Mathias Eick Quintet

Klubbnatt med Moldejazz-favoritt!

Teatret Vårt (PLASSEN) 350,- inkl.gebyr

Mathias Eick besøkte Moldejazz sist i 2011, og nå var det sannelig på tide å invitere kritiker- og publikumsfavoritten tilbake. Mathias Eick er utvilsomt en av Norges aller største jazznavn. Han er en av få artister i sin sjanger som lager musikk som går rett hjem både på tettpakkede klubber og på store utescener, og han har nådd et publikum langt utenfor både sjanger- og landegrensene.

Etter endt utdannelse ved Jazzlinja ved NTNU i Trondheim gjorde Eick stor suksess i samarbeid med artister som Trondheim Jazzorkester med Chick Corea, Thomas Dybdahl, Jaga Jazzist, Manu Katché, Elvira Nikolaisen og Jacob Young for å nevne et lite utvalg. I 2008 slapp Eick sitt første soloalbum for ECM, "The Door", og har siden turnert verden rundt med ulike konstellasjoner og prosjekter. Som trompetist, vibrafonist, kontrabassist, gitarist eller pianist har multiinstrumentalisten Eick bidratt på langt over 100 innspillinger.

Han har blitt kåret til "International Jazz Talent» av IJFO og vunnet både Statoil-stipendet og DNB-prisen. Albumet «Ravensburg» - hans fjerde på velrenomerte ECM, lanseres internasjonalt i mars. Med sitt smittende driv og poetiske melodier kommer det utvilsomt til å skaffe han et enda mer tallrikt og entusiastisk publikum.

I bandet flankeres Eick av en eminent bukett med musikere: pianist Andreas Ulvo, trommeslager Torstein Lofthus, bassist Audun Erlien og det unge fiolinesset Håkon Aase.

Følg artisten på sosiale medier mathiaseick.no