LRK Trio

From Russia with jazz

Storyville (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

Årets lille jazzsensasjon er LRK, en russisk trio som mottok Special Jury Award ved “Made in New York Jazz Competition”, mens utgivelsen “If you have a Dream” ble fremhevet av den russiske musikkritikerunionen som årets jazzalbum.

Turneer i Europa og Japan har bekreftet at dette er en pianotrio vi vil høre mye om i åra framover. Pianist Evgeny Lebedev (34) har skrevet det meste av trioens musikk. Han spilte folkemusikk på trekkspill som barn, men femten år gammel ble han fanget av jazzen og begynte pianostudier, først ved akademiet i Moskva og deretter på Berklee i USA.

Blant andre All about jazz har gitt trioen glimrende anmeldelser, og beskriver musikken som fylt av eiendommelige folkemusikalske influenser, sprø postmoderne impro og elementer fra landsmenn som Tchaikovsky. Det konkluderes med at «Alle som savner Esbjørn Svensson trio bør kaste seg over dette». Også London Jazz News er overbegeistret. I anmeldelsen av trioens siste album heter det blant annet:

A thrilling roller coaster between fast and mellow beats with all the hallmarks of a classic in the making.

Hvis du sjekker ut «Plyasovaya» på youtube får du i tillegg til strålende og leken musikk, så leken at en frosk blander seg inn på slutten. Den blir neppe med til Molde, men det er meningsfylt som første festival i Norge å presentere slike band få har hørt om, men som blir en snakkis i etterkant.

Evengy Lebedev, piano, trekkspill/Anton Revnyuk, kontrabass, elbass/Ignat Kravtsov, trommer

Følg artisten på sosiale medier: