Storyvilles timer: Inger Johanne Brunvoll trio

Parken åpner kl 11:00. Gratis frem til kl 19:00

Offisiell åpning Moldejazz 2018
Jazzlogen 2018
Storyvilles timer: Inger Johanne Brunvoll trio
Storyvillles timer: Storyville Storband

12:00 - Offisiell åpning Moldejazz 2018

Velkommen til den 58. Molde International Jazz Festival.
Tradisjonen tro starter Moldejazz med Streetparade fra hotell Alexandra kl 11:30 med Jazzlogen, dansere, festivalsjef Hans-Olav Solli og festivalåpner.
Den offisielle åpningen i Alexandraparken starter kl 12:00 med taler og musikalske innslag. Den amerikanske bandlederen, komponisten, arrangøren og dirigenten Maria Schneider vil stå for den offisielle åpningen. Schneider er årets Artist in residence.

13:15 - Jazzlogen 2018

Jazzlogen er et samarbeidstiltak mellom Moldejazz som oppdragsgiver, Molde Janitsjar som organisator, og musikerne i Ytre Suløens Jass-ensemble som musikalske ledere. Målgruppen er ungdom 14 -20 år.

Formål: Opplæring av ungdom innen musikksjangeren New Orleans-musikk med hovedfokus på tradisjonell jazz og enkelt improvisasjonsspill, og være paradeorkester i forbindelse med jazzfestivalen sine gateparader i festivaluken. Opplæringen foregår i tre helgesamlinger fra januar til juli.

Jazzlogen har eksistert i 23 år, og gjennom åra har flere hundre ungdommer vært medlemmer i Jazzlogen. Mange har kost seg med musikken videre i egne bandsettinger, og noen av dagens profesjonelle musikere har tråkket sine ungdomssko i Jazzlogen.

Ca 45 ungdommer – hovedsaklig fra musikkorps- og kulturskolemiljø i Møre og Romsdal - som spiller på slagverk og blåseinstrumenter (fløyter, klarinetter, saksofoner, kornetter, trompeter, tromboner, eufonium, tuba, trommer)

14:15 - Storyvilles timer: Inger Johanne Brunvoll trio

Denne trioen har spilt sammen i et halvt års tid. Musikerne har samarbeidet i flere sammenhenger tidligere. For eks. Rikskonsert, jazzkonserter.
Repertoaret i bandet er hentet fra jazzstandards, latin, pop og egne låter. Inn i dette konseptet er også temaer fra det klassiske biblioteket – som for eks motiv fra Chopin.
Intensjonen og målet i bandet er ”less is more”. Luftighet. Stillhet mellom tonene – og plass til leiken. Egne låter er basert på tekster fra lokale forfattere som for eks Arnold Eidslot og Knut Ødegård samt noen av Inger Johannes egne tekster.

Velkommen til en intim, ettertenksom og leiken performance.

Inger Johanne Kvien Brunvoll
Tommy Hattrem
Geir Egil Svinnset trommesett

Soundcloud

15:30 - Storyvillles timer: Storyville Storband

Storyville Storband er Norges eldste storband og fyller hele 60 år i år! Storbandet ble offisielt stiftet 20 august 1958, og har siden vært en viktig del av Storyville jazzklubb i Molde. Mange både kjente og mindre kjente musikere har vært innom bandet i årenes løp, og for veldig mange har storbandet betydd et første møte med jazzmusikk –og ikke minst improvisasjon. Einar Strande har vært med siden starten!
Storbandet deltar både på jazzkafeer og kirkekonserter i løpet av et spilleår, og ikke minst så er storbandet en viktig del av Nyttårskonserten.

Øystein Bjørk trompet
Asbjørn Toft trompet
Stig Hoem trompet
Iren Fjæstad trompet
Kai Andre Mortensen trompet
Tor Egil Heimen trombone
Stine Frisnes trombone
Verner Listaul trombone
Marit Monkvik Nangwala trombone
Sissel Hartvigsen Nerland saxofon
Hanne Christine Kirkevold saxofon
Guro Hoem Saxofon og vokal
Bente Ødegård saxofon
Frode Larshus saxofon
Oscar Toft piano
Dag Runar Wikeland gitar
Tommy Hattrem bass
Geir Svinnset trommer
Ingunn Hungnes perkusjon
Anne Hollingen vokal
Trine Simonsen vokal

Under ledelse av Einar Strande