Live Stream - Maja S.K. Ratkje & Stian Westerhus

Komponist og musiker Maja S.K. Ratkje møter gitarist Stian Westerhus i en intim setting, der de blant annet spiller musikk Ratkje skrev til Jo Strømgrens oppsetning av Hamsuns «Sult» for Nasjonalballetten på Den Norske Opera.

Maja S. K. Ratkje & Stian Westerhus Unplugged
Teatret Vårt (Plassen) 470,- inkl.gebyr
Live Stream - Maja S.K. Ratkje & Stian Westerhus
Teatret Vårt (Plassen) 149,- inkl.gebyr

Unplugged i serien Zorn Selected

Konserten var opprinnelig en del av Moldejazz’ opplegg med John Zorn, som skulle vært Artist in Residence, og bl.a. kuratere tre konserter med norske musikere under tittelen «Zorn Selected». Disse tre konsertene gjennomføres selv om Zorns residens ikke realiseres grunnet pågående pandemi. En av dem er altså dette uhyre fascinerende prosjektet med Ratkje og Westerhus. Ratkje har hatt kontakt med Zorn ved flere anledninger tidligere, gitt ut musikk på Zorns plateselskap Tzadik og vært Artist in Residence på The Stone, en klubb Zorn drev i New York.

Westerhus og Ratkje forbindes vanligvis med effektpedaler, samplere, forsterkere og datamaskiner. På denne konserten framfører de musikken sin i et akustisk rom med trøorgel, fele, akustisk gitar og med to stemmer, i et uttrykk som kan gi assosiasjoner til såvel 1800-tallets Kristiania som til salooner med utvandrede nordboere i Midtvesten.

Ved de få anledningene duoen har presentert seg slik tidligere, har responsen vært formidabel, og kritikere brukt betegnelser som «Eit av årets desidert sterkaste musikalske augeblikk». I tillegg til musikken fra Sult presenterer Ratkje og Westerhus også nyskrevet materiale. Velkommen til en fascinerende kveld, der du kan senke skuldre til lyd av strenger, belg, gammelt tre og knirkende pedaler.

Maja S. K. Ratkje - vokal, diverse instrumenter, Stian Westerhus - gitar/vokal

Moldejazz følger alle smittevernregler ifm arrangement, og ber alle gjester om også å ta ansvar.
Følg artisten på sosiale medier: ratkje.no