Rymden

Skandinavisk supergruppe!
Da trioen Rymden nylig slapp sitt debutalbum må vi kunne snakke om en varslet suksess. Den norsk-svenske trioen hadde allerede prydet forsiden av det engelske magasinet Jazzwise og spilt konserter på en rekke store scener og festivaler uten at de fleste av oss hadde hatt mulighet til å høre dem

Teatret Vårt (PLASSEN) 470,- inkl.gebyr

Musikken: den låter tett, rått, heftig og stemningsmettet. Inspirasjon fra alt fra Bach og moderne jazz, filmmusikk og rockemusikk bæres stolt på jakkeslaget. Både albumet og trioens konserter har til de grader levd opp til forventningene som hadde bygget seg opp over tid.

Rymden består av Bugge Wesseltoft, og de gjenlevende medlemmene av est - Esbjørn Svensson Trio - rytmeseksjonen Magnus Öström og Dan Berglund. Wesseltoft er en av Norges mest innovative og mestselgende jazzartister vi har her på berget - mest kjent for sitt nyvinnende band “New Conceptions Of Jazz”. Svenske est. gjorde kometkarriere helt til det brått sa stopp da Svensson døde i en tragisk dykkeulykke. Begge prosjekter turnerte verden rundt, og definerte et nytt og friskt lydbilde– med stor åpenhet for eksperimentering og innovativ tekning. Wesseltoft har vært, og er fremdeles en viktig pådriver for modernisering av skandinavisk jazzmusikk. Esbjørn Svensson Trio var det første bandet som spilte på så ulike venuer som rock- og jazzklubber, klassiske konserthus og på de største scenene på musikkfestivaler verden rundt. Resultatet ble en internasjonal musikalsk bevegelse som inspirerte og inspirerer kommende generasjoner.

Etter mange år med solo-, duo- og større bandprosjekter hadde Bugge Wesseltoft lenge ønsket å spille i en pianotrio, og at han fant frem til Östrem og Berglund må kunne kalles et lykketreff.

Rymdens musikk er basert på tre elementer: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer, og virtuos jazzspill av høyeste klasse. En ting er sikkert: det kommer til å koke friskt på Teateret Vårt når Rymden står på scenen under årets festival.