Jan Erik Vold og Arild Andersen duo

Bazz og lyrikk

Teatret Vårt (PLASSEN)

Femti år etter at de debuterte på Moldejazz gjør Jan Erik Vold og Arild Andersen for første gang ren duokonsert

Jan Erik Vold er blitt kalt jazzpoeten i Norge. Han er imidlertid mye mer enn det. Vold har klart kunststykket å bli en folkekjær lyriker, med et uttrykk som i utgangspunktet ble betraktet som avantgardistisk og til dels provoserende. Faktisk så provoserende at hans «Kulturuke» ble tatt opp i Stortinget til skrekk og advarsel. I tillegg til å være en innsiktsfull og vár poet, er Vold noe så sjeldent som en samfunnsrefser med humoristisk sans. Jazzrelasjonen kommer dels til uttrykk i noe av tematikken, men også i måten han skriver - og ikke minst framfører - egne tekster på. Laidback, og med en fortreffelig sans for frasering, leser han som en blanding av Lester Young, stilskaperen på tenorsax, og favorittfuglen svarttrosten.

Alle med et snev av musikkinteresse kjenner Arild Andersen som en internasjonalt merittert bassgigant. Han har vært Artist in Residence på Moldejazz, er foretrukket bassist av en rekke store internasjonale navn, og har skrevet og framført betydningsfull egen musikk med store og små ensembler. Det er femti år siden både Vold og Andersen første gang sto på ei scene under  Moldejazz. Arild hadde riktignok lurt seg inn på noen jammer tidligere, men dette var første gang han fikk betalt. Året etter var de sammen på det legendariske albumet «Briskeby Blues, og the rest is history.

Nå kaster de seg fryktløst i vannet igjen; for første gang gjør de en ren duokonsert, og antyder et opplegg der Vold velger fra sitt omfattende forfatterskap mens Andersen finner passende kompletterende stemninger og kommentarer.