Jazzlogen

Paradeorkesteret med egen konsert i 2020 markerer Jazzlogens 25-årsjubileum!

Taket (Plassen) 150,- inkl.gebyr

Jazzlogen er hvert år den største publikumsattraksjonen på Moldejazz. Gjennom en vanlig jazzuke er det et sted mellom 20 000 og 30 000 mennesker som ser og hører dem i front av den daglige streetparaden. Noen streetparade blir det av naturlige (Covid 19-) årsaker ikke i 2020, men da er det like fullt veldig hyggelig at Jazzlogen får sin egen konsert, på taket på Plassen onsdagen under festivalen.

Jazzlogen er et samarbeidstiltak mellom Moldejazz som oppdragsgiver, Molde Janitsjar som organisator, og musikerne i Ytre Suløens Jass-ensemble som musikalske ledere. Målgruppen er ungdom 14 -20 år og formålet er å gi opplæring i enkelt improvisasjonsspill med hovedfokus på tradisjonell jazz, det vi kan kanne New Orleans-musikk. Opplæringen foregår i tre helgesamlinger fra januar til juli. Jazzlogen har eksistert i 24 år, og gjennom åra har flere hundre ungdommer vært medlemmer i Jazzlogen. Mange har kost seg med musikken videre i egne bandsettinger, og ikke så rent få av dagens profesjonelle musikere har tråkket sine ungdomssko i Jazzlogen.

Jazzlogen består i 2020 av ca. 45 ungdommer – hovedsaklig fra musikkorps- og kulturskolemiljø i Møre og Romsdal, men også fra Trøndelag og Østlandet. De spiller på slagverk og blåseinstrumenter; fløyter, klarinetter, saksofoner, kornetter, trompeter, tromboner, eufonium og tuba. Det ble gjennomført en samling i januar og alle var enig om at årets utgave av Jazzlogen lå på et høyt nivå allerede da. Samlingen i april måtte utgå, men nå blir det samling helga før festival og flere oppdrag i starten av festivaluka som krones med egen konsert på taket på Plassen onsdag 14/7 kl 16.00.

Vil du oppleve ekte spilleglede og ungdommer som fort kan være blant framtidas jazzmusikere så er det bare å skyndte seg å kjøpe billett!