Maja S. K. Ratkje & Stian Westerhus Unplugged

Komponist og musiker Maja S.K. Ratkje møter gitarist Stian Westerhus i en intim setting, der de blant annet spiller musikk Ratkje skrev til Jo Strømgrens oppsetning av Hamsuns «Sult» for Nasjonalballetten på Den Norske Opera.

Storyville (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

Unplugged i serien Zorn Selected

Konserten er en del av Moldejazz sitt opplegg med og rundt Artist in Residence John Zorn, der han i kurator-rolle har valgt norske musikere som presenteres i tre konserter under tittelen «Zorn Selected». Blant dem er altså Ratkje og Westerhus. Ratkje har hatt kontakt med Zorn ved flere anledninger tidligere, bl a har hun gikk ut musikk på Zorns plateselskap Tzadik og vært Artist in Residence på The Stone, en klubb Zorn har drevet i New York gjennom mange år.

Westerhus og Ratkje forbindes vanligvis med effektpedaler, samplere, forsterkere og datamaskiner. På denne konserten framfører de musikken sin i et akustisk rom med trøorgel, fele, akustisk gitar og med to stemmer, i et uttrykk som kan gi assosiasjoner til såvel 1800-tallets Kristiania som til salooner med utvandrede nordboere i Midtvesten. Ved de få anledningene duoen har presentert seg slik tidligere, har responsen vært formidabel og kritikere har brukt betegnelser som «Eit av årets desidert sterkaste musikalske augeblikk». I tillegg til musikken fra Sult presenterer Ratkje og Westerhus også nyskrevet materiale.
Velkommen til en fascinerende konsert, der du kan senke skuldre til lyd av strenger, belg, gammelt tre og knirkende pedaler.

Maja S. K. Ratkje - vokal, diverse instrumenter, Stian Westerhus - gitar/vokal

Følg artisten på sosiale medier: ratkje.no