Sigurd Hole - Solo

Elvesang i Rådsalen

Rådsalen

«Låtene er vakre, sansen for timing og dramatikk stor - og spillet hans, med lasersikteintonasjon og slørskyer av overtoner, er overdådig.» Jazznytt

En nyskapning under årets festival som vi er veldig stolte av, er konsertrekken i den nyoppussede Rådsalen, kammermusikkrommet på kulturskolen.

Her skal vi, i vakre og unike omgivelser, presentere eksklusive, intime og særegne musikkopplevelser som krever en annen akustikk enn det en klubbscene eller et teater kan tilby. Først ut er i konsertrekka er en solokonsert med Sigurd Hole. Han må kunne beskrives som en av de travleste bassistene på den norske jazzscenen det siste tiåret. Etter en lang rekke samarbeid og utgivelser med band og musikere som blant andre Eple Trio, Jon Eberson, Karl Seglem, Helge Lien, Eli Storbekken og Tord Gustavsen, debuterte han i 2018 med hele to utgivelser i eget navn: trioalbumet «Encounters» (med Jarle Vespestad og Håkon Aase), og solo kontrabassalbumet «Elvesang» som han kommer til Moldejazz og Rådsalen med.

«Elvesang» mottok strålende anmeldelser verden rundt, deriblant i The New York Times. Allaboutjazz.com´s anmelder John Kelman beskrev «Elvesang» som «an album of profound beauty» og inkluderte plata på sin Best of 2018 - liste (i selskap med blant andre størrelser som Bill Frisell, Jakob Bro og King Crimson), og det amerikanske magasinet The New York City Jazz Record listet «Elvesang» under TOP 5 Best Solo Recordings of 2018.

Følg artisten på sosiale medier: sigurdhole.no