Marja Mortensson

Spellemannvinner i soloppgang

Reknesparken Gratis

Sørsamisk sangprakt fra 23 år gammelt stjerneskudd på Moldejazz tradisjonelle Morgengrykonsert

«Hun frembringer en sangprakt som burde få lyttere fra alle verdenshjørner ned i knestående… så vakkert, så annerledes». Dette skriver Audun Vinger i Dagens Næringsliv om Marja Mortenssons andre album «Mojhtestasse», som kom i fjor. Akkurat mens dette skrives, ble trioen bak albumet tildelt prisen som Årets Spillemann i klassen for folke- og tradisjonsmusikk.

23 år gamle Mortensson kommer fra Engerdal i Hedmark, og framfører joik i en sørsamisk tradisjon på et språk som i dag snakkes av bare ca 1000 mennesker i Norge og Sverige. Nå tar hun turen til Moldejazz og Morgengrykonserten, eller Break of Day in Molde, som den også kalles, etter Karin Krogs kjente innspilling. Denne gratiskonserten presentert av Moldejazz i samarbeid med Istad Kraft, i det som for B-mennesker må betegnes som porkotta, har blitt en tradisjon som hvert år trekker et stort publikum til det vakre friluftsamfiet i Reknesparken. NB! Morgengry er i år som i fjor fredag morgen kl 07:00.

Med seg har Mortensson Moldes egen tubavirtuos Daniel Herskedal, som fargelegger joikene med spenstige motstemmer og sidesprang, avløst av unisone sekvenser. Ensemblet kompletteres av den blendende perkusjonisten Jacop Janssøn fra Tromsø. Alt tyder på at et stort publikum også i år vil samles i Reknesparken for å drikke morgenkaffe mens de hører fascinerende musikk.

Følg artisten på sosiale medier: marjamortensson.no