Out of Land

Michael Wollny fra Tyskland på piano, sveitsiske Andreas Schaerer på vokal og munnperkusjon pluss de to franskmennene Emile Parisien og Vincent Peirani på henholdsvis sopransax og trekkspill gir for en gangs skyld mening til begrepet supergruppe!

Storyville (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

En supergruppe i ordets rette forstand

Kvartetten ga ut albumet Out of Land (ACT) i 2017. Moldejazz prøvde å booke den, men mislyktes tre år på rad. Årsaken var at alle musikerne er svært etterspurte bandledere og travelt opptatt med individuelle prosjekter. Derfor gir Out of Land ytterst få konserter, selv om publikumsresponsen på dem er nærmest ekstatisk. Med bakgrunn i at Moldejazz 2020 er 60-års jubileumsfestival, kontaktet festivalen Siggi Loch, initiativtager til bandet og sjef for plateselskapet Act, og ba ham prøve å overtale musikerne til å gjøre et unntak, og komme sammen til denne spesielle anledningen. Jubelen sto i taket på festivalkontoret da Siggi meldte tilbake at alle fire hadde sagt ja!

Hvorfor alt dette styret for å presentere et band som bare har gjort ett album, og som ikke så mange kjenner? Svaret ligger selvsagt i helt magisk musikk som løfter både band og publikum til de helt sjeldne høyder. En ting er at det er fire virtuose musikere, som til dels redefinerer mulighetene som ligger i instrumentene, men aller viktigst er at de kommuniserer både utad og seg imellom på et helt unikt nivå. Navnet «Out of Land» spiller på at bandet musikalsk løfter seg fra bakken og begir seg inn i et landskap der hva som helst kan skje. Som den eksepsjonelle sangeren Schaerer sier: Dette ble som en drøm, nesten en spirituell måte å skape musikk på.

Det er en begivenhet når denne kvartetten for første – og muligens siste – gang presenteres for et norsk publikum. Medrivende og varm musikk både for jazznerder og for folk som tror de ikke liker jazz.

Emile Parisien – sopransax, Vincent Peirani – accordion, Andreas Schaerer - vokal og vokalperkusjon og Michael Wollny - piano