Jazzintro 2018 - FINALE

Jazzintro er et lanseringsprogram for unge, norske jazzmusikere som vil få vise seg fram på landets største jazzfestivaler våren og sommeren 2018. Åtte band har sluppet gjennom nåløyet i denne runden: Kjemilie, Relling, Billy Meier, Shakai, Lukas Zabulionis Group, Master Oogway, I LIKE TO SLEEP og Krilles Manjaro.

Jazzintro 2018 - FINALE
Storyville (PLASSEN) 150,- inkl.gebyr
Jazzintro 2018 - VINNERKONSERT
Storyville (PLASSEN) 150,- inkl.gebyr

- Nivået på dagens unge musikere er høyt, og disse åtte bandene har utmerket seg i en stor bunke med mange gode søknader, forteller juryleder og fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.

Fra innledende runder på Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz og Kongsberg Jazzfestival vil fire av bandene gå videre til finale under Moldejazz i juli. Der vil en jury bestående av noen av landets fremste jazzmusikere, kåre en vinner. Bandet som blir Årets unge jazzmusikere 2018 vil få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt Gramo-stipend på 150 000 kroner.

Nytt i år er at Talent Norge bidrar med kr. 200 000 til Jazzintro 2018. Dette gir Norsk jazzforum en mulighet til å videreutvikle oppfølgingen av bandet som går til topps under Moldejazz, og legge til rette for en skreddersydd lansering av Årets Unge Jazzmusikere 2018.

Gramo-stipend til vinnerbandet

Vederlagsbyrået Gramo bidrar som tidligere med Gramo-stipendet på kr 150 000 til vinnerbandet.

- Gramo gleder seg til en ny runde Jazzintro. Vi synes dette er en unik mulighet til å støtte ny, norsk musikk og musikere som er i startgropen av sin karriere. Jazz er en sjanger som kanskje er unik i sin variasjon av utrykk, og Gramo er overbeviste om at de åtte bandene juryen har plukket, vil gi publikum et innblikk i jazzens fremtid, sier Anne Tone Raknes i Gramo.

Gjennom de fem rundene Gramo har samarbeidet med Norsk jazzforum, har nær 40 band fått mulighet til å presentere musikken sin for et interessert publikum, og fem band har mottatt støtte på til sammen 650 000 kroner.

- Vi gleder oss til å oppleve årets nye talenter og ønsker alle musikere lykke til! sier Raknes.

Jazzintro et springbrett

Jazzintro har siden starten i 1998 vært veldig viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. - Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, forteller juryleder og fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen, og nevner musikere som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection og Megalodon Collective.

Fagjuryen for Jazzintro 2018 består av bassist og Spellemann-nominerte Ellen Andrea Wang, saksofonistene Mette Rasmussen og Kjetil Møster samt pianist og Buddy-prisvinner fra 2013, Jan Gunnar Hoff.

Spilleliste Jazzintro 2018:

Vossa Jazz, 24. mars: Kjemilie og *Relling
Maijazz, 6. mai: *Billy Meier og Shakai
Nattjazz, 30. mai: Lukas Zabulionis Group og *Master Oogway
Kongsberg Jazzfestival, 5. juli: I LIKE TO SLEEP og Krilles Manjaro
Moldejazz, 18. juli: finale og prisvinnerkonsert

(*=vinner av delfinale)

Følg artisten på sosiale medier jazzforum.jazzinorge.no