Karin Krog & The In Between Times

Med Norges jazzdronning fra Revehallen til Plassen

Teatret Vårt (Plassen)

Ved den første jazzfestivalen i Molde i 1961 sang Karin Krog på åpningsdagen i Revehallen. På den sekstiende festivalen er hun Artist in Residence.

Den første konserten med eget band i uka er Karin Krog trio, som foruten henne består av bassist Terje Gewelt og gitarist Staffan William-Olsson. Karin Krog beskrives som norsk jazz’ ubestridte førstedame, og landets hippeste bestemor. Selv om hun har passert åtti med god margin, er stemmen fortsatt full av snert og ungdommelig spenst. Med uforlignelig timing og et variert repertoar fra store deler av jazzhistorien, leverer hun lekne konserter som får smilet fram hos både nye og gamle venner av musikken hennes.

Årets versjon av Karin Krog trio har et spesielt fokus på det man kaller vocalese – tekstsetting av improviserte soli – eksempelvis i klassikeren «Moody’s Mood for Love», som hun sang på den aller første Moldejazzkonserten i 1961. I tillegg får vi høre litt fra Joni Mitchells repertoar og nyere komposisjoner av Krog/John Surman. Som Karin selv sier: Denne musikken skal swinge, og det gjør den med god hjelp av fortreffelige Terje og Staffan!

Karin Krog har en helt spesiell plass i Moldejazzhistorien gjennom innspillingen fra 1969 av det som må kunne kalles Moldefestivalens «nasjonalsang», Break of Day in Molde. Beskrivelsen, med tekst av Johs Bergh til Carla Bleys melodi, av morgenstemningen i naturen etter nattlige jamsessions på Vardestua er blitt en klassiker.

Karin Krog – vokal, Staffan William-Olsson – gitar, Terje Gewelt - bass

Moldejazz følger alle smittevernregler ifm arrangement, og ber alle gjester om også å ta ansvar.