The Hermetic Organ

AIR John Zorn med solokonsert på kirkeorgel og altsax!

Molde Domkirke 380,- inkl.gebyr

I The Hermetic Organ får publikum oppleve en side av John Zorns mangfoldige musikalske univers som kanskje vil overraske mange. Zorn gjør en solokonsert i Molde Domkirke, der han spiller på det majestetiske kirkeorgelet, i tillegg til sitt vanlige instrument altsax.

Selv om Zorns musikk ofte kan være intens og utagerende, beskrives dette verket som åndeløst vakkert, og det karakteriseres av den spirituelle stemningen, fargene og kontrastene som et kirkeorgel gir muligheter til. Vi blir presentert for komponisten Zorns dramatiske begavelse gjennom store klangflater, harmoniske finesser, clusters og kontrapunkt, droner og ostinater samt vakre melodier – noen ganger alt dette samtidig.

Zorn begynte å spille orgel som barn, og på 60-tallet ble han stadig mer fascinert av instrumentet. I forbindelse med en orgelkonsert han gjorde i St Paul’s Hall på Huddersfield Contemporary Music Festival, fortalte han at han syntes «det var noe nærmest psykedelisk ved kirkeorgelet, en sound utenfor denne verden, som inspirerer fantasi og tanke, magi og mystisisme».
Det blir en begivenhet, og ligger an til en mektig og annerledes konsert, når John Zorn benker seg ved orgelet i Molde Domkirke.

Følg artisten på sosiale medier: tzadik.com