Hva leter du etter?

Om oss

Moldejazz er verdens eldste jazzfestival i kontinuerlig drift (fra 2020), den viktigste i Norge og ble startet i 1961.

Festivalen arrangeres hvert år i uke 29 i juli, og vi samarbeider med andre festivaler i både inn- og utland.

Moldejazz er en stiftelse, med en fast administrasjon som jobber gjennom hele året bestående av 5 årsverk. Årsomsetningen er ca. 30. millioner kroner. I løpet av 6 hektiske dager i uke 29 arrangeres ca. 120 konserter, vi selger ca. 22 000 billetter, 500 artister spiller, 600 frivillige jobber for oss og ca. 60 000 mennesker besøker Molde i løpet av festivaluka.

Foruten det kunstneriske tar vi hånd om en rekke forretningsområder knyttet til festivalen- salgs og restaurantvirksomhet, sponsorarbeid m. fl.

Utover festivalen tilbyr vi i samarbeid med Storyville Jazz Club et helårlig jazztilbud i Molde. I 2012 flyttet vi inn i kulturbygget Plassen i sentrum av Molde, sammen med Storyville Jazz Club, Teatret Vårt, Molde Bibliotek, Bjørnsonfestivalen og Møre og Romsdal Kunstsenter. Kulturbygget Plassen har mellom 500 og 600 arrangement i løpet av et år! Les mer om Plassen.

Moldejazz hadde fra 1999 t.o.m. 2017 status som Knutepunktfestival for jazz i Norge, og er sertifisert Miljøfyrtårn.

Kontakt

Sentralbord:
Tlf: +47 71203150
E-post: post@moldejazz.no
Postadresse: Moldejazz PB 415, 6401 Molde, Norge
Besøksaddresse: PLASSEN, 4. etg. Gørvelplassen 1, 6413 Molde


Festivalsjef
Mariann Bjørnelv
mariann@moldejazz.no
+47 90961092

Økonomisjef
Bente Maridal Hoflandsdal
bente@moldejazz.no
+47 90099336

Produsent
Cecilie Nogva
cecilie@moldejazz.no
+47 91320287

Produsent
Therese Østby Haugen
therese@moldejazz.no
+47 41123125

Restaurantansvarlig
Leif Oskar Helseth
leifoskar@moldejazz.no
+47 45441104

Sponsor og salgssjef
Ellisif R. Vestad
ellisif@moldejazz.no
+47 46460182

ORGANISASJON

STYRET I MOLDE INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL

Stein Berg Oshaug - styreleder
Torgeir Dahl - nestleder
Andreas Mæland
Hege Gagnat
Sissel Nerland
Johild Kosberg Bredin
Olav Opsvik

REPRESENTANTSKAPET

Leder: Ståle Skårn

Torstein Fuglseth, Line Bjørnerem, Anja Inderhaug, Olav Harnes, Pål Austnes, Knut Morten Kårevik, Randi Gunnerød, Kjell Johan Vatne, Britt Mari Ovesen, Hans-Olav Solli, Kolbjørn Heggdal, Oddgeir Overå, Kristian Lykkeslett Strømskag.

Avdelinger og komiteledere

ARTISTTRANSPORT: Svein Åge Johansen
JAZZBUTIKKEN: Send mail
ARTISTSERVICE (MR): Siv Janne Håseth-Eik
RESTAURANT: Leif Oskar Helseth
LYD/LYS/SCENE: Jonas Fuglseth
CATERINGKOMITÉ: Kjersti Cecilie Tveeikrem
IKT: Kennet Opedal
RIGG: Tommy Johnsen
SPONSORKOMITÉ:
BODUTLEIE: Per Gunnar Talstad
PRESSESENTERET: Hege Merethe Gagnat
INFO & INNKVARTERING: Elisabeth Hagstrøm
REKRUTTERINGSKOORDINATOR: Britt Mordal
MILJØ OG SERVICE: Nils Harald Oterhals
AKKREDITERING: Martha Jensine Møkkelgjerd
SKILT: Anita Strømme
VAKT/VERTSKAP: Kurt Børge Aure
SEILERHYTTA: Pål Ødegård

Storyville Jazz Club, E-post
Jazzlogen: Molde Janitsjar

Les mer

Historie

Festivalens historie ligger nå på nett!

I vårt jazzarkiv kan du søke, og finne alle artistene som har gjestet Moldejazz gjennom vår over 60 år gamle historie (vi lager festival nr. 62 i 2022!). Søk på år, spillested eller artist og du får full oversikt over hvem som spilte når og hvor, flere med bilde og artisttekst. Søker du kun på år, får du en komplett oversikt over det aktuelle årets artister.

Gå til Jazzarkivet og grav deg ned i festivalhistorien >>

Les mer

Nyhetsbrev

Vil du motta ferske nyheter fra Moldejazz kan du melde deg på her.

Din adresse vil ikke bli benyttet av andre, eller til saker som ikke vedrører Moldejazz. Du kan når som helst endre dine opplysninger eller melde deg av (nederst i nyhetsbrevet).

Registrering: Fyll ut skjema for å registrere deg som mottaker av vårt gratis nyhetsbrev. Er du allerede registrert, kan du endre dine opplysninger eller melde deg av. Les gjerne vår personvernerklæring her.

Les mer

Miljø

Moldejazz har vært sertifisert som Miljøfyrtårn siden 2006, og ble re-sertifisert i 2018. Miljøfyrtårn er en nasjonal miljøsertifiseringsordning som er rettet mot små og mellomstore virksomheter/organisasjoner.

Gjennom å innfri bransjekrav innenfor HMS, arbeidsmiljø, energi, innkjøp/materialbruk, energi, transport, utslipp til luft og vann, samt estetikk viser vi at Moldejazz har vilje til å møte miljøproblemene på en offensiv måte. Samtidig gir vi vårt publikum og våre funksjonærer muligheten til å være miljøvennlig mens de er på Moldejazz. Moldejazz tar ansvar og løser miljøproblemene der de oppstår, nemlig i nærmiljøet vårt. Slik bidrar vi til en mer bærekraftig utvikling i Molde.

Den årlige klima- og miljørapporten er tilgjengelig ved forespørsel.

Moldejazz sitt mangeårige prosjekt "Grønn mat til blå toner" videreføres ved at festivalen har knyttet til seg en rekke underleverandører av økologiske og kortreiste produkter. Når Moldejazz satser på mest mulig økologisk mat, har det sin bakgrunn i et ønske om å formidle en forståelse av helhet i forholdet mellom menneske og natur. Når vi velger økologisk mat får vi produkter som ikke bare smaker godt, men som også gjør godt. For Moldejazz hører kvalitetsmusikk og økologisk mat naturlig sammen. Matkvalitet er stikkord for samarbeidet med våre mat-aktører. Man er ikke bare opptatt av det økologiske, men også av produktkvalitet, god smak og bruk av lokale og regionale leverandører.

Hvor miljøvennlig Moldejazz er, er i stor grad også avhengig av hvor miljøvennlig våre samarbeidspartnere er, i tillegg til de rutiner vi selv har innført og lagt til rette for. Vi oppfordrer derfor alle samarbeidspartnere og gjester til å være miljøebevisst. Mange av våre samarbeidspartnere og leverandører har kommet langt i sitt miljøarbeid og er allerede sertifisert som miljøfyrtårn. Blant våre samarbeidspartnere som er miljøsertifisert er: Maske Gruppen AS, Istad Kraft AS, Thon Hotel Moldefjord, TIBE Reklamebyrå AS, Møre og Romsdal Fylkeskommune m.fl.

Moldejazz sin innkjøpspolitikk

Vi skal årlig forbedre våre miljøprestasjoner. Styring av innkjøp er en de viktigste innsatsfaktorer for å oppnå det målet. Før et innkjøp gjøres, skal det foretas en behovsvurdering. Ved innkjøp av materiell som skal vare over flere festivaler, skal man gjennomføre en livsløpsanalyse, med avklaring av produktets miljøpåvirkning og eventuelt dokumentasjon på dette.

Miljøkriterier skal stilles i alle våre innkjøp og vi skal velge miljøsertifiserte leverandører framfor leverandører som ikke kan dokumentere miljøvennlig drift, - og/eller som kun fører et begrenset utvalg miljøvennlige produkter.

Eksempler på sjekkpunkter er:

  • Sjekker tilgjengelige miljømerkede produkter i markedet (Svanen, EU-Blomsten, Debio, Bra miljøval, TCO og Økotex 100 osv)
  • Velger primært økologiske matvareprodukter (Ø-merket) Moldejazz har mål om over 90% økologisk matservering for publikum, artister og funksjonærer
  • Sjekker hva som fins av miljødeklarerte produkter - EPD (sertifisert etter ISO-standard)
  • Sjekker alltid de aktuelle leverandørenes miljøprofil og om de er miljøsertifisert (dokumentasjon og miljøerklæring skal innhentes, og lagres på Moldejazz sin server)
  • Velger gjen-/ombruk av materialer ved kassasjon ved å gi det bort til veldedige organisasjoner. (T-skjorter, restlager mat)
Les mer

Sponsorer

Det er mange som bidrar til Moldejazz. Noen mer enn andre, og i et mer forpliktende format.

For at vi skal kunne sikre Moldejazz også i fremtiden er vi avhengig av støtte. Vi håper at nettopp dere kan tenke dere å være med på laget. Med denne støtten vil vi kunne ha mulighet til å jobbe med blant annet pynting av Storgata.

Generalsponsor

SpareBank 1 SMN ble grunnlagt i 1823, men banken kom til Molde og Romsdal i 2005; da Romsdals Fellesbank ble fusjonert inn. Totalt i SpareBank 1 SMN konsernet er vi 1200 ansatte, hvorav godt over 100 arbeider i vårt fylke. Molde og Ålesund er de store brohodene.

Hvorfor sponser dere Moldejazz?
MoldeJazz er et fyrtårn i regionens kulturliv. Den skaper mye oppmerksomhet og trafikk i Molde - spesielt i uke 29, men også ellers i året. Den er en identitetsbygger av første klasse og har bidratt til talentutvikling i stor stil. På mange måter bringes den store verden inn til vårt område; slik sett er festivalen enestående!

Hvor lenge har dere vært sponsor for Moldejazz?
Egentlig i alle år, men fra 2005 skrudde vi opp statusen vår til å bli hovedsponsor, og generalsponsor fra 2007. I 2017 opprettholder vi denne posisjonen - som banken har til hensikt å videreføre.

Har dere noen prosjekter i samarbeid med Moldejazz?
Utviklingsstipendene SpareBank 1 SMN Jazztalent og SpareBank 1 SMN JazZtipendiat . Gjennom disse ordningene har unge talenter fått muligheter til å sette sammen nye band, skrive ny musikk og ikke minst, opptre på neste års festival.

Avtalen innebærer fortsatt støtte til Jazzlogen og Moldejazz sin helårlige aktivitet gjennom samarbeidet med Storyville Jazz Club. I tillegg innebærer avtalen en fornyet satsing på utdanningstilbud, først og fremst gjennom øremerket støtte til workshops og mesterklasser.

Besøk SpareBank 1 SMN

Istad Kraft- Hovedsponsor

Istad har i en årrekke hatt et godt samarbeid med Moldejazz.

Moldejazz er en viktig kulturinstitusjon for regionen som gir oss gode opplevelser, skaper liv og røre i nærmiljøet og en tilhørighet til Molde.

Istad har samarbeidet med Moldejazz om Morgengrykonserten, som har vært en annerledes og fin start på dagen.
Istad er din lokale kraftleverandør siden 1918, med et sterkt engasjement for lokalsamfunnet.

Les mer om Istadkonsernet

Scandic Alexandra - Hovedsponsor

Hotellet ble bygget i 1883, men brant ned til grunnen i 1940 for å bli bygget opp igjen i 1950. Hotellet fremstår i dag som et nytt og klassisk hotell. Hotellet har følgende fasiliteter:

Sentral beliggenhet midt i byen - 165 komfortable rom, hvorav 90 med utsikt over fjord og fjell - Ny og eksklusiv suite på toppen av hotellet - 14 konferansesaler med kapasitet opp til 400 personer - Restaurant Stuene - Parkering i garasjeanlegg - Bar A / lobbybar - Sportspuben 1911 - Trådløst internett.

Hvorfor sponser dere Moldejazz?
Scandic Hotel Alexandra er stolt sponsor og samarbeidspartner til Moldejazz. Det er viktig for hotellet å bidra til at jazzfestivalen i Molde fortsatt skal være bærekraftig og at alle som besøker Molde skal få en fantastisk opplevelse.

Hvor lenge har dere vært sponsor for Moldejazz?
Gjennom flere tiår!

Les mer om Scandic Alexandra

Ormen Lange Partnerskap v/ AS Norske Shell - Hovedsponsor

Ormen Lange-lisensen produserer naturgass til eksport til Europa. Gassen blir prosessert på Aukra, og eksporteres til markedet gjennom Langeled.

Dette skaper store ringvirkninger i regionen i form av arbeidsplasser og kjøp av varer og tjenester.

Hvorfor sponser dere Moldejazz?
Moldejazz har lange tradisjoner for samarbeid med petroleumsnæringen, og Jazzfestivalen har skapt et knutepunkt der mennesker, meninger og ideer møtes i en kreativ og pulserende atmosfære.

Hvor lenge har dere vært sponsor for Moldejazz?
Ormen Lange-lisensen har vært partner med Moldejazz siden Aukra ble utpekt som ilandføringssted, fra 2007 med Shell som operatør.

Les mer om Norske Shell, Ormen Lange og Nyhamna

Rema 1000 - Hovedsponsor

Kort om bedriften
REMA 1000 er Norges ledende dagligvarekjede og en av landets sterkeste merkevarer. Siden 1979 har REMA 1000 tilbudt sine kunder over hele landet et godt utvalg av dagligvarer av god kvalitet til lave priser. REMA 1000 har pr. i dag 622 butikker i Norge, som drives av initiativrike, motiverte og lokale Kjøpmenn.

Hvorfor sponser dere Moldejazz?
REMA 1000 er innmari stolt hovedsponsor for Moldejazz – for aller første gang! Musikk har alltid vært viktig for oss i REMA 1000, og vi bruker også sang og musikk for å utvikle kulturen i selskapet.
Vi ønsker å fremme musikk som fag, støtte talenter innen både næringsliv og kultur, og ikke minst oppmuntre mennesker med store drømmer.

Hvor lenge har dere vært sponsor for Moldejazz?
2018 er det første året REMA 1000 er med som hovedsponsor

Les mer om Rema 1000

Mediepartner

Romsdals Budstikke runder 175 år i 2018, og er med det landets 3. eldste avis!
Lokalavis for Romsdals-kommunene, og en viktig støttespiller for festivalen siden oppstarten i 1961.

Les rbnett.no og hold deg oppdatert på Moldejazz, og så mye annet!

Jazzpartner

Moderne og effektiv kommunikasjon.
Les mer om TIBE

Kort om bedriften:
Serit IT Partner er en teknologibedrift som leverer tjenester og utstyr basert på ny teknologi og SMB-markedet sitt behov for effektiv støtte for sine forretningsprosesser. Selskapet sitt fokus er å bidra til digitalisering av lokalt næringsliv innenfor samhandling & kommunikasjon, plattformtjenester og forretningssystemer, med fokus på fremtidsrettet teknologi og rådgivning. Selskapet har eget datasenter som benyttes av over 100 av lokale bedrifter, og som er sikkerhetsmessig godkjent av Norsk Helsenett.

Hvorfor sponser dere Moldejazz?
Moldejazz er en av Moldes viktigste bidrag til regionens kulturliv. Ringvirkningene til jazzen er mange, både for lokalt næringsliv og de som vokser opp i regionen. Men i tillegg til å tilføre byen nydelig musikk, skaper den også et stort samhold som vi mener er viktig. Det er viktig for oss å kunne støtte opp under slike lokale verdier og engasjement. Vi ser på dette som en del av vårt samfunnsansvar. Vi er også med å bidra med teknologi til gjennomføringen av arrangementet under selv jazzuka.

Hvor lenge har dere vært sponsor for Moldejazz?
Vi har vært en av de største lokale sponsorene siden 2005, og er stolte av det.


Serit IT Partner er et ledende kompetansemiljø innen IT-løsninger for bedriftsmarkedet i Møre og Romsdal.
Les mer om Serit IT Partner

Reklameservice kombinerer skilt- og dekorproduksjon med salg og drift av utendørsreklameløsninger på flyplasser, ferger og hurtigbåter med mer.
Siden årtusenskiftet har firmaet bygget opp unik kunnskap om installasjon og drift av digitale skiltløsninger, LED-baserte storskjermer og tilhørende program- og maskinvare.
Bedriften ble etablert i 1985 og har i dag 25 ansatte.

Les mer om Reklameservice

Jazzsupporter

Glamox er et norsk industrikonsern som utvikler, produserer og distribuerer profesjonelle belysningsløsninger for det globale markedet. Vårt mål er å levere bærekraftige produkter og løsninger som forbedrer menneskers prestasjon og komfort.

Høy prestasjon og brukervennlighet
Våre løsninger er designet for å kombinere høy prestasjon og bærekraft med enkelhet og brukervennlighet, samtidig som vi leverer en førsteklasses kundeopplevelse. Vi bruker den nyeste teknologien på innovative måter, og forener den med flere generasjoners erfaring og genuin omsorg for våre kunder og deres ansatte.

Kvalitetsmerkevarer og dedikert support
Vi tilbyr løsninger fra en rekke anerkjente belysningsmerkevarer. Uansett hvilken av dem du velger kan du være trygg på at tett oppfølging av hver enkelt kunde er kjernen i vår virksomhet. Vi gjør ingen forskjell på om bedriften din er et produksjonsanlegg, et fiskefartøy eller et kontorbygg – vår ambisjon er å levere belysning som bidrar til et bedre liv for bedriftene vi leverer til og for menneskene som jobber der.

Hvorfor sponser dere Moldejazz?
Vi sponser Moldejazz fordi vi mener det er et samfunnsansvar.

Hvor lenge har dere vært sponsor for Moldejazz?
Vi nærmer oss 15 år som sponsor.

Les mer

Alle felter merket * må fylles ut

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjons-kapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjonskapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.

Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.