Midtnorsk Ungdomsstorband

Parken åpner kl 11:00. Gratis frem til kl 19:00

Midtnorsk Ungdomsstorband
Akershus Ungdomsjazzorkester
Lærlingan

12:00 - Midtnorsk Ungdomsstorband

«Midtnorsk Ungdomsstorband» har i de siste årene vist stor aktivitet under ledelse av saksofonist og komponist Martin Myhre Olsen, med blant annet konserter på Dokkhuset, Soddjazz, Moldejazz og Jazzfest. I 2016 gav de ut albumet «Midtnorsk Ungdomsstorband & Young Voices plays the music of Martin Myhre Olsen» i samarbeid med vokalensemblet Young Voices på MNJ Recordings, og i desember i fjor kom oppfølgeren «New Beginnings» ut på samme selskap.

Til årets Moldejazz kommer de med en blanding av gamle hits fra foregående plater, et arrangement fra en høyaktuell norsk supergruppe (som spiller på festivalen) og nyskrevet materiale for anledningen. Et solid komp med to trommeslagere og to gitarister skaper den mest unike utgave Midtnorsk Ungdomsstorband til dags dato, og det er faktisk umulig og ikke la seg smitte av det alltid energifulle ensemblet som med herlige innfallsvinkler, dyktige solister, og med et knippe sangbare komposisjoner vil bringe mye gøy og morro. Vel møtt!

Midtnorsk Ungdomsstorband er Midtnorsk Jazzsenter sitt talentutviklende ensemble som har som mål å fremme unge fremadstormende vokalister og instrumentalister fra Midt-Norge (16-20 år) i en improvisasjon og samspillsituasjon. Ledet av profesjonelle utøvere/komponister gjennomføres en rekke samlinger i løpet av året.

Leder: Martin Myhre Olsen- baryton saxofon

Vokal: Miriam Namtero Kibakaya Benedikte Kornelia Eia Hegset

Blås: Nora Furre - sopran saxofon Liv Ellen Rønning- alt saxofon Brede H. Sørum- alt saxofon Aksel Rønning- tenor saxofon
Simon Hagerup Holm - tenor saxofon Birk Brunborg Kjenstad- trombone Peter Robertstad - trombone Ole Martin Rosvold Haugen - trompet Hermann A. Hestbek- tuba

Komp: Eivind Rygh Seljebø- piano Odin Fiskvik-gitar Emil Storløkken Aase- gitar Nicolas Leirtrø- kontrabass Øyvind Leite - trommer Steinar Heide Bø- trommer

Spotify

13:30 - Akershus Ungdomsjazzorkester

AOJO startet opp høsten 2014 og hadde sin debutkonsert på Kampenjazz i desember samme år, til stor suksess. Siden den gang har de spilt på Jazz Baltica, Molde jazzfestival, Oslo jazzfestival, Ungjazz i Kolben kulturhus og mye mer. Bandet består av rundt tjue svært talentfulle unge musikere i alderen 14 til 20 år under ledelse av saksofonist Shannon Mowday. Mowday er opprinnelig fra Sør-Afrika, og musikken hun skriver og arrangerer for AOJO er jazz med en blanding av afrikanske og nordiske impulser.

Violin : Børge Brustad
Flute: Leo Holmertz Lien
Vocal: Ingeborg Gravem Sollid
Alto sax/soprano: Oskar G Lindberget
Alto sax : Marius Prestrud
Tenor sax /Vocals: Zakarias Meyer Øverli
Tenor sax: Erik Egge Jordheim
Baritone sax/accordian: Jenny Frøysa
Trumpet: Erlend Strand Rolfsen
Trumpet: Mikkel Dahl Amundsen
Trombone : Jørgen Bjelkerud
Trombone: Vegard Hurum
Tuba/Cimbasso: Jesper Kramer-Johansen
Guitar: Erlend Wiggen Bliksrud
Piano: Gard Fredrik Hvammen
Piano/akustisk gitar: Ola Erlien
Bass: Gard Kronborg
Bass: Mikkel Bjørneboe Brændsrød
Drums: Ludvig Broll
Drums: Emma Østberg

15:00 - Lærlingan

Lærlingan er eit band / musikk- og teaterprosjekt som har holdt det gåande i 11 år. I løpet av desse åra har godt rundt 75 unge talentfulle ungdommar frå Molde og omegn vore med å spelt. Det har vore mest musikk, men gruppa har også gjennomført fleire musikkteaterprosjekt.

Gruppa vart starta i 2006, som eit prosjekt ved Teatret Vårt, men sia 2012 har Lærlingan vore ei sjølvstendig gruppe.

Når medlemmer av gruppa reiser frå Molde for å studere vidare, mange musikk, kjem det nye unge musikarar til. Men dei gamle medlemmene, dei såkalla ”Gamlingan” er alltid velkomen tilbake, og er ofte med på speleoppdrag. På speleoppdrag under Moldejazz har det vore ein sjølvfølge av fleire av «Gamlingan» vore med.

Alle årene har Rolf Magnus Orø vore leiar av gruppa.

Vidar Nerland Flemmen – trommer / perk
Emil Johanasen Reitam – trommer / perk
Jørn Inge Frostad – el.bass
Kristian Frostad – el.gitar
Jonas Farstad – el.gitar
Tuva Halse – fiolin / song
Rolf Magnus Orø – piano / song
Songarar:
Ellen Kristine Gussiås
Lotta Tornes
Sofie Klokset
Blåserekke:
Ivar Bjerkan – altsax
Andreas Heggdal Høgset – trombone og song
Erlend Lindvåg Solemdal – trombone
Magnus Malmedal Drågen – trompet og song
Teknikar:
Emil Klunderud Ramstad – teknikk