Kaja Draksler Octet

Prisvinnende bandleder med svært spennende band!

Storyville (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

I 2018 mottok Kaja Draksler North Sea Jazz Festivals «Paul Acket Award» som gis til en artist som fortjener økt oppmerksomhet. Det er vi i Moldejazz enig i!

For to år siden kunne et interessert publikum på Moldejazz sin avslutningsdag høre den slovenske pianisten Kaja Draksler i samspill med den portugisiske trompetisten Susanna Santos Silva i et fullsatt Storyville. Duoen trollbandt de fremmøtte med sitt intense og intime samspill og beviste hvorfor begge blir omtalt som to av de mest interessante musikerne på den europeiske improvisasjonsscenen per i dag.
I 2017 ga Kaja Draksler ut albumet «Gledalec» på plateselskapet Clean Feed med sin oktett, og siden den gang har dette vært hennes hovedprosjekt – et band som jevnlig er å se rundt på europeiske jazzscener. Det er tydelig at i dette bandet er kompositoriske passasjer med følelse av klassisk renessanse like så naturlig som øyeblikk med fri improvisasjon. Ideen bak prosjektet var å skrive musikk til poesi av den amerikanske poeten Robert Frost, og i tillegg at musikken måtte utfordre musikerne i ensemblet og henne selv.
Med to vokalister som fast del av besetningen, blir den musikalske stemmen et sentrum også i det musikalske utrykket. Kaja Draksler bor i Amsterdam, og i oktetten hennes får vi høre et knippe av de mest interessante improvisasjonsmusikerne Nederland har å by på. Fredag 19. juli er vi så heldige at bandet står bandet på scenen i Storyville.

Laura Polence - vokal, Björk Níelsdóttir - vokal, Ada Rave – saksofon, klarinett, Ab Baars – saksofon, klarinett, George Dumitriu – fele og bratsj, Kaja Draksler - piano, Lennart Heyndels - kontrabass, Onno Govaert - trommer og perkusjon.

Følg artisten på sosiale medier: kajadraksler.com