Simulacrum

John Zorn på det mest rocka!

Storyville (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

I «Similacrum» møter superorganist John Medeski gitarist Matt Hollenberg, som ofte holder til i death metalbandet Cleric, og trommeslager Kenny Grohowski, fra Abraxis m m.

“White hot burning intensity from the mind of down town NY’s eternally youthful hell-raiser John Zorn performed by a trio forges from the worlds of jazz and metal”, skriver Ars Nova om dette prosjektet. Gruppa tar John Zorns musikk gjennom et musikalsk landskap som kunne virket dystopisk hvis det ikke hadde vært for at det er både lystig og lekent.

Mange vil nok høre ekko fra Keith Emerson og King Crimson, fra Tony Williams Lifetime og The Mahavishnu Orchestra, satt sammen på en ny og spennende måte. Rapporter fra konsertene de har gjort, forteller at bandet nærmest eksploderer, tar av på en måte som «threatens to break loose from gravities and send the audience skywards», som det heter i en anmeldelse fra en konsert i Philadelphia.

Orgeljazz har alltid hatt et stort publikum på Moldejazz. Dette tar begrepet et steg videre. Dette er tøff musikk du kjenner i magen, musikk du neppe får anledning til å høre andre steder i Norge med det første. Her blir det tett og svett. Og her skal du ikke sitte pent på stolen din, men stå skulder ved skulder med andre på flatt gulv i Storyville. Men frykt ikke – det blir satt opp en liten stolseksjon for mer tilårskomne fans av denne musikken.

John Medeski – orgel, Matt Hollenberg – gitar og Kenny Grohowski – trommer