Lørdag 24/7

Jazzlogen, Ung Vokal & Akershus Ungdomsjazzorkester

Merk: Grunnet smittevern er det begrensede plasser på dagtid og inndeling i 2 kohorter. Nederste kohort, nærmest scenen har inngang via Tollbugata. Det vil være ett innslipp pr konsert så sjekk programmet nøye!

Jazzlogen- kl. 12:00

Jazzlogen 2020

Jazzlogen er paradebandet som spiller under Moldejazzens daglige gateparader. Siden oppstarten i 1995 har Jazzlogen årlig bestått av 50-70 ungdommer i alderen 14-20 år, som har spredt spilleglede og samlet byens befolkning daglig under Moldejazz. Denne gruppen med unge musikere blir omtalt som Moldejazzens ansikt utad, og har derfor en viktig rolle under festivaluka.

De møtes tre øvingshelger i året, og blir instruert av musikere fra Ytre Suløens Jass-ensemble.

Molde Janitsjar står for organiseringen og det praktiske.

Jazzlogen spiller musikk rota i New Orleans-kulturen og musikantene lærer all musikk via gehør – altså ved å lytte og spille. I tillegg til å jobbe med lytting, jobbes det mye med improvisasjon.

Ung Vokal - kl. 12:45

Ung vokal er et vokalensemble som samler noen av våre mest lovende, unge sangere fra østlandsområdet i alderen 15-20 år. Dette er et gehørbasert ensemble med fokus på rytmisk samsang og utforsking av vokalimprovisasjon. Repertoaret består av en blanding av nyskrevne arrangement og duggfrisk improvisasjon.

Ung vokal er en del av Østnorsk jazzsenters satsning på rekruttering og unge talenter, og ensemblet har spilt på store og små scener som Moldejazz og Oslo jazzfestival med mer. Ung vokal ledes av Ingebjørg Loe Bjørnstad

Selma Tærum – vokal, Celine Helen Kirkeby-Garstad – vokal, Synne Bergem – vokal, Margrethe Dahl – vokal, Anette Nygård – vokal, Hanna Hærum - vokal, Ella Vaa Sætre – vokal, Ingebjørg Loe Bjørnstad – vokal og musikalsk leiar

Akershus Ungdomsjazzorkester kl. 13:30

AOJO, Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester, formidler en forbløffende kombinasjon av ung energi og moden musikalitet og består av ca 20 svært talentfulle unge musikere i alderen 14 til 20 år. Det er en fantastisk kompleksitet, løssluppen energi og samtidig en nesten uhørt nøyaktig unøyaktighet i dette kollektivet, som får dette bandet til å sjokkere og begeistre.

AOJO er en del av Østnorsk jazzsenters satsning på rekruttering og unge talenter, og bandet har, siden debutkonserten på Kampen Jazz høsten 2014, spilt på store og små scener i inn og utland som Moldejazz, Oslo jazzfestival, Vossajazz, Jazz Baltica (Tyskland) og Standard Bank National Youth Jazz Festival (Sør-Afrika) med mer. I 2019 slapp AOJO sin første utgivelse, Oasis of Bad Vibes, og det ble laget en dokumentar om bandet, Om å spille sammen - som seg selv.

Orkesteret blir ledet av saksofonisten Shannon Mowday. Mowday er opprinnelig fra Sør-Afrika, og musikken hun skriver og arrangerer for AOJO er jazz med en blanding av afrikanske og nordiske impulser.

Ragne Norstein, Leo Holmertz Lien, Sofia Lindland Ali, Sigurd Mogenstad, Erik Kildal-Johansen, Bjørn Støle Almlöf, Eira Elise Øverås, Mikkel Dahl Amudsen, Oscar Brodahl, Sverre Holmsen, Brynjar Mikael Grytnes, Sander E.T. Gimse, Eirik Kosberg, Jens Andreassen Koppang, Alfred Wammer, Sofus Sverresønn Finne, Sikia Masters Heien, Albert Støver Rygh, Johannes Elnan, Tellef Eid Barland, Anders Egge Jordheim, Shannon Mowday