerte gitaristen Jacob Young deres utgivelse «Last Things». Det største stykket arbeid er likevel hennes egen debut som soloartist, «Uncharted Territory», som kom 1. februar på Jazzland Recordings. Musikken er en perfekt blend av popenergi og tilgjengelig jazz i en singer-songwritertradisjon som bruser av melodisk friskhet. Her er mange ulike stemninger, variasjoner av lys og skygge, men likevel ligger det en grunnstreng av noe positivt i hver eneste sang. Plata har fått strålende kritikker i norsk presse. Terje Mosnes skriver på jazzinorge: "Sammen med sitt formidable mannskap lander sangeren, låtskriveren (…) sitt ambisiøse prosjekt silkemykt og fjellstøtt, og underlegger seg det fremmede territoriet på (og med) et overbevisende sett"og Aftenposten følger opp: «Et element som stadig blir tydeligere, er hennes allsidighet og hvor naturlig hun finner essensen i en sang. Hun fanger dens egenart og kler den i sitt bilde.»

Konserten på Moldejazz blir med full besetning som inkluderer strykere. Det er bare rett og rimelig at det er et av de største vokaltalentene i Norge i dag som «før»-åpner festivalen i Storyville mandag 15. juli kl 16.00.

Martin Myhre Olsen - saksofoner, Torgeir Hovden Standal - gitarer, Kjetil André Mulelid - piano, orgel, Martin Morland - bass, Henrik Lødøen - trommer, Adrian Waade - fiolin, Isa Caroline Holmesland - bratsj, Kaja Fjellberg Pettersen - cello