Ola Kvernberg - Steamdome vol. 2

Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns.

Teatret Vårt (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

Neste sommer stiller Kvernberg med etterlengtet nyskreven Steamdome-musikk, og nytt toppa lag, det er bare å glede seg!

Enda en tidligere Artist In Residence inviteres tilbake til festivalen neste sommer. En av de senere års største instrumental-musikksuksesser står det en fræning og tidligere Artist in Residence bak: Ola Kvernberg. Prosjektet Steamdome ble til på bestilling av Trondheim Jazzfest og Molde Jazzfestival i 2016, og ble urfremført foran et entusiastisk publikum samme år. Men det var først da albumet kom i november året etter det tok fullstendig av. Sekserene haglet, platekjøperne mobiliserte og bandet spilte utsolgte konserter land og strand rundt, med en slags finale på Øya og foran et meget tallrikt publikum på Romsdalmuseet under Moldejazz i 2018. Steamdome traff en nerve og stilte en sult hos et bredt publikum, som på forhånd ikke ante at det var nettopp dette de ønsket seg. Steamdome er ren energi.

Også denne gang er konserten et bestillingsverk-samarbeid mellom Moldejazz og Trondheim Jazzfest.

Ola Kvernberg - fele, bratsj, gitar, synther, preparert piano, orgel, perkusjon, Erik Nylander - trommer, trommemaskiner, perkusjon, Martin Windstad - perkusjon, Olaf Olsen - trommer, perkusjon, Daniel Buner Formo - orgel, synther, div tangenter, Nikolai Hængsle - bass, Øyvind Blomstrøm - gitarer, pedal steel

Følg artisten på sosiale medier: olakvernberg.com