Fierpmis

Parken åpner kl 11:00. Gratis frem til kl 19:00

Sundavind
Fierpmis
Young Voices
Storyvilles timer: Kakao

1200 - Sundavind

Jazzlinja på Sund har siden oppstarten i 1992, stått sentralt i utviklingen av Norges fremste jazzmusikere. Highasakite, Eirik Hegdal, Ola Kvernberg, Kjetil Møster, Hedvig Mollestad, Skrap og Broen er alle tidligere elever ved jazzlinja på Sund, for å nevne noen få.
I år er det et kull bestående av 15 lovende og fremadstormende musikere fra hele landet. Sammen utgjør de prosjektet ​SUNDAVIND. ​Prosjektet består av egenkomponert og variert materiale, som blir presentert i større og mindre ensembler med en tydelig rød tråd på tvers av låtene. Komposisjonene baserer seg blant annet på improvisatoriske strekk, sterke melodier og tunge riff. ​SUNDAVIND ​viser allsidigheten som finnes på jazzlinja ved Sund folkehøgskole og et ellers ungt og moderne jazzuttrykk

Sverre S. Sæbø – Bass, Sondre Lekang – Bass,
Eskild S. Okkenhaug – Bass, Tobias Rønnevig – Trommer,
Vegard Lemme – Trommer, Niklas Heide – Trommer,
Emil S. Åse – Gitar, Håvar Svergja – Gitar,
Johannes Rønning – Tangenter, Håvard F. Belsheim – Tangenter, Simon H. Holm - Tenor-sax, Aksel Rønning - Tenor-sax,
Liv Ellen Rønning - vokal/alt-sax, Miriam N. Kibakaya - Vokal Benedikte K. E. Hegset - Vokal

Facebook

13:15 - Fierpmis

Kanskje verdens eneste samiske progjazz-band, Fierpmis leverer knallharde og kompromissløse låter spekket med energi og improvisasjon. Bandleder Viktor Bomstad fra Storfjord i Troms har fått med seg Sigrid Aftret (sax), Henrik Sandstad Dalen (bass) og Vegard Staum (trommer) for å spille hans komposisjoner. Her kommer et rockete uttrykk i skjønn forening med jazzens friere tøyler og tonespråk!

Sigrid Aftret - Sax
Viktor Bomstad - Gitar
Henrik Sandstad Dalen - Kontrabass
Vegard Staum - Trommer

Soundcloud

14:15 - Young Voices

Young Voices er et vokalensemble for ungdom fra hele Midt-Norge (med base i Trondheim), som har lyst til å lære mer om eksperimenterende stemmebruk og improvisasjon. Young Voices er tilknyttet Midnorsk jazzsenter. Jazzsjangeren er ledende, men de jobber med mange sjangre fra tradisjonelle vokaljazzarrangementer til nyskrevet musikk og eksperimenterende vokal-improvisasjon. På Moldejazz vil dere få høre sangernes egne komposisjoner i full blomst, inspirert av friimprovisasjon. Musikken slippes snart også digitalt. Plateanmeldelse: http://torhammero.blogg.no/1466435754_framtida_er_her.html

Marina Wiggen (sang), Iver Bogen (sang), Hanna Melkild Wergeni (sang og piano), Hanna Gravdal (sang), Line Tandberg (sang), Jenny Westrum-Rein (sang og piano), Mari Jystad Halse (sang). Leder: Marita Røstad (sang)

Spotify

15:15 - Storyvilles timer: Kakao

Vi er 5 musikere fra Molderegionen som spiller egne låter med norsk tekst. Liv, latter og alvor, i et "jazza" landskap, som spenner vidt. Bandet ble etablert i 2013. Atle Ødegård er komponist og tekstforfatter. Kjell Atle Orø er musikalsk leder og arrangør.

Atle Ødegård - Vokal,
Kjell Atle Orø - Tangenter
Olav Tornes - Saksofoner
Kjetil Gjelstenli- Kontrabass og Elbass
Joachim Orvik - Trommer og perkusjon
Jonas Høgseth – Elgitar

Facebook